2a jornada de la DH Liga Iberdrola-Joma amb molt en joc

586

Arriba un altre dels moments del curs, una nova jornada de la Divisió d’Honor Liga Joma i Liga Iberdrola de la RFEA, amb sis equips de Cataluya de quatre clubs diferents buscant la millor classificació possible per la gran final que també es disputarà al mes de maig. L’Hospitalet Atletisme masculí i femení, Agrupació Atlètica Catalunya masculí i femení, Cornellà Atlètic masculí i Avinent Manresa femení centraran la nostra atenció.

L’equip que millor rèdit va treure de la primera jornada va ser el Cornellà Atlètic. El conjunt del Baix Llobregat disputava l’encontre a casa, i només el va poder superar el totpoderós Playas de Castellón. L’equip verd continua amb la il·lusió de buscar, primer, la final pel títol, i després mirar de millorar el cinquè lloc del curs anterior.

L’equip de 4×100 m de L’Hospitalet Atletisme. Foto club

I per aquest objectiu compta amb la presència de les seves grans estrelles, fora del lesionat Jaime Guerra i de Paul McGrath, per mirar de plantar cara a tres equips d’un nivell similar. Pamplona rebrà a l’equip verd, als locals del GrupoEmpleo Pamplona, a SG Pontevedra i a CAPEX. Si el Cornellà és capaç d’aconseguir la victòria tindrà molts números de lluitar pel podi d’honor de la Liga Joma.

L’equip cornellanenc sortirà amb atletes com Bernat Canet i Adrià Reina als 100 mll, Roger Pons als 400 mll, Àlex Salas i David Lombrana al 1.500 m, Marc Gale als 110 tanques, Àlex Valverde als 400 tanques, Dani Álvarez als 3.000 obstacles, Ramon Adalia al triple i a la llargada i Daniel Noguera al martell. A més, comptarà amb Ismail Atriki del GEiEG, i Guim Morcillo i Mathios Rodríguez del CA Igualada. El encontre es disputarà dissabte tarda.

Pol Ferrer amb el premi de Ramon Adalia a millor atleta 1a jornada. Foto FCA

D’altra banda, l’Agrupació Atlètica Catalunya presenta els seus dos equips a Divisió d’Honor. El millor classificat és el femení, que va aconseguir el tercer lloc a la jornada de Barcelona i encara aquesta segona amb ganes de repetir el mateix resultat o millorar-ho. Precisament, ho torna a fer a casa, a l’estadi Serrahima, on rebrà a Trops Cueva de Nerja, GrupoEmpleo Pamplona i León Sprint, en la jornada de dissabte tarda.

L’equip barceloní competirà la jornada amb atletes com Andreea Sabou i Clara Gabaldón als 100 mll i a la llargada, Laia Monforte als 400 mll, Marta Bayo als 3.000 m, Marina Covarrubias als 100 tanques, Sheila Dobón al triple, Judit Prats al pes, Andrea Alarcón al disc, Gema Martí al martell, Katia Coquis a la javelina i Georgina Ruiz als 5.000 marxa, a banda d’Irina López i Marta Gutiérrez del FACVAC i Martina Chaboye del Dinamik Vilanova, joves promeses arribades dels filials, a més d’Alba Ruiz, del CA Nou Barris.

D’altra banda, l’equip masculí tindrà una papereta més difícil, doncs haurà de competir a Castelló en jornada de dissabte tarda amb Playas de Castellón, Reial Societat i Atletismo Albacete, tres magnífics rivals de molt de pes. Amb tot, l’equip barceloní vol lluitar-ho fins al final per, almenys, poder optar al tercer lloc. Arriba a la cita amb el balear Sebastià Pons al 100 mll i al 200 mll, Pelayo Garcia als 800 m, Aleix Serra als 1.500 m, Daniel de la Hoz als 400 tanques, els germans Daniel i Àngel Torrero a l’alçada, Pau Vergés a la llargada, Marc Sala al triple, Aaron Sola al pes i disc i Christian Ravar al pes i al martell.

El grup femení de L’Hospitalet Atletisme. Foto club

Un altre club català amb els dos equips a DH és L’Hospitalet Atletisme. L’equip femení viatjarà a València per enfrontar-se, dissabte tarda, a Valencia Atletisme, Atletismo Alcorcón i Atletismo Piélagos. Aquests dos darrers seran els seus grans rivals. Recordem que l’equip femení de L’Hospitalet va acabar en quarta posició en la 1a jornada però lluitant molt la tercera plaça, fet que dona esperances a l’equip taronja.

Per competir a la gran cita comptaran amb Maria de Mingo als 200 mll, Laura Torres als 1.500 m, Laia Casajoana als 3.000 m, Igambo Muakuku als 100 tanques, Aida Alemany als 3.000 obstacles, Ivet Rovira als 400 tanques, Esther Dobón a la perxa, Elena Llobera a la llargada i Gemma Mora i Mireia Urrutia als 5.000 marxa. A més, també tindrem la presència de Ericka Maseras i Marina Lamata de l’UCA i Claudia Mir del CA Tarragona com a grans ajudes.

També dissabte tarda, l’equip masculí disputarà la seva jornada a Osca. L’equip local, l’Intec Zoiti, serà el rival més directe, a banda de combatre amb Fent Camí, el millor equip de la primera jornada i Unicaja Jaén. Serà una pedra de toc, però l’equip taronja està preparat per a tot.

A la cita viatjaran amb Joan Bru als 1.500 m, Adam Tallón als 200 mll, Gerard Badia als 3.000 m, Javi Lorente als 400 tanques, Roger Sans als 3.000 obstacles, Joaquim Rodríguez al pes i al disc, Xavi Barrubés al triple i a la llargada i Óscar Martínez als 5.000 marxa. L’objectiu clar de l’equip es mirar d’aconseguir la salvació a la final de permanència.

L’Avinent Manresa femení a la primera jornada. Foto club

Finalment, l’Avinent Maresa femení competirà a Durango el diumenge al matí, amb el Super Amara BAT d’amfitrió, doncs no pot competir a Guipúscoa per la manca de pistes homologades. D’aquesta forma, les manresanes s’enfrontaran a dos equips guipuscoans, ajuntant també l’Atletismo San Sebastián, i a Alcampo Scorpio. Aquest curs, amb objectius un pel menys agosarats, l’equip manresà voldrà quedar davant de l’equip basc per assegurar-se una bona plaça a la més que probable final de permanència.

Per a la cita, l’equip manresà viatjarà amb Marina Guerrero als 800 m i als 3.000 obstacles, Irene Batlle als 1.500 m i al 3.000 m, Lerato Pagès als 100 tanques, Meritxell Tarragó als 400 tanques, Ona Bonet a l’alçada i Griselda Serret als 5.000 marxa. A més, comptarà amb la presència de Ioana Maria Secara, del CE Penedès, al pes i al disc.

Des de la FCA estarem molt pendents de les evolucions de tots els equips de Catalunya en aquesta nova jornada DH de la Liga Joma i la Liga Iberdrola.

· Encontres, organitzados, seus i sorteig