23 medalles catalanes al Campionat d’Espanya sub 16

932

Molt bon botí dels i les atletes de Catalunya a La Nucia durant el Campionat d’Espanya sub 16, amb moments molt importants per l’atletisme a casa nostra, com per exemple el rècord d’Espanya aconseguit per Alejandro Muñoz a la prova d’alçada. Muñoz, del CA Mollet, va executar un salt de 2.05 m i va aconseguir batre el rècord estatal i el de Catalunya, aquest darrer, superant a Jordi Rofes que el tenia des del 1991.

La de Muñoz va ser una de les medalles d’or catalanes. A més, cal destacar el rècord de Catalunya de Pere Mas als 1.500 obstacles. Mas, de l’AA Xafatolls, va obtenir la plata amb un temps de 4:13:04, a fregar del primer lloc que va ser rècord d’Espanya. També va ser rècord de Catalunya el bronze del Pratenc AA al 4×100 m, amb un temps de 44.84, amb Axel Delgado, Alejandro Fernàndez, Pau Ferret i Lluc Barceló.

Podi Javelina

A més, cal destacar dos triplets. D’una banda, la javelina masculina va triomfar. Pau Crespo, del CA Tarragona, va obtenir l’or amb una marca de 56.85, MMP i aconseguint el primer lloc. El segon lloc va ser de Pau Moreno. El llançador del FACVAC també va aconseguir una MMP i la plata amb 54.19 m. Finalment, Iago Deirós, del CA Parets, obté una magnífica marca personal de 49.22 m i el bronze.

Bernat Figueres

L’altre triplet va ser més esperat i va arribar a la perxa. És conegut la forta generació de saltadors i saltadores de perxa que pugen des d’abaix, seguint l’estela del bon nivell català. En nois, Bernat Figueres, de l’UA Montsià, va obtenir l’or amb una marca de 3.96 m, fregant els 4 metres, sent marca personal. La gran escola del CA Laietània també es va veure representada, amb el segon lloc de Biel Estruch amb 3.91 m i el tercer de Marc Padró amb la mateixa marca.

Pel que fa a la perxa femenina, victòria esperada d’Alba Benito. L’atleta també del CA Laietània va obtenir l’or amb 3.65 m, i un tercer lloc molt valuós de Carla Pérez, del CA Gavà. L’atleta del conjunt gavanenc va fer un molt bon concurs acabant amb 3.41 m, i segueix sumant metalls pel grup entrenat per l’Aleix Pi.

Martina Hurtado

Durant la jornada de tarda de dissabte hem de destacar tres bronzes. D’entrada, Martina Hurtado, de L’Hospitalet Atletisme, va aconseguir el tercer lloc a la llargada amb una excel·lent marca de 5.61 m. A més a més, Gemma Pérez, del Barcelona Atletisme, va obtenir el tercer lloc al 1.500 obstacles amb 5:01:66. Finalment, tercer lloc de Berta Linares als 100 mll amb 12.13.

També vam veure un doblet el diumenge a la marxa. Als 5.000 masculí, Abel Pujol va donar el sorpasso aconseguint la victòria amb 24:32:10 per l’atleta de l’UGE Badalona. Bronze en aquest cas per Marc Suàrez amb marca de 24:32:35. També un atleta del CA Tarragona, un dels triomfadors a La Nucia, Víctor Jiménez, va aconseguir un salt de 6.81 m a la llargada i va sumar la plata.

Abel Pujol

Tres bronzes més i una plata a la jornada de matí de diumenge. Ivan Martínez, del CA Sant Celoni, va aconseguir la tercera plaça als 300 mll amb 35.56. També bronze de Jana Guillén als 300 mll femenins, amb un temps de 40.93. Finalment, bronze de Maria March als 600 m amb 1:38:23. La plata de la matinal va arribar als 100 tanques. Jana Queralt, de l’Aldahra Lleida, va aconseguir una marca de 14.90 i el segon lloc estatal.

Finalment, dues plates i un bronze a la jornada de tarda de diumenge. Esperanza Ebube Adibe, del CA Vic, va saltar 12.00 m al triple salt per obtenir el segon lloc. D’altra banda, li enviem molts ànims a l’atleta del CA Vic, doncs en l’últim salt del concurs va patir un trencament de tíbia, pendent d’operació. A més a més, al disc, Daniel Gonzalo va obtenir la plata amb una marca de 50.77 m. A més a més, Adrià Boyano, de l’UA Terrassa, va obtenir el bronze als 1.000 m amb 2:35:50.

Jana Queralt

A més a més, també cal destacar alguns 4ts llocs catalans. A l’alçada femenina, Mònica Malevych es va quedar a tocar del bronze amb 1.66 m. Als 5.000 marxa, 4a posició per a Oriol López amb 24:51:52. Als 300 mll, Alejandro Morante també va lluitar el bronze, acabant finalment en 4rt lloc amb 35.65. A més a més, també al 300 mll, Mabintou Càmara va obtenir el 4t lloc amb un temps de 40.95.

També cal destacar el paper global del CA Tarragona, que a la categoria masculina va acabar en segon lloc, només per darrera del Playas de Castellón, acabant en setè lloc global comptant l’equip femení.

· Resultats