Kimutai i Yimer guanyen la Marató de Barcelona amb rècord

584

Barcelona va viure una nova edició de la Zurich Marató de Barcelona amb 15.000 corredors i corredores participants competint pels carrers de la ciutat comtal. El bahrainià Marius Kimutai va ser el guanyador de la prova masculina amb un nou rècord, mentre que l’etíop Zeineba Yimer va ser la guanyadora a la classificació femenina, també establint un nou rècord.

Kimutai va ser el més ràpid, deixant el cronòmetre en uns excel·lents 02:05.06, que establia el nou rècord de la prova, anterior de 02:05:53. L’atleta bahrainià d’origen kenyà va ser l’atleta més fort en els últims metres, deixant enrere a Othmane El Goumri i Kaan Kigen Özbilen, segon i tercer respectivament. El Goumri ha acabat amb 02:05:12 i Özbilen amb 02:05:38, destacant que els quatre primers van acabar per sota de la plusmarca anterior.

A la prova femenina, Zeineba Yimer va aconseguir un nou rècord de la prova, rebaixant fins als 02:19:44 la marca anterior de 02:23:11, aconseguida per Meseret Gebre. Yimer s’ha endut la victòria per davant de Selly Chepyego, la kenyana que va acabar com a subcampiona amb un temps de 02:20:03, seguida en tercer lloc per la romanesa Delvine Merigor, amb un temps de 02:20:49, trencant els registres anteriors.

A nivell català, Carles Montllor va ser l’atleta més ràpid. Montllor va acabar 02:25:11, en 26a posició general. Sergi Masip va ser el segon català, acabant 31è amb 02:26:45 i Dani Baraldés el tercer amb 02:28:38.

A la classificació femenina, Eva Ledesma, de l’Aldahra Lleida, va ser la catalana més ràpida, acabant 10a a la general amb 02:43.49. Clàudia Bigas va acabar 15a amb 02:56:21, sent la segona catalana. La tercera classificada va ser Maria Ruiz amb temps de 02:58:24.

També cal destacar el paper de l’Àlex Roca, atleta català amb un 76% de discapacitat física que va aconseguir un nou rècord, sent la primera persona del món en aquesta situació en acabar una cursa de marató, amb un temps de 05:50:51.