CATALUNYA TINDRÀ PARTICIPACIÓ AL WMTRC

814

Deu atletes de casa nostra participaran al proper campionat del món World Mountain & Trail Running Championship de les modalitats de Trail Running, Classic Up&Down i Uphill, i el títol sub20 d’Up&Down. La participació catalana significarà una tercera part de la representació que portarà la RFEA.

En categoria femenina destaquen la presència de set atletes, repartides en les diferents modalitats:

• Sheila Avilés: l’atleta igualadina participarà en la disciplina de Trail Running. Ha guanyat l’Orsières-Champex-Chamonix (OCC) de l’Ultra Trail del Montblanc, i és subcampiona del món d’Skyrunning.
  • Núria Gil: la reusenca participarà també en Trail Running. Gil va ser segona a l’OCC del Montblanc, per darrera d’Avilés. A més a més, va obtenir la plata en el darrer Campionat d’Europa de Trail celebrat a La Palma.
  • Anna Comet: la darrera participant catalana en la modalitat Trail Running serà l’atleta gironina, subcampiona d’Europa de Trail per equips el juliol passat. Comet ha guanyat la Maratón de las Tucas (Trail Aneto-Posets) a l’Aragó.
  • Mònica Vives: L’atleta del CE Penedès participarà en la modalitat d’UltraTrail Running. També formava part de l’equip català que va aconseguir la plata a l’Europeu de Trail a les Canàries. A més a més, va ser bronze en el darrer Campionat d’Espanya d’Ultra Trail.
  • Marta Molist: La vigatana, i atleta del CE Penedès, serà la segona catalana en participar en la modalitat d’Ultra Trail. Molist és l’actual campiona d’Espanya d’Ultra Trail.
  • Laia Montoya: Serà l’única catalana en la modalitat d’Uphill. L’atleta igualadina és l’actual campiona d’Espanya sub 23 de Trail, en una cursa on va acabar cinquena absoluta. És també segona en el Trail per federacions autonòmiques.
  • Blanca Batlle: L’atleta de l’AA Palamós participarà en la prova Up&Down sub 20. Va ser bronze per equips en categoria sub 20 a l’Europeu de Trail. Batlle és habitual en proves en pista. Va ser finalista en el darrer estatal sub 20 en la prova dels 3000 m.

En categoria masculina hi haurà tres atletes catalans:

• Miquel Corbera: L’atleta del CA Montornès participarà en la Classic Up & Down i Uphill. Va ser quart en el darrer Campionat d’Europa de Trail Running, és l’actual campió d’Espanya de cursa vertical, i segon en el darrer campionat per federacions autonòmiques.
  • Oriol Cardona: El banyolí encara no ha determinat quina prova disputarà. És bronze per equips en el Campionat d’Europa de Trail i l’actual campió d’Espanya per federacions autonòmiques.
  • Jan Torrella: Aquest atleta de Bagà és l’altre sub 20 de la delegació catalana, amb Blanca Batlle, que participarà en la prova d’Up&Down. És l’actual subcampió d’Europa sub 20 en modalitat de pujada vertical i segon en el campionat per federacions.