12 medalles catalanes al Campionat d’Espanya sub 23

663

La Real Federación Española de Atletismo (RFEA) va organitzar a Antequera el Campionat d’Espanya sub 23, on van participar una setantena d’atletes catalans i catalanes, amb 12 medalles i grans marques per la gran majoria d’ells i elles.

Es van aconseguir cinc medalles d’or, tot destacant noms com els de Berta Segura, Elvin Josué Canales, Adam Maijó, Adrià Alfonso o Pol Ferrer. L’atleta lleidatana va aconseguir la victòria als 400 mll amb una marca de 54.34, en el seu debut a la categoria, mostrant-se ja des del principi com una de les atletes més dominants a nivell absolut.

El grup masculí va sumar quatre victòries. A l’heptatló, Pol Ferrer es consolida com un dels més destacats, també amb opcions de cara al campionat absolut. L’atleta del Cornellà Atlètic va guanyar la combinada amb marca de 5.584 punts, i marques excel·lents com la llargada, 7.35 m, 2:40:03 als 1.000, 1.92 m a l’alçada o 6.98 s als 60 mll. A més a més, es va sumar doblet català, doncs Eloi Santafé va aconseguir la plata amb una marca final de 5.519 punts. Aquí cal enviar una ràpida recuperació a Gerard Merino i Quim Rodríguez, dos atletes catalans que gairebé no van poder gaudir de la prova per una lesió a l’inici.

Als 800 m, l’atleta gironí Elvin Josué Canales va sumar la medalla d’or amb RCAM i marca d’1:47:60. Canales va guanyar amb molta autoritat i destacant ja des del principi, demostrant el seu estat de forma actual. A la mateixa final, Raúl Villalonga va ser 6è.

Als 3.000, nova exhibició d’Adam Maijó, també mostrant-se com a dominador a les proves de fons, guanyant amb marca de 8:10:26. Marc Fernàndez va acabar 6è a la prova, com a segon millor català.

Adrià Alfonso

També domini als 200 mll de l’Adrià Alfonso. L’atleta barceloní va guanyar la prova de la velocitat amb una marca de 21.21, també mostrant-se molt solvent i amb clars objectius de cara a l’absolut. Albert Romeo va acabar 6è classificat.

A banda de les medalles or, cal destacar-ne també d’altres de plata i bronze. La primera del campionat la va aconseguir Clara Fernàndez, en el seu debut sub 23, va sumar la plata amb marca de 4.00 m. Excel·lent posició també de Nerea Pérez, 4a classificada amb 3.80 m. També a la perxa, en aquest cas masculina, Artur Coll va aconseguir la plata amb una marca de 5.30 m, en un concurs molt regular. Àlex Teruel va acabar 5è.

Podi Alçada femení

També medalles a les proves d’alçada. Núria Caballero va pujar al podi aconseguint la plata amb una marca d’1.73 m, seguint també amb la projecció demostrada en anteriors ocasions. A la mateixa prova, Irene Clemente va acabar 5à amb 1.67 m. A la prova masculina, nova medalla d’Àngel Torrero. L’atleta de l’Agrupació Atlètica ja havia estat campió estatal, i aquí sumava la plata amb una marca de 2.08 m, amb el seu germà Daniel 6è classificat.

Finalment, Guillem Crespí també va sumar una medalla, en aquest cas de plata. L’atleta, entrenat per Pau Fradera, va guanyar la plata als 60 mll amb un temps final de 6.76, demostrant també ser un dels millors velocistes catalans de l’actualitat. L’última medalla va ser la d’Ivet Rovira. L’atleta gironina va guanyar el bronze a la prova del pentatló amb una marca de 3.871 punts, guanyant la prova dels 60 mt.

A més a més, altres atletes van participar en finals, com ara Marc Sala, 4rt classificat al triple salt, Marina Lamata, 7a classificada i Roger Martínez, 8è als 60 mt, Rosa Maria Buscà, 8a al triple salt, Estel Pons, 6a al pes, Anna Monsó, 6a als 200 mll i Aida Alemany i Joan Bru, sisens classificats als 1.500 m.