MÍTING INTERNACIONAL CIUTAT DE BARCELONA

4396
Ayanleh Souleiman i Berta Castells - Fotos: Miguel Romero i JJ Vico

El proper dijous 29 de juny es disputarà el Míting Internacional d’Atletisme Ciutat de Barcelona a l’Estadi Joan Serrahima de Barcelona, conjuntament amb el 97è Campionat de Catalunya Absolut d’Atletisme que se celebrarà també dimecres 28 de juny. L’autonòmic absolut continua amb el format “open” que es va iniciar ara fa onze temporades amb l’objectiu d’oferir el millor atletisme de pista. Aquesta edició també coincideix amb el vint-i-cinquè aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona.
Ayanleh Souleiman serà una des les figures de l’esdeveniment, participant a la cursa dels 800 metres. Recordista mundial de 1.000 m en pista coberta, campió del món indoor en Sopot’14 i medalla de bronze al mundial de Moscou’13, tornarà al Serrahima desprès de que va ser una de les estrelles del míting de 2015.
Són moltes les estrelles que es trobaran dijous a Barcelona. Al mateix 800 m masculí destaca la presència de l’atleta de Bahrain, Abraham Rotich, acreditat amb 1’43″13,  així com Kevin López, Daniel Andújar i Alejandro Rodríguez.
Seguim amb els 800 m, però de la categoria femenina, podrem veure en acció a l’Esther Guerrero en una prova de gran nivell amb tres atletes acreditades amb marques per sota dels dos minuts.

Adel Mechaal – Foto: Miguel Romero

A la prova dels 1.500 m tenim a l’Adel Mechaal, Marc Alcalà, Llorenç Sales, el jove Jordi Torrents i a David Bustos, també amb una gran participació internacional encapçalada pel qatarià Hamza Driouch, acreditat amb 3’33″69. A la cursa femenina destaquen la Nuria Fernández i Solange Pereira.
A la prova dels 5.000 m participaran Ilias Fifa, Carles Castillejo i Antonio Abadia, amb una gran participació internacional, en aquest cas sobretot  d’atletes africans, encapçalats per l’ugandès Philip Kipyeko, acreditat amb 13’10″69.
A la cursa dels 3.000 m obstacles també s’espera una gran cursa amb atletes africans de gran nivell, destacant l’eritreu Yemane Haileselasie amb una marca de 8’11″22 i també participarà Abdelaziz Merzougui i Fernando Carro.

Cristina Lara – Foto: JJ Vico

A les proves de velocitat destaca l’atleta de Qatar, Femi Ogunode amb marca sub 10 segons, 9″91 en 100 metres. L’acompanyaran Angel David Rodríguez i una bona llista d’atletes internacionals. En dones, destaquen la Cristina Lara, que farà 100 m i 200 metres i la Jaël Bestué que està inscrita en 100 metres.
A la cursa dels 400 m tanques destaca l’atleta de Puerto Rico, Eric Alejandro, amb una millor marca de 48″70. Als 400 m femenins, hi ha una gran participació internacional encapçalada per l’holandesa Nicky Van Leuveren que té com a millor marca 52″02, on també participarà la recent recordista catalana Carmen Sánchez. Als 100 m tanques està prevista la participació de la Caridad Jerez.

Didac Salas – Foto: Miguel Romero

Als concursos, cal destacar la presencia del saltador sud-africà de llargada Geodfrey Mokoena amb un registre de 8,50 m com a millor marca. També participarà l’atleta gallec Jean Marie Okutu. Seguint amb salts, en perxa es viurà un altre duel entre Igor Bychkov i Dídac Salas, en triple salt femení està inscrita l’Ana Peleteiro, amb un gran nivell d’atletes internacionals com a rivals. Miguel Angel Sancho participarà en salt d’alçada i en la prova de llançament de martell també reviurem un altre duel entre Berta Castells i Laura Redondo.

· Web Campionat   · Horari   · Normes Tècniques

· Atletes convidats Míting     · Atletes admesos Cnat Cat

· Atletes convidats Paralímpics