22 medalles catalanes a La Nucia i molts noms propis

278

Abans d’entrar en matèria, a fer una petita llista dels noms destacats, anem a enumerar les 22 medalles catalanes. Vuit ors de Laura Redondo al martell, Raquel Gonzàlez als 10.000 marxa, Jaime Guerra a la llargada, Berta Segura als 400 mll, Pol Retamal i Jaël-Sakura Bestué als 200 mll i Esther Guerrero i Adel Mechaal als 1.500 m.

Quatre plates. Sara Gallego als 400 tanques, Elda Romeva al triple salt, Adel Mechaal als 5.000 m i Elvin Josué Canales als 800 m. Finalment, deu bronzes. Naiara Estanga al triple salt, Artur Coll i Mònica Clemente a la perxa, Bernat Canet als 100 mll, Ona Bonet a l’alçada, Ivet Rovira a l’heptatló, Javi Lorente als 400 tanques, Naima Aït Alibou als 1.500 m, Mireia López als 100 tanques i L’Hospitalet Atletisme als 4×400 m.

Noms propis:

Elvin Josué Canales: l’atleta gironí va rebre el transfer que el permet ser seleccionable per anar als Jocs amb RFEA i ho va celebrar amb una magnífica plata als 800 m, la seva primera medalla absoluta, fent un magnífic final de 200 metres. Canales ve de batre el rècord de Catalunya absolut i a La Nucia va aconseguir 1:45:53

Ona Bonet – Foto: FCA

Jaël-Sakura Bestué: No només venia a buscar l’or, que va aconseguir, també una marca que li permetés poder entrar a la llista RFEA per anar als Jocs, i ho va aconseguir, sumant la mínima necessària amb 22.73. Després de dues curses on va anar millorant sensacions, a la final va poder treure’s tota la pressió i obtenir aquest doble premi.

Pol Retamal: quarta vegada campió d’Espanya absolut amb 25 anys. Retamal no té sostre, i ell, exigent, busca cada la any la forma de poder millorant per tornar altre cop a superar la marca personal. Posa les coses difícils al rival, doncs ahir va aconseguir l’or amb una gran marca de 20.57.

Bernat Canet – Foto: FCA

Berta Segura: Està en un estat de forma gegantí, batent el rècord de Catalunya constantment. Ara mateix, líder de l’any amb la marca aconseguida a La Nucia de 51.68, Segura va aconseguir la seva primera victòria absoluta i posa llums a la prova, que ja de per sí té un alt nivell a l’entorn estatal. La lleidatana té per davant encara diversos reptes.

Adel Mechaal: Juntament a Javi Lorente, l’únic atleta català amb doblet de medalles, però l’únic que ho va fer en dues proves individuals. Plata als 5.000 m i or als 1.500 m, una prova que domina ja de forma meravellosa. 13:24:52 a la llarga distància i 3:35:49 a la seva prova més destacada. Mechaal encara el darrer mes amb alguna prova entremig abans dels Jocs Olímpics de Paris.

Mireia López – Foto: FCA

Mireia López: La campiona de Catalunya va demostrar que ho era per mèrit propi i sent una de les candidates a buscar les medalles al Campionat d’Espanya absolut. La tarragonina va aconseguir marca personal de 13.34, un temps suficient per lluitar pel podi, amb ganes de mantenir la dinàmica que l’ajudi a seguir en aquesta línia.

Jaime Guerra – Foto: FCA

Jaime Guerra: Amb un salt de 8.17 m, Guerra va fer tremolar l’estadi de La Nucia. Increïble lluita frec a frec amb Eusebio Cáceres, i amb un darrer salt màgic, l’atleta del Cornellà Atlètic va obtenir una victòria merescuda. Guerra ha tingut un any molt complicat, amb lesions i manca de confiança, però aquesta competició el va retornar a la posició d’on mai hauria d’haver baixat.

Javier Lorente i Sara Gallego – Foto: FCA

Sara Gallego: Sempre és il·lusionant tornar-la a veure a les pistes. Sara Gallego va tornar i ho va fer per la porta gran, aconseguint una plata molt merescuda i baixant de nou de la marca de la temporada. L’atleta barcelonina ha tingut una cursa contrarellotge des de que es va recuperar de la lesió, tot i que al final no va poder aconseguir l’or, la gran evolució de les darreres setmanes ha estat molt notable.

No podem tancar el Campionat sense recordar, però, a Xènia Benach, que va tenir un contratemps a les semifinals i no va poder accedir a la final, a Adam Maijo, 5è als 1.500 m amb marca personal de 3:36:85 i demostrant estar ja preparat per lluitar amb l’elit absoluta, sense oblidar que en la mateixa cursa, Youssef Taoussi va fer la mateixa marca i també MMP. Finalment, tres atletes que son ja llegendes catalanes: Laura Redondo, Esther Guerrero i Raquel González. Que no es retirin mai, sisplau.

· Resultats