15 medalles catalanes a l’Absolut d’Ourense PC

402

Ourense ha tornat a coronar l’atletisme català. Una magnífica collita de medalles i de finalistes al Campionat d’Espanya Absolut en pista curta (o short track), amb diversos noms que ja els tenim guardats a la retina des de fa temps, però que any rere any segueixen sumant mèrits.

15 medalles de la delegació de la Federació Catalana d’Atletisme a terres gallegues. Ha estat, de nou, el cap de setmana d’Adel Mechaal. El palamosí s’ha endut un doblet d’ors magnífic, al 1.500 m i al 3.000 m, explicant a tot el món que segueix sent el gran dominador del mig fons a l’estat espanyol. Mechaal va dominar la final de dissabte tarda dels 3.000 amb un temps de 8:15:61, una final lluitada amb d’altres atletes de nivell, i on vam veure a un altre català, Youssef Taoussi, com a 4t classificat amb 8:18.35.

El matí de diumenge ha estat també de solvència per part de Mechaal. S’havia classificat per la final dels 1.500 m, i aquí tenia altres rivals de pes, com Mario Garcia. Però també ha sabut lluitar contra el cansament i la pressió dels rivals, per endur-se un nou or amb 3:43:37. Aquest és el 4t títol de Mechaal a la prova, i amb aquesta medalla, el quart doblet d’ors al Campionat indoor. A la mateixa final, nova medalla catalana. Carlos Sáez, en un espectacular final, ha aconseguit la plata amb un temps de 3:44:48. Sáez, així, puja al podi absolut després d’una època amb menys presència. Àlex Salas ha acabat 5è amb 3:46:69 amb marca personal i Víctor Blasi 6è amb 3:46:92, amb Joan Bru 9è amb 3:49:38 i marca personal.

Esther Guerrero juntament a Marta Pérez. Foto FCA

També al matí de diumenge hem viscut l’or d’Esther Guerrero. La banyolina ha sumat el seu cinquè metall absolut pista curta als 1.500 m amb un temps de 4:21:81, en una final també lluitada amb Marta Pérez. Guerrero, d’aquesta forma, segueix endavant la temporada, sent campiona catalana absoluta i també d’Espanya. A la mateixa final, Marina Martínez ha obtingut el bronze amb una marca de 4:30:16. La maresmenca, que venia de batre el RCAT sub 23 de la prova ara fa dues setmanes, tanca una magnífica temporada d’hivern. Marta Mitjans ha estat 10a i Laura Rodríguez 12a.

Adrià Alfonso al podi dels 200 mll. Foto RFEA

El darrer or català de diumenge ha estat el d’Adrià Alfonso. El barceloní ha sumat el seu segon or consecutiu a l’absolut indoor. Alfonso, que ahir va batre el RCAT absolut pista curta amb 20.90, ha tancat la final amb marca de 20.97. Nou èxit per l’atleta que actualment vesteix la samarreta del Playas de Castellón i entrenat per Sergio Acera, que es va endur fa poc l’or sub 23 a Antequera.

No obstant, dissabte encara va haver un or català. I no només un simple or. Un metall que va un RCAT absolut i el bitllet per viatjar a Glasgow. La santcugatenca Jaël Bestué va aconseguir l’or als 60 mll amb un temps de 7.22, si bé és cert que a les semifinals va aconseguir marca de 7.18, que significava un nou rècord de Catalunya. Bestué segueix la seva preparació pel Mundial de Glasgow amb molt bona nota. A la final no va ser l’única catalana. Ona Rossell va tancar el curs amb un 6è lloc i 7.46 i la campiona catalana absoluta, Ericka Maseras, va obtenir marca de 7.51 i MMP de 7.50 a semifinals.

El podi 60 mll amb Crespí i Canet. Foto RFEA

Més metalls. No abandonem els 60 mll perquè vam tenir quatre catalans a la final, prova de que la velocitat catalana està en un magnífic moment. Guillem Crespí es va endur la plata amb una marca de 6.70, després de sumar l’or sub 23, l’atleta del Barcelona Atletisme segueix endavant en la seva progressió i aquesta era una nova MMP. El bronze va ser per Bernat Canet, amb 6.71. L’atleta del Cornellà Atlètic segueix sumant podis absoluts. Arnau Monné va ser 5è amb 6.73, mentre que Pol Elvira 6è amb 6.73. No obstant, Elvira havia fet els deures a les semifinals, obtenint amb 6.68 el RCAT i RESP sub 20. Un magnífic curs per l’atleta de Viladecans.

Pol Ferrer al podi de l’heptatló. Foto RFEA

Més plates. A l’heptatló, fins al final, Pol Ferrer va tocar tant el rècord de Catalunya com l’or absolut. No obstant, al final va haver de quedar-se amb la plata, un resultat també molt bo, amb una marca de 5.810 punts. Ferrer va aconseguir la marca personal al pes 15.66 m, seguint amb la seva magnífica projecció. També plata ha aconseguit Aleix Pi. L’atleta del FC Barcelona no surt de la zona de privilegi dels darrers anys, i aquest cop ha estat per sumar el subcampionat de perxa, amb una marca de 5.45 m. Pi ha lluitat amb diversos rivals catalans, un d’ells, Artur Coll. L’actual saltador del Fent Camí Mislata ha acabat en tercera posició amb una marca de 5.40 m, sumant un nou bronze català.

La darrera plata ha estat de Xènia Benach. La saltadora de tanques de Vilafranca del Penedès segueix sense baixar-se del podi. Benach ha aconseguit el segon lloc amb una marca de 8.21, amb el 8.19 a les semifinals. A la mateixa final, magnífica marca d’Emilia del Hoyo, amb MMP i 4t lloc amb 8.32. L’atleta del CA Manresa segueix sumant grans èxits a la seva carrera i cada cop està més a prop de la possibilitat d’un podi absolut.

Pol Elvira després de les semifinals del 60 mll. Foto FCA

Les dues darreres medalles catalanes han estat, d’una banda, de Zoya Naumov. L’atleta ha tornat per la porta gran, amb un bronze als 800 m i temps de 2:06:74, guanyant a d’altres rivals de pes. La darrera medalla va ser per Ramon Adalia. L’atleta del Cornellà Atlètic va estar fins al final amb opcions de millorar el bronze, però finalment va sumar un gens menyspreable tercer lloc, amb una marca de 15.80 m. A la mateixa final, Marc Sala, medallista sub 23, va sumar un 5è lloc i una MMP amb 15.50 m.

Altres participacions catalanes van ser, d’una banda, el 6è lloc de Clara Fernàndez a la perxa amb 4.05 m, el 5è lloc d’Àngel Torrero a l’alçada amb 2.07 m, i el 6è de Marc Sànchez amb la mateixa marca de 2.07 m, la 4a plaça de Naiara Estanga al triple salt amb 12.66 m i el 6è lloc d’Elda Romeva amb 12.59 m, el 5è lloc de Berta Segura als 400 mll amb 53.77 s, el 6è lloc d’Elvin Josué Canales als 800 m amb 1:48:73, el 6è lloc de Marc Galé als 60 mt amb 7.96 i el 8è lloc d’Elena Llobera a la llargada amb 6.05 m.

Així doncs, el campionat absolut d’Ourense es va tancar amb tres rècords de Catalunya, d’Adrià Alfonso, Jaël Bestué, absoluts, i de Pol Elvira, sub 20, i el mateix rècord d’Espanya sub 20 de l’atleta de Viladecans, amb les quinze medalles catalanes pertinents i els cinc ors.