12 medalles al Campionat d’Espanya de llançaments menors

608

La RFEA va organitzar a Castelló el Campionat d’Espanya de llançaments llargs menors, amb la presència de diversos atletes de Catalunya. Magnífic paper de tots ells i elles, aconseguint 12 medalles, de les quals sis van ser d’or. Un èxit reconegut per la comissió de llançaments, que valora de manera molt positiva l’èxit dels i les atletes locals.

Adrián Sedano

La meitat de les medalles van ser d’or. D’entrada, Adrian Sedano va obtenir l’or al martell sub 20, amb una molt bona marca de 58.78 m. L’atleta del CA Manresa va superar als seus rivals sent molt més regular. A la mateixa prova també vam tenir un bronze català. Eloi Jané, de l’UCA, va acabar en tercer lloc amb una marca de 56.46 m. Jordi Pizarro va ser 8è a la mateixa prova.

Hailu Estrampes

Magnífica marca també de Pau Crespo a la javelina sub 16. L’atleta del CA Tarragona va guanyar l’or amb millor marca personal de 52.36 m. Crespo ja havia guanyat el campionat català i tanca un gran hivern. No va ser l’única medalla d’or de la javelina catalana. Les dues sub 18 van ser locals. D’una banda, Hailu Estrampes va tancar també un magnífic hivern guanyant la javelina amb 69.76 m. Estrampes es mostra com un dels grans dominadors a nivell estatal. Aaron Ramírez va ser 4t i Iñaki López, 6è.

Molt destacat també el paper femení. Íngrid Valcarcel va obtenir el rècord de Catalunya a la javelina sub 18 amb una excel·lent marca de 52.22 m. Valcarcel, del CA Granollers, va executar un gran campionat i segueix l’ascens que ja va demostrar al campionat català. A la mateixa prova, Érika Sellart va acabar tercera, guanyant el bronze amb 44.88 m.

Pau Crespo

La jornada del diumenge també ens va deixar dues, en aquest cas, a la prova del disc. Aleix Camats, del CA Igualada, va sumar l’or amb un llançament de 53.79 m en categoria sub 20. Camats també mostra hegemonia a la prova. D’altra banda, i també a la prova sub 20, Daniela Fernàndez es va mostrar intractable, aconseguint l’or amb 46.35 m en només dos llançaments bons.

Cal destacar també diversos subcampionats. Al martell sub 18, Carla Serral, del CA Castellar, va obtenir la plata amb una marca de 56.01 m, i també tanca la temporada d’hivern en alça. A la mateixa prova, Mar Santanach va ser 5a i Elsa Alias, 6a. Al disc sub 18, l’atleta de l’Aldahra Lleida, Maria Vallès, va obtenir la plata amb una marca de 40.18 m. Vallès ja va obtenir l’or al campionat català.

Maria Vallès

Finalment, destaquem dos bronzes. D’un banda, Alba Ruiz, al martell sub 20. L’atleta del CA Nou Barris va guanyar el metall amb una marca de 45.30 m, acabant la temporada in crescendo. A la mateixa prova, Georgina Alabart va acabar 5a. Finalment, el club barceloní també va obtenir una medalla al disc sub 20, amb el tercer lloc de Daniel Gonzalo amb 49.16 m.