Còrdova i Burjassot acullen Campionats d’Espanya

660

El municipi de Burjassot, al País Valencià, acollirà una nova edició del Campionat d’Espanya de 5.000 m. i 10.000 m. Es disputarà dissabte a la tarda, a partir de les 16.15 i fins a les 20.20 h, amb la darrera cursa de 5.000 m. 17 atletes de Catalunya participaran del campionat en les diferents proves i categories.

Set atletes catalans participaran a la prova absoluta masculina. Santiago Catrofe serà una de les llebres, en aquest cas fins al quilòmetre 7. Ilias Fifa serà l’alteta català amb una posició més favorable, amb opcions real de podi, juntament a Lahcen Aït Alibou i Abdennasser Oukhelfen, dos dels catalans amb més nivell i que lluitaran també per les primeres posicions.

A banda d’ells, l’andorrà Nahuel Carabaña també tindrà opcions de podi. Xavi Badia, Artur Bossy i Albert Ollé acompanyaran a la resta de catalans a la cursa de 10.000 m. Eric Lore serà el català a la prova sub 23, que compartiran també cursa 10.000 m.

Pel que fa a les curses de 5.000 m, Biel Morancho arriba amb la millor marca dels classificats, i essent l’únic català. La prova sub 20 tindrà com a protagonistes a Pol Seriñana i Oriol Jové, també amb opcions de lluitar pel podi.

D’altra banda, Laura Rodríguez serà la catalana a la prova absoluta. Rodríguez serà candidata també al podi, després d’haver tingut un bon hivern. A la mateixa cursa, Clara Las Heras i Andrea Bernal, atletes sub 23, buscaran pujar al podi de la categoria.

A les curses de 5.000 m, Mar Espartero i Marwa El Khouya seran les escollides de la categoria sub 18. Ambdues venen de fer bons papers en pista coberta, El Khouya de pujar al podi al Campionat d’Espanya.

· Reglament   · Atletes inscrits

D’altra banda, Còrdova acull el Campionat d’Espanya de marxa de 20 K absolut, sub 23 i màster. La delegació catalana viatja amb 19 atletes en total, destacant la presència de moltes marxadores. Atletes com Raquel Gonzàlez, Paul McGrath i Mar Juàrez participaran i buscaran el podi a la categoria absoluta.

A les 10 h del matí començarà la competició pels carrers de la capital cordovesa, amb la cursa masculina absoluta, sub 23 i màster. A banda, a les 10.15 h, es donarà inici a la cursa femenina de les mateixes categories.

40 atletes participaran a la cursa absoluta masculina, amb quatre noms catalans. D’entrada,  opcions per a Paul McGrath, l’atleta del Cornellà Atlètic que arriba amb la setena millor marca de la distància. Juntament a ell, tindrem la presència del seu company de club Óscar Martínez, que arriba amb la 13a millor marca, recent escollit com a millor atleta sub 20 d’Espanya. Mario Viñas i Mario Bassas seran els altres dos catalans presents.

No obstant, els dos atletes del Cornellà Atlètic lideren la cursa sub 23, sent les dues millors marques dels inscrits. A la categoria màster trobem només un atleta català, Ignasi Melo, de l’UA Rubí.

A la prova femenina tindrem molta representació catalana. De fet, Cristina Montesinos, de l’Aldahra Lleida, lidera el rànquing dels 20 K. Raquel Gonzàlez, medallista europea i 5a del món, arriba amb la tercera millor marca de la distància, seguida de Paula Juárez i Mar Juàrez, totes dues amb opcions de medalla. Les atletes de L’Hospitalet Atletisme, Mireia Urrutia i Gemma Mora, Georgina Ruiz i Beatriz Cantero seran també atletes destacades.

A la categoria sub 23, Laura Monje, del CA Granollers, serà la catalana amb millor marca de les participants, acompanyada d’Iria Andrea Herráez i Nerea Amorós. Yolanda Rodríguez i Olga Cabrera seran les representants catalanes a la prova màster.

· Reglament   · Informació Tècnica   · Atletes inscrits