Cinc atletes de Catalunya presents al Mundial de cros

487

La temporada de cros arriba a la seva fi i aquest cap de setmana té una nova prova. En aquest cas, podríem parlar de la més important de tot el calendari, com a mínim pel que fa al renom i a la importància. La localitat australiana de Bathurst acull el Mundial de cros, una competició que es disputarà durant el dissabte dividida en cinc curses, en hora local de tarda. Aquí es podrà seguir durant la matinada del mateix dia.

Cinc atletes de Catalunya participaran amb la RFEA. En total, la selecció espanyola ha portat a 22 atletes. Abdessamad Oukhelfen i Aaron Las Heras a la cursa masculina absoluta, Naima Aït Alibou a la cursa femenina absoluta, Aleix Vives a la cursa sub 20 masculina i Adam Maijó al relleu mixt, seran les cares visibles de l’atletisme català a la localitat australiana.

La primera prova en disputar-se serà el relleu mixt, 8 K de circuit de cros amb la presència de l’atleta ebrenc Adam Maijó, actual campió dels 3.000 m al darrer Campionat d’Espanya sub 23. Maijó tancarà així la temporada de cros, que l’ha dut també a guanyar el campionat de Catalunya sub 23 a Mataró i amb la plata per equips al d’Espanya de federacions.

Posteriorment es celebrarà la cursa sub 20 femenina i després la sub 20 masculina, amb la presència de l’atleta del FACVAC Valls Aleix Vives, el gran dominador català de la disciplina en aquesta categoria. Vives ve de guanyar la plata individual amb la selecció catalana al darrer cros per federacions d’Ortiella. Serà una cursa de 8 K.

Finalment, es disputaran les curses absolutes. La primera serà la femenina, amb l’atleta catalana Naima Aït Alibou entre les participants. Alibou va acabar 8a en el darrer cros a Ortiella, i va ser 23a al darrer campionat d’Europa. L’atleta arriba en un bon estat de forma i voldrà tancar la temporada de cros de la millor manera possible.

La cursa masculina tindrà dos atletes catalans, el tarragoní Abdessamad Oukhelfen i el barceloní Aaron Las Heras. Oukhelfen va guanyar la medalla de plata per equips catalana en el darrer cros per federacions, juntament amb Las Heras, sisè classificat individual. A més a més, Oukhlefen ha arribat a ser 10è classificat europeu i a tenir un bronze per equips. Las Heras, de la seva banda, ha fet gran part de la seva carrera esportiva als Estats Units, i ara té l’oportunitat d’aconseguir un magnífic resultat en un mundial de cros, sent debutant a la prova. L’atleta va obtenir el premi All-American al darrer NCAA als Estats Units el passat novembre.

Feia quatre anys que no es disputava el mundial de cros degut a la pandèmia de la COVID-19. De fet, aquest mateix mundial s’havia de disputar durant el 2021. A més a més, el de Bathurst serà el tercer mundial de cros que es disputi en època estival.

· Web Campionat   · Selecció Espanyola