Andrea Alarcón guanya la medalla d’or en disc a Gavà

485

La RFEA, juntament amb la Federació Catalana d’atletisme i el Club Atletisme Gavà, van organitzar una nova edició del Campionat d’Espanya de llançaments llargs d’hivern, en aquest cas i per primer cop a l’estadi de la Bòbila de Gavà. Andrea Alarcón, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, va ser l’única catalana amb medalla, en aquest cas, amb l’or en disc.

Fins a 12 atletes catalans i catalanes van participar a Gavà de les tres proves del campionat. El millor èxit va ser el de l’atleta de l’AA Catalunya, Andrea Alarcón, que va aconseguir endur-se l’or al disc amb una marca de 51.85 m. Alarcón, vigent campiona catalana i dominadora els darrers anys de la prova, va aconseguir la victòria per primer cop i va trencar així el domini del darrers sis anys de la navarresa June Kintana. A la mateixa prova vam tenir un altre èxit, la 4a posició de la sub 20 olesana Daniela Fernàndez, la discòbola més jove, amb una gran marca de 48.50 m.

També cal destacar la 4a posició de l’atleta de L’Hospitalet Atletisme Aina Ramos, a la prova de la javelina femenina. Ramos es va quedar a tocar del podi, amb una marca de 42.26 m, tenint el bronze a poc menys de 30 centímetres. Érika Sellart, primer any sub 18 i l’atleta més jove a Gavà, va acabar 9a amb 40.56 m. Finalment, destacar la presència de l’argentina del Barcelona Atletisme Yohana Sol Arias. En tres llançaments, Arias va aconseguir la tercera millor marca de la vesprada, amb una marca de 47.80 m.

A la prova del martell només vam tenir dues presències. A la masculina, el campió català, Cristian Ravar, de l’UA Montsià, va acabar en 6a posició amb un llançament de 62.00 m. A la prova femenina, Belén Bermejo, subcampiona catalana, no va poder passar a la millora i va acabar 9a amb 52.09 m.

A la javelina masculina teníem a 4 atletes catalans. El millor classificat va ser el subcampió català Jhon Louis Garcia, que va acabar 5è amb una marca de 64.20 m. Jordi Sànchez va ser 6è amb una marca de 64.00 m, mentre que Marc Alique va ser 8è amb 59.92 m. El campió català, el molletenc Àlex Sànchez, no va poder passar a la millora i va acabar 9è amb 59.68 m.

Finalment, al disc, destacar la presència d’Aaron Solà, el campió català, acabant 8è amb 53.60 m.

A Gavà vam tenir la presència dels millors llançadors i de les millors llançadores de l’estat, destacant a Javier Cienfuegos, primer al martell, Manu Quijera, guanyador a la javelina, Yasiel Sotero, or al disc i Arantza Moreno, victòria a la javelina femenina. L’organització va ser tot un èxit per part del Club Atletisme Gavà, tal i com van reconèixer els i les atletes presents. La competició es va poder seguir per streaming a través de LaligasportsTV.