43 atletes de Catalunya a l’Europeu màster de Torun

493

Torun serà l’epicentre de l’atletisme màster europeu a partir d’aquest diumenge. I és que el municipi polonès acull l’Europeu màster de Torun, que com cada edició no és només PC, també de llançaments, marató i cros. Més d’una quarantena d’atletes de Catalunya, 26 homes i 17 dones, competint en diverses proves alguns d’ells, els tindrem a la ciutat polonesa per buscar medalles internacionals.

Durant set dies, de diumenge a dissabte vinent, la ciutat s’omplirà de centenars i centenars d’atletes màster, que buscaran medalles PC, cros, ruta i llançaments. L’Arena de Torun serà la seu central, amb totes les proves indoor. La competició començarà diumenge a partir de les 9 h i finalitzarà el següent dissabte, amb una tarda farcida de totes les proves de relleus. Les jornades començaran entre les 8.30 h i les 9 h i la finalització, més o menys, serà a partir de les 20 h.

Maite Marzo competirà als 200 mll i 400 mll. Foto Raúl Gràcia

43 atletes de Catalunya viatjaran a Torun. La realitat és que dins de la delegació de la RFEA, l’atletisme català està en una molt bona posició, sobretot perquè en aquesta delegació hi van diversos campions catalans i d’Espanya en diverses proves, i diverses figures de l’atletisme màster. Noms com els de Maria Rosa Escribano, Xavi Bosch, Maite Marzo, Javier Segovia, Olga Cabrera, Isaac Piñero, Salvador Marangues o Lluïsa Casanovas.

Comencem pels atletes màster masculins. A les proves de velocitat, la presència de Xavi Bosch, el campió M50, a la proves de 60 mll i 200 mll és molt destacada. També Josep Gonzàlez i Ricard Rof en categoria M60 als 60 mll i en el cas de Rof, també als 200 mll, i Miguel Antonio Jalón als 200 mll i 400 mll. En la mateixa prova, Udomsinachi Erete aspira a podi als 400 mll, igual que Isaac Piñero, que ja té medalles internacionals. José Cantó participarà als 60 mll, 200 mll i 400 mll en categoria M60.

Miguel Antonio Jalón al Campionat català. Foto Raúl Gràcia

En el mig fons, aparició de Marc Martínez a M45, Miguel Ángel Balagué a M50 i Francisco Javier Castander a M55 als 800 m i en el cas de Balagué també als 1.500 m, Thomas Fortin a M35, Juan Manuel Garcia a M40, Jose Maria Romero a M45 i José Aranda i Ferran de Torres a M55 estaran presents als 1.500 m, amb Garcia i De Torres presents als 3.000 m.

Altres atletes destacats seran Javier Segovia, que el veurem al Pentatló, 60 mt i llargada M50, Salvador Marangues, a perxa i llargada M65, Kirian Pérez, present al pentatló i llargada M45, Jordi Bedmar al triple M55 i també la presència al cros dels atletes de mig fons, com Thomas Fortín, Juan Pedro Crescenti, Juan Manuel Garcia, Ferran de Torres, José Aranda i Francisco del Río.

Pel que fa a l’àmbit femení, fins a 17 atletes catalanes participaran a Torun. Algunes atletes ho faran en moltes proves, com és el cas de Mònica Navarro, present als 60 mll, 200 mll, a la llargada i al triple salt F50, Pat Vidal, a les combinades, als 60 mll, a l’alçada i a la llargada també F50, Sílvia Cortés, buscant el doblet als 60 mll i 200 mll F60 o Lluïsa Casanovas, present en els darrers anys, als 60 mll, a l’alçada, al triple salt i a la llargada F70.

Patricia Hidalgo té molta experiència internacional. Foto Raúl Gràcia

A més, Maite Marzo seguirà acumulant èxits màster a les proves 200 mll i 400 mll F50, Laura Cebollada als 800 m, 1.500 m i cros F40, o Marta Camps, una de les nostres atletes de capçalera, competint als 3.000 m F50. No obstant, la cap d’expedició tornarà a ser Maria Rosa Escribano. L’atleta va batre el rècord del món ara fa un mes al pentatló F65, i a Torun competirà a les combinades, als 60 mt i a l’alçada. Patricia Hidalgo, que acumula moltes medalles catalanes, estatals i internacionals, competirà a la perxa F45.

Finalment, destacar la presència als llançaments de Maria José Descàrrega, al martell i martell pesat F55, Bàrbara Pintado al disc F35 i Carmen Solé al disc F50, i a la marxa Olga Cabrera a les proves de 3.000 i 5.000 marxa, una atleta que ha batut el rècord d’Espanya en diverses ocasions, ara a F50.

Estarem pendents de tots ells i elles i anirem explicant a xarxes les diferents medalles que vagin aconseguint.

· Web Campionat