14 atletes de Catalunya al Campionat d’Espanya marató

278

Sevilla viurà una magnífica festa aquest diumenge amb la celebració del Campionat d’Espanya de Marató enmig de la Marató de Sevilla, una de les més importants de l’estat, amb 12.000 atletes inscrits i inscrites. No obstant, aquest any compta també amb el fet de ser el campionat estatal, fet que li dona encara més rellevància.

Catorze atletes de Catalunya viatgen a Sevilla per enfrontar-se a aquest nou repte. I d’entre tots i totes destaquen dues. D’una banda, Ayad Lamdassem. L’atleta lleidatà, que ja sap que es acabar en una bona posició en uns Jocs Olímpics, 5è a Tòquio, encara un nou curs amb la mínima RFEA pels Jocs de Paris, i als seus 42 anys, buscarà el seu primer títol de campió d’Espanya de marató, en la seva primera competició del curs. Si guanya, sap que obtindrà la plaça directa per disputar els propers JJOO.

De l’altra, Meritxell Soler. L’atleta del CA Manresa debutarà aquest 2024 en la prova de marató, després d’aconseguir el rècord de Catalunya i la marca personal a la mitja marató de Santa Pola. Igual que Lamdassem, sap que si guanya el campionat obtindrà el bitllet directe per anar als Jocs. Soler arriba amb la segona millor marca de les inscrites, 2:26:37, i amb la mínima RFEA pels Jocs, tot i que necessitarà rubricar-ho en aquesta competició, sent ara mateix la cinquena espanyola en global. Soler, després de la marca a Santa Pola, arriba amb ganes de més i molt preparada per l’objectiu.

Mohamed El Ghazouany. Foto Os Peregrinos

Però no només tindrem a Soler i Lamdassem a Sevilla. A la prova masculina, també destaquem la presència de Mohamed El Ghazouany, expert en fons i que ha obtingut medalles en proves barcelonines de ruta durant l’últim trimestre de 2023, també tindrem la presència de Carles Castillejo, un atleta que ja sap que és guanyar el Campionat d’Espanya de marató, i que buscarà nous reptes en forma de rècords màster. També tindrem l’actual campió català de marató, Carles Montllor, que va ser internacional per disputar el Campionat del món de 50 K.

A banda d’ells tres, Abel Casalí, Óscar Serra i Xavier Rodríguez, de l’Avinent Manresa, Nacho Cáceres, del Carnicas Serrano, Ricard Pastó, Sergi Jurado i l’uruguaià Diego Cardozo, de l’AA Xafatolls, Albert Cristòfol, del Surco Lucena, i a la categoria femenina, Judit Pujol, del GEiEG Gironí, i que arriba amb la setena millor marca.

A les 8.30 h es donarà el tret de sortida a la cursa, i restarem molt pendents de les evolucions de tots els nostres, en especial de Lamdassem i Soler, per comprovar si aconsegueixen els seus objectius.

· Web Campionat