38 atletes de Catalunya als llançaments de categories menors de Lleó

468

La temporada d’hivern com a tal està a tocar del seu final, i un dels darrers campionats pendents és el que disputaran gairebé una quarantena d’atletes de Catalunya a Lleó, el Campionat d’Espanya de llançaments llargs de categories menors, amb una gran delegació i opcions de medalles en quasi totes les proves i categories.

En total seran 38 atletes i 39 participacions, doncs Pau Crespo competirà en dues proves, disc i javelina. En aquest sentit, hi ha paritat total, amb 19 nois i 19 noies participants sent de Catalunya, el que representa un 18,1% del total.

La competició es desenvoluparà al Centre d’Alt Rendiment del municipi lleonès, amb doble jornada, dissabte i diumenge. A les 10.30 h del dissabte començarà la competició amb el llançament de disc sub 16 masculí, i s’allargarà sense interrupció fins passades les 19 h, quan acabarà la prova de javelina sub 16 masculina. L’endemà, inici a les 10.30 h amb el martell sub 20 i finalització a les 16.15 h disputant-se la darrera prova, la javelina sub 20 femenina.

Aleix Camats amb el seu rècord en la darrera prova. Foto FCA

La delegació catalana és molt profunda i molts d’ells i moltes d’elles arriben amb opcions de podi, a més de victòria per part de diversos. D’entrada, destaquem tres noms, Hailu Estrampes, Daniela Fernàndez i Aleix Camats. Tots tres han batut RCAT aquesta temporada i tots ells busquen, no només l’or, sinó també millorar les prestacions en el darrer campionat de l’hivern.

L’atleta del CA Ascó, Hailu Estrampes, arriba després del seu súper llançament a l’estadi Serrahima de 68.06 m, que li ha valgut estar entre els millors d’Europa de la seva categoria, i fregar els 70 metres, de cara buscar la seva participació en competicions internacionals. Estrampes arriba amb l’objectiu clar de l’or. El segon del rànquing també és català, Guim Morcillo, que va aconseguir MMP durant el campionat absolut i arriba amb 63.26 m. Acompanyen a Estrampes i Morcillo, l’atleta del CA Montornès Aaron Ramírez i Mikel Arlegui.

D’altra banda, el disc femení sub 20 comptarà amb la presència de Daniela Fernàndez. L’atleta ve de quedar quarta d’Europa sub 23 a Leiria, arriba amb medalla d’Espanya absoluta i RCAT català de 53.67 m. És possiblement l’atleta que marca més distància amb les seves perseguidores. De fet, la seva immediata és catalana, l’atleta de l’Aldahra Lleida Maria Vallès, amb 42.74 m. La tercera, també catalana, l’atleta Ioana Maria Secara. Claudia Beltran, bronze sub 20 a Catalunya, també estarà present.

Finalment, en el disc sub 20, Aleix Camats arriba després d’aconseguir el rècord de Catalunya en la darrera competició. L’atleta del CA Igualada arriba en segona posició en el rànquing per darrera de l’atleta d’Ucraïna Mykhailo Brudin, per tant, amb les opcions intactes de victòria després dels seus 57.97 m. A Camats l’acompanya Albert Gil, també del CA Igualada.

Cal fer especial menció a Erika Sellart. L’atleta del Valencia Atletismo és també una de les opcions clares de victòria. Sellart arriba segona amb una millor marca de 50.13 m, un metre per sota de la líder, Lara Iglesias. Amb tot, Sellart ja sap que és competir en campionats absoluts i té experiència en buscar les medalles d’or. També competirà la seva germana, Ángela Sellart, en javelina sub 16. La petita de la família és campiona catalana i arriba líder, en una prova on també hi és Jana Parareda, del CA Vic.

Daniel Gonzalo i Pau Crespo presents a Lleó. Foto FCA

A banda d’ells, Catalunya té altres opcions de podi. Al disc sub 18, Daniel Gonzalo, del CA Nou Barris, arriba amb la 4a millor marca, i Pau Crespo, que doblarà prova, l’acompanyarà. A la javelina sub 16, Joan Herrerías, del CA Granollers, té la segona millor marca amb 51.09 m, i buscarà també pujar al podi. També a la javelina, en aquest cas sub 18, tenim a Iñaki López, que arriba com a líder. L’atleta del FC Barcelona és l’únic atleta en superar els 60 metres i mirarà de lligar l’or. L’acompanyen Marc Sanchis, campió català, el mateix Pau Crespo i Pep Vidal.

Orozco, Cecilia i Granja presents a Lleó. Foto FCA

En el martell sub 16 femení, l’atleta del CA Sant Andreu de la Barca, Ainhoa Orozco, buscarà l’or arribant segona del rànquing, amb 46.68 m. Clàudia Cecilia i Íngrid Granja l’acompanyaran en el concurs. També buscaran podi Carla Serral i Mar Santanach. L’atleta del FC Barcelona arriba tercera del rànquing al martell sub 20, mentre que la de l’Avinent Manresa ho fa quarta i a tocar de Serral, ambdues amb 50 metres. Elsa Alias i Georgina Alabart les acompanyaran. Finalment, també Íngrid Valcarcel partirà amb opcions de podi. Qui va batre RCAT sub 18 l’any passat, arriba aquest curs sent sub 20 amb 42.81 m, tercera del rànquing. Ainhoa Pinilla l’acompanya al concurs.

A banda de tots ells i elles, destaquem la presència de Ferran Pau Fanés i Dídac Vila al disc sub 16, Adrià Blanch al martell sub 16, la campiona catalana Marina València al disc sub 16, Aina Gost i Íngrid Molina al martell sub 18 i finalment, Éric Recolons i Arnau Martínez, que ens donen grans duels a nivell català, els veurem al martell masculí sub 18, i Jordi Pizarro, de l’AA Catalunya, al martell sub 20.

Estarem molt pendents de les evolucions de tots i totes les atletes durant tot el cap de setmana, sent una de les proves destacades arreu de l’estat.

· Web Campionat