16 medalles catalanes al Campionat d’Espanya sub 18

826

Salamanca va acollir el Campionat d’Espanya sub 18, una de les últimes proves estatals en pista coberta d’aquesta temporada, on els i les atletes d’aquesta categoria eren els grans protagonistes. Catalunya va obtenir 16 medalles i tres atletes locals van aconseguir tres rècords catalans, l’Isaías Artigas als 200 mll, la Diana Fernàndez als 400 mll i l’Ivan Garcia als 60 mll.

L’atleta del Muntanyenc de Sant Cugat, Isaías Artigas, va ser un dels grans triomfadors a Salamanca. Artigas va obtenir una marca de 21.57 a la gran final dels 200 mll, que li donava, només l’or, també el RCAT sub 18 i l’RCAM estatal. Artigas va tenir un cap de setmana rodó, amb tres curses i la darrera aconseguint l’objectiu final.

Ona Bonet

D’altra banda, l’atleta de l’Aldahra Lleida, Diana Fernàndez, va obtenir la plata als 400 mll amb una marca de 55.81, que estableix un nou RCAT sub 18. Diana ja va ser campiona catalana ara fa dues setmanes. Finalment, Ivan Garcia, de l’UA Rubí, en una de les finals més ràpides de la història a la categoria, va obtenir el bronze als 60 mll amb una marca de 6.88, que també establia un nou rècord de la categoria a nivell català. Un altre atleta català, Unai Yuste, de L’Hospitalet Atletisme, va baixar dels 7 segons, 6.98, acabant sisè a la final.

Però a banda dels tres rècords, cal destacar diversos ors d’atletes catalans i catalanes que tenen un gran futur per endavant. Ona Bonet, del CA Manresa, va aconseguir l’or a l’alçada, mostrant-se de nou com una de les atletes dominadores de la categoria. Ho va fer amb una marca d’1.75 m. A la mateixa final, Zuzanna Bednarek, del Cornellà Atlètic, va guanyar el bronze amb una marca d’1.69 m.

Marta Mitjans

També als 800 m. l’atletisme català té a dos futurs valors. Marta Mitjans, que ja ve demostrant un alt nivell des de categories inferiors, va obtenir un nou campionat d’Espanya, en aquest cas sub 18, a la distància amb una marca de 2:11:03. A la prova masculina, Àlex Pintado, de l’UA Terrassa, també mostra una clara ascendència aconseguint l’or amb un temps d’1:54:22.

A banda de les victòries, també destaquem diverses plates. El saltador de L’Hospitalet Atletisme, Aketza Sumell, va obtenir el subcampionat a l’alçada amb marca d’1.97 m. L’UA Montsià també va marxar a casa amb dos metalls d’argent. Adrià Ripollès, campió català, va obtenir el subcampionat a la perxa amb 4.91 m, mentre que Roger Conde va fer el mateix als 400 mll, amb temps de 48.78, segona catalana de tots els temps i setena estatal.

Roger Conde

A més a més, el Muntanyenc va seguir amb la bona ratxa de podis, amb la plata de Paula Rodríguez als 60 mt, mostrant-se també com una de les dominadores a les tanques, amb temps de 8.43, superant a les mil·lèsimes a la tercera classificada. A més, Elda Romeva va obtenir doblet de medalles, amb la plata al triple salt amb 12.29 m i el bronze a la llargada amb 5.71 m. Finalment, l’Aldahra Lleida també va obtenir una plata femenina, amb el subcampionat de Carla Cagigós als 200 mll amb temps de 24.86.

A nivell de podis, també recordem el bronze de Marwa El Khouya als 3.000 m, amb una marca de 10:01:39 i de Jazmin Romeu als 60 mll. L’atleta del CE Penedès va obtenir el tercer lloc amb una excel·lent marca de 7.57.

També cal destacar els 4ts llocs de molts i moltes atletes de Catalunya, com ara Arlet Sust a la perxa amb 3.51 m, de Biel Cirujeda als 200 mll amb 21.96 i d’Helena Santacana als 400 mll amb 56.41, i també els 5ns llocs de Mario Stefanov als 60 mt amb 8.05 s, Ingrid Valcarcel al pes amb 13.59 m i de Guillem Font a l’Heptatló amb 4567 punts.