13 medalles catalanes al Campionat d’Espanya sub 16

1035

Ourense va ser la seu del Campionat d’Espanya sub 16, el darrer de la temporada a nivell estatal, amb la presència de gairebé un centenar d’atletes catalans i catalanes. En total es van aconseguir tretze medalles, dividides en tres ors, sis plates i quatre bronzes.

Les medalles d’or van arribar de la perxa i dels 300 mll. A nivell català, la primera era la prova reina de l’atletisme català a Ourense, amb més d’una desena d’atletes presents. I com no, va ser la que va portar més fruits. A la prova femenina, Alba Benito va pujar a l’esglaó més alt de podi amb una marca de 3.41 m. L’atleta del CA Laietània aconseguia així la victòria. La següent catalana va ser Júlia Cervantes, 4a amb 3.21 m.

A la prova masculina, triplet català al podi. D’una banda, victòria de Bernat Figueres, de l’UA Montsià. L’equip ebrenc i el CA Laietània són dos dels més prolífics en aquesta prova, fet que ho demostra els dos títols aconseguits. Figueres va guanyar amb 3.81 m, seguit de Biel Estruch, amb 3.71 m, mateixa marca que Marc Padró, ambdós atletes del club mataroní.

La darrera medalla d’or va arriba als 300 mll. Jana Guillem, que ja havia guanyat el campionat català, va fer el mateix amb una excel·lent marca de 40.02, fregant baixar dels 40 segons. L’atleta del FC Barcelona es va mostrar intractable al tartà. A la mateixa final, Berta Linares va ser 6a.

Les medalles de plata, a banda de la d’Estruch a la perxa, va ser les següents. D’una banda, el triple salt, ens va aportar dues d’elles. A la prova femenina, la saltadora del CA Vic, Esperanza Ebube Adibe va acabar el concurs amb marca d’11.85 m, fet que li va reportar el subcampionat. De l’altra, Gerard Latorre es va fer amb la plata a la prova masculina amb un millor salt de 13.51 m. Jonatan Masllorens va ser 7è.

També va aconseguir medalla de plata el saltador d’Alçada Alejandro Muñoz. L’atleta del CA Mollet també venia amb opcions clares de podi, i va acabar tancant el concurs amb el subcampionat i un salt final d’1.88 m. Eric Mañé va ser 7è. Als 300 mll, l’atleta del CA Nou Barris, Alejandro Morante, va aconseguir la plata amb un temps a la final de 36.21. Finalment, als 3.000 m, doblet català i de l’AA Xafatolls al podi. D’una banda, Pere Mas, sumava la plata amb un temps de 8:48:52. De l’altra, Axel Zarranz, pujava al podi amb el bronze i un temps de 9:05:72. Ambdós atletes venien de guanyar l’or al Campionat d’Espanya de cros per federacions. Marc Benavent va ser 8è.

Les medalles de bronze, a banda de la de Zarranz i Padró a la perxa, van ser per a Maria March, la campiona catalana de 600 mll, que va aconseguir el tercer lloc a la final de la prova estatal amb un temps d’1:36:96, seguida d’Ivet Ortuño, 4a, i per a Marc Enrique, de l’UA Terrassa, aconseguint el tercer lloc a l’hexatló, amb una marca final de 3798 punts, amb Pau Moreno 9è.

En d’altres finals, Mònica Malevych, del CA Gavà, va ser 4a a l’alçada amb 1.61 m, seguida de l’andorrana Noa Godoy, amb la mateixa marca. Jana Queralt també va ser 4a, en aquest cas als 60 mt, amb un temps de 9.04. Mateixa posició de Marta Gutiérrez als 1.000 m, amb un temps de 2:54:42. A la llargada, Lucia Molina va ser 7a amb 5.27 m. Als 60 mll masculins, Ivan Martínez va ser 8è a la final amb 7.37. Adrià Boyano, medallista al cros estatal, va ser 8è als 1.000 m amb 2:45:16.