Deu equips amb ganes de tot al Grup D

989

L’estadi Municipal de Mataró acollirà la primera jornada del Grup D del Campionat de Catalunya de clubs, amb deu equips immersos en les opcions d’ascendir o, en tot cas, de gaudir de l’experiència de la lliga de clubs catalana amb opcions d’anar creixent any rere any.

L’equip amfitrió, el GA Lluïsos de Mataró, rebrà a l’UGE Badalona, el CA Parets, el Pratenc AA, el CA Mollet, l’Andorra Atletisme, UA Rubí, CA Molins, CA Sant Just i UA Barberà, amb diversos equips que han passat anys anteriors pel grup C, d’altres que fins i tot havien estat en cotes molt més altres (el Pratenc, per exemple) i conjunts nous amb ganes de gresca (com l’Andorra Atletisme).

Foto: Miquel Merino

A priori, Andorra, Pratenc, Rubí i Mollet parteixen amb lleugeres avantatges respecte als seus rivals. L’equip andorrà s’ha reforçat moltíssim, adquirint bona part dels i les millors del país pirinenc i amb algun reforç de fora. El reguitzell de noms és imparable: Mikel de Sa, Pau Blasi, Sergi Teixeria, Carles Gómez, Marcos Sanza, Víctor Coll, Carlota Màlaga, Duna Viñals, Dayane Huerta, Xènia Moruelo o Lerato Pagès. La gran majoria d’ells i elles han tingut una PC d’altíssim nivell.

En primera instància, opcions intactes de buscar l’ascens per part del Pratenc AA. L’equip del Baix Llobregat vol tornar a mirar cap amunt amb un equip barreja del seu poderós màster amb atletes joves de la inacabable cantera (recentment guanyadors als relleus sub 16 de promoció. Les llançadores màster Cristina Garcia i Estela Roldán lideren, per exemple, les millors marques en pes, així com Ainhoa Pinilla i Alba Solorzano a la javelina.

Foto: Miquel Merino

UA Rubí i CA Mollet també tindran opcions. L’equip rubinenc es va quedar a tocar de l’ascens l’any passat i ho tornarà a buscar amb noms coneguts i d’altres de més novells. En els llançaments, per exemple, trobem atletes del seu grup màster, com Juan Antonio Segarra o Manuel Centella. A l’equip femení, Alba Rodríguez és la millor classificada de les llistes als 100 mll.

D’altra banda, el CA Mollet ve de baixar la temporada passada, i ho buscarà també amb una barreja d’edats als seus dos equips. El jove saltador Alejandro Muñoz i el triplista Vicenç Fibla figuren entre els destacats, amb un equip femení també molt novell.

Foto: Miquel Merino

UGE Badalona i CA Sant Just sempre donen sorpreses. L’equip del Barcelonès té a les seves files atletes de molt renom, com el jove Marc Garcia, destacat en totes les proves de velocitat, mentre que el CA Sant Just sempre presenta un equip preparat, com també es sol demostrar a la Pista Coberta. Alba i Ona Martínez als 100 tanques i Sandra Flores als 400 mll són les mes destacades de l’equip femení.

Els amfitrions, el GA Lluïsos de Mataró, també compten amb una escola prolífica i dos equips màster que omplen els grups masculí i femení. D’entre els més destacats i destacades, figuren Pau Lancho als 400 mll, els llançadors màster José Manuel i Javier Mateos i la fondista Laura Pelegrí.

També esment especial pel CA Molins, força recent la seva participació als campionats de clubs, que arriba amb atletes que també tenen molt a dir, els velocistes Ferran Pedrola, Aleix Alsina i Aina Romagosa, el fondista Carles Blanco, l’expert en combinades David Bofill i Sergi Soler, en categoria màster, a la prova dels 110 tanques.

Foto: Miquel Merino

Finalment, tanquen el grup l’UA Barberà i el CA Parets. Tots dos equips portaran dos grups joves i amb ganes de pujar posicions respecte a l’any anterior. En el conjunt del Vallès Occidental arriba amb noms com els de Martí Jurado als 400 mll i Maya Fernàndez a la perxa, mentre que el club de Parets del Vallès ho farà amb el saltador d’alçada Ferran Corbera i la llançadora de javelina Paula Peralta.

El grup D disputarà la seva jornada en horari de matí diumenge, a la capital del Maresme, amb inici a les 9.15 h i finalització a les 14.10 h.

· Reglament   · Grups/Organitzadors

· Atletes inscrits