14 medalles de Catalunya al Campionat estatal sub 16

716

L’atletisme català segueix pujant amb força. Prova d’això son els Campionats que s’estan disputant darrerament, els que son inferiors a la categoria sub 23 i absoluta. Aquest cap de setmana li ha tocat el torn al Campionat d’Espanya sub 16, i aquí, la delegació catalana ha obtingut 14 medalles, destacant sobretot les medalles en l’àmbit femení. De fet, les quatre victòries han estat a càrrec d’atletes en categoria femenina.

Alba Benito, Berta Linares, Maia Salomón i Jana Queralt van ser capaces de vèncer les seves rivals i aconseguir pujar a l’esglaó més alt del podi. De fet, comencem amb la primera, la saltadora de perxa del CA Laietània, que arribava amb el cartell de gran favorita després d’aconseguir el rècord d’Espanya a Sabadell, i no va decebre. Benito va obtenir l’or amb una marca de 3.75 m, suficient per aconseguir l’or i el RCAM. A Benito la va seguir una altra catalana i també companya de club, Mar Páez, que va aconseguir la plata amb marca de 3.25 m.

Mabintou Camara amb la plata als 300 mll. Foto FCA

El segon or va ser de Berta Linares. L’atleta del CA Lloret, en un gran moment de forma, és versàtil en les proves de 60 mll i 300 mll, i amb la final d’aquesta darrera va demostrar que té un fort potencial, també, en proves com el 200 mll o el 400 mll. Linares es va centrar en els 300 mll i va classificar per la final amb temps de 40.42, i allà, va aconseguir un gran registre de 39.47, fregant tan el rècord de Catalunya com el d’Espanya. Aquí vam tenir un altre doblet català, doncs Mabintou Càmara, del CA Igualada, va aconseguir la plata i va baixar dels 40 segons, amb 39.99.

El tercer or va ser de Maia Salomon. L’atleta del CE Universitari, que també l’hem vist en proves de cros aquests darrers mesos, va sumar la medalla a la prova dels 1.000 m, amb una marca de 3:00:01, superant a totes les rivals en la recta final.

Finalment, una quarta noia va aconseguir un or català. Va ser Jana Queralt a la prova dels 60 mt. Amb 8.76 i 8.75, i guanyant les dues rondes prèvies, Queralt es plantava a la final amb opcions reals de victòria, i així va ser, amb una marca de 8.65, demostrant ser la millor catalana del moment. Queralt va tenir, de nou, companyia catalana al podi. L’atleta del Dinamik Vilanova, Adriana Curto, va obtenir la plata amb una marca de 8.80, sent, de fet, l’única atleta catalana en aconseguir dues medalles. Curto va saltar 5.52 m a la llargada i va sumar el bronze amb aquesta gran marca.

Maia Parés va obtenir el bronze als 600 m.. Foto CA Canovelles

A més, Catalunya va sumar vuit plates. A les ja destacades de Mar Páez, Adriana Curto i Mabintou Cámara, cal destacar, també, a Héctor Robledo, del CA Canaletes, que va aconseguir el segon lloc a la prova dels 600 m amb un temps d’1:24:95, fent valdre els pronòstics que el situaven al podi.

També van aconseguir plata dos atletes que venim destacant darrerament per la seva versatilitat en disciplines. D’una banda, Marc Benavent, del CA Ascó. L’atleta va sumar la plata a la prova dels 3.000 amb un temps de 9:03:67, i suma la quarta medalla després dels tres ors catalans en cros, trail i pista en la mateixa prova. Com Benavent, mateix currículum de Rabab Ouzemmou. L’atleta del CA Pobla de Segur va sumar la plata amb un temps de 10:05:77, i suma les mateixes medalles que Benavent, incorporant a més una medalla al cros estatal.

Rabab Ouzemmou amb la medalla del 3.000 m. Foto CAPS

Les dues darreres plates van ser, d’una banda, de l’atleta del CA Sant Andreu de la Barca Qixiang Liu, amb una marca de 8.34 als 60 mt, i d’Alba Antúnez als 600 m amb 1:38:12 a la prova dels 600 m. En aquesta mateixa prova vam tenir doblet català, amb la presència al podi també de Maia Parés, del CA Canovelles, amb una marca d’1:38:52, aconseguint el bronze, sent el segon metall d’aquest color després del de Curto.

A més de les medalles, destaquem altres posicions aconseguides per atletes de Catalunya, com ara Jana Guillem, 4a als 300 mll amb 41.65, Julia Flisek, 4a la perxa amb 3.15 m, Alejandro Colomino, 5è al triple salt amb 12.85 m, Lluna Marsal, 5a als 60 mll amb 7.84 o Layla Tubonemi, 5a al pes amb 11.70 m.

Qixiang Liu amb la medalla de plata dels 60 mt. Foto CASAB

A més, Alonso Fernàndez, 6è als 60 mll amb 7.34, Marc Carrillo, 6è als 300 mll amb 38.06, Guillem Cuartero 6è als 3.000 m amb 9:15:73, Quim Suriñach, 6è a la perxa amb 3.45 m, Adrià Sànchez, 6è a la llargada amb 6.02 m, Etna Pou, 6a als 60 mt amb 9.07 i Mariona Armero, 6a la llargada amb 5.22 m.

La delegació catalana va ser la que més punts va sumar en global, un total de 166, sent la que més medalles de plata va aconseguir i la que més metalls en global va sumar, per sobre de la Comunitat de Madrid, a tocar, i de la delegació valenciana, en tercer lloc.