21 medalles catalanes al Campionat d’Espanya sub 20

885

L’atletisme català segueix sumant molt bons registres als Campionats d’Espanya. Es van aconseguir moltes medalles al sub 18 i al sub 23, i aquest cap de setmana, al Campionat d’Espanya sub 20, nova mostra de múscul en totes les disciplines i sectors. Fins a 21 medalles aconseguides, amb 10 d’elles d’or i moltes marques personals. Alguns d’ells i elles els veurem al proper europeu de Jerusalem, a l’espera de la llista final de la RFEA.

Comencem repassant els ors. Un dels més matiners va ser el de Martí Serra. El saltador de perxa del CA Manresa ja ens té acostumats al primer lloc en els darrers anys i continua cremant etapes. A més, aquest cop ho va fer amb una nova marca personal, de 5.15 m. A Serra el veurem a Jerusalem, com també, si tot va bé, a Víctor León. El del CA Granollers va obtenir la plata en el mateix concurs de perxa amb una altra marca personal, de 5.10 m. La perxa, territori català.

Carla Bisbal – Foto: FCA

Però un dels noms propis sens dubte del campionat va ser Daniela Fernàndez. La llançadora del València Atletisme, entrenant a Olesa de Montserrat, va fer un doblet d’ors sensacional. Pes i disc i amb marques molt destacades. A la primera prova, victòria amb 13.38 m superant a les seves companyes ja amb el primer llançament. A la segona, on té un domini molt gran respecte a les rivals, va guanyar amb 49.91 m, també amb el primer llançament. És, sens dubte, una de les llançadores amb més futur de l’àmbit estatal.

Al 800 m femení, arribava com a favorita i va complir els pronòstics Carla Bisbal. L’atleta del CA Igualada segueix amb la seva hegemonia en aquesta distància, obtenint medalles en totes les categories. Aquest cop, or sub 20 amb 2:09:80, sent la clara dominadora durant la final.

Laurine Elisa Marimón – Foto: FCA

Nou or català al triple salt. Laurine Elisa Marimón va obtenir el primer lloc al triple salt amb una sensacional marca personal de 13.09 m. L’atleta del CA Tarragona va superar per primer cop els 13 metres i ara mateix és una de les favorites a podi a l’absolut de Torrent.

Un dels dos doblets de medalla el va obtenir Jan Díaz. L’atleta de Sant Fruitós del Bages, un dels més destacats a nivell català, va aconseguir la victòria als 110 tanques amb una sensacional marca personal de 13.84. Díaz va saber gestionar la cursa en tot moment i va derrotar als seus rivals, precisament, coincidint amb el concurs de llargada. Allà va obtenir el tercer lloc i també una marca personal, 7.32 m per erigir-se com una de les estrelles del campionat.

Aleix Camats – Foto: FCA

Precisament, aquest concurs de llargada el va dominar un altre català. Pere Casanova, del CA Granollers, li va donar al conjunt del Vallès Oriental la seva segona medalla, després de la de Víctor León. I ho va fer amb una molt bona marca personal de 7.35 m.

Una de les medalles en llançament va arribar al disc. Aleix Camats, una altra de les referències catalanes, va obtenir el primer lloc amb marca de 52.25 m, dominant en tot moment el concurs. Camats també segueix la seva progressió i ho fa pujant al podi en cadascun dels campionats on hi participa. Un altre or destacat va ser el d’Ambar Tomàs. L’atleta del Barça, que entrena a Sabadell, va guanyar els 3.000 m amb marca personal de 9:50:95, demostrant que no té rival a la distància, doncs ja va obtenir l’or a la pista coberta.

Griselda Serret – Foto: FCA

El darrer primer lloc català va ser en la primera cursa del campionat. Griselda Serret feia vàlids els pronòstics que la donaven com una de les favorites, atenent a la gran temporada executada fins al moment. L’atleta, entrenada per Sergi Calatayud, va guanyar l’or amb marca de 48:40:63.

Pel que fa a les plates, Pol Elvira, campió d’Espanya als 60 mll i medallista absolut català als 100 mll, va aconseguir el subcampionat a Sòria en aquesta prova amb una marca a la final de 10.55. Elvira continua la seva progressió i obtenint bons resultats en campionats estatals. A la mateixa final, Aleix Fuchs va ser sisè.

També va obtenir una plata Aleix Vives. L’atleta del FACVAC està tancant una temporada magnífica, on va competir al mundial de cros i també ha obtingut diverses medalles de nivell. La darrera, en aquest segon lloc als 3.000 m amb un temps de 8:33:90. A la mateixa final, Oriol Jové va ser sisè.

Nova plata també per Antoni Gonzàlez. El saltador d’alçada del CA Igualada no havia tingut sort al campionat d’Espanya PC, i aquest cop sí va poder pujar al podi, sent segon amb un salt de 2.05 m, empatat amb el primer classificat. Finalment, a nivell de plates masculines, Adrian Sedano li va donar un nou metall al CA Manresa, en aquest cas a la prova del martell, quedant segon amb marca de 58.48 m.

Pel que fa a les proves femenines, Ericka Maseras va obtenir la plata als 100 mll. L’atleta va tornar a baixar dels 12 segons a la final, en aquest cas, amb 11.93, i també segueix la magnífica progressió, que la portada a obtenir també medalles a nivell català. A la mateixa final, Marta López va ser sisena.

D’altra banda, vam viure també medalles de bronze. En el triple salt, Pau Vergés continua sumant podis, aquest cop amb un tercer lloc treballat amb una marca de 14.99 m, a tocar dels 15 metres. Un altre va ser el d’Anna Rovirosa als 1.500 m. L’atleta del FACVAC va obtenir el tercer lloc amb un temps de 4:39:94. Rovirosa va quedar davant de Júlia Munté, 4a amb 4:42:09 i de la seva companya Maria Taggi, sisena classificada.

Alba Ruiz – Foto: FCA

Un nou bronze va ser la de Lerato Pagès. L’atleta de l’Andorra Atletisme va entrar molt igualada amb la segona classificada, i finalment va sumar el bronze amb nova marca personal de 13.92. A la mateixa final, Igambo Muakuku va ser cinquena amb 13.96 i Jana Brusés sisena amb 14.75. Bronze també per Alba Ruiz. La llançadora de martell del CA Nou Barris va sumar la tercera plaçada amb una nova marca personal de 49.10 m.

A banda de les medalles, destaquem el 4rt lloc de Gerard Rodríguez als 400 tanques amb 52.39, seguit de Mario Santín, 5è amb 52.83. També 4rt lloc de Guim Morcillo a la javelina amb 58.77 m i quarta posició d’Eloi Jané al martell amb 54.57 m. A més a més, el 5è lloc d’Aniol Clavell alls 3.000 obstacles amb 9:31:15, el de Jan Sadurní al decatló amb 6.082 punts i el de Berta Calvera als 400 mll amb 56.01. En total, 53 places entre els vuit primers a nivell català, sent, de nou, la federació dominadora.