La Mitja Marató de Barcelona aconsegueix dos rècords

436

Barcelona va acollir una nova edició de la magnífica Mitja Marató Edreams Barcelona, que enguany arribava a la 33a edició. Amb més de 21.000 corredors i corredores pels carrers de la ciutat comtal, vam viure diversos èxits dignes d’esment.

Per començar, dos atletes van establir les millors marques de la cursa. El kenyà Charles Langat ho va fer a la prova masculina, rebaixant la marca fins als 58:53, d’igual forma que la seva compatriota Irine Kimais, qui va establir un nou rècord de la prova femenina amb 1:04:37. Tots dos van aconseguir les seves millors marques personals i van superar les anteriors marques de Teklu i Kiplagat.

Langlat va superar a d’altres atletes especialistes, com ara l’etíop Birhanu Legese, que va acabar en segona posició amb un temps de 58:59. La segona classificada a la prova femenina va ser Jouciline Jepkosgei, que amb 1:04:46 posava de nou a Kenya al podi, juntament a Reline, que acabava tercera i establia un triplet històric per al país africà.

Els primers atletes de Catalunya classificats van ser, d’una banda, Mireia Guarner, que acabava en 12a posició de la general amb un temps d’1:13:33. De l’altre, Abdennasser Oukhelfen, qui acabava 15è de la prova masculina amb un temps d’1:02:51.

A banda de de participació, de 21.477 inscrits, cal destacar que, sent aquesta la segona millor participació de la història, es van superar la xifra d’atletes que van arribar, amb més de 17.860, a banda del rècord a la participació femenina, amb 7.350 dones a la cursa.