Mataró acull la festa de l’atletisme de promoció

556

És un dels caps de setmana marcats al calendari pel que fa a l’atletisme de promoció. Aquell en el que es disputen quatre campionats de clubs, els quals s’unifiquen per crear una prova màgica, el Campionat de Catalunya de clubs sub 10 a sub 16, que aquest any es disputa a Mataró i en dos dies, dissabte i diumenge, amb la darrera jornada a la tarda de l’últim dia vivint les proves sub 16.

La competició començarà dissabte a les 10 h i fins a la 13.55 h es disputarà el Campionat de Catalunya sub 12. Per la tarda serà el torn dels sub 14, de 16 h a 20.55 h, on també es decidirà el podi final. Diumenge, de 9.30 h a 11.10 h es disputarà la prova sub 10, mentre que els sub 16 competiran en doble jornada, d’11.30 h a 13.45 h i de 17.30 h a 20 h.

Hi competiran 128 equips de 36 clubs diferents, amb un total de 1.500 atletes.

· Reglament

La primera prova en arribar serà la sub 12. 15 equips en categoria masculina i 16 en femenina competiran per buscar la victòria final. 21 clubs diferents competiran en aquest campionat, sent 10 els que repeteixen en categoria masculina i femenina, i amb CA Manresa, Cornellà Atlètic, L’Hospitalet Atletisme, CA Tarragona o CA Igualada com alguns dels més destacats.

· Atletes inscrits Sub12

La següent competició serà la tarda de dissabte, amb el Campionat sub 14. Aquí, 16 equips femenins i 16 de masculins, de 22 clubs diferents, competiran durant tota la jornada per buscar pujar al podi. Com en sub 12, equips com el CA Manresa, el Cornellà Atlètic, el CA Tarragona o el CA Igualada repeteixen en les dues categories i tenen opcions de victòria. Aqui també trobem a 10 equips que tenen masculí i femení. L’AA Catalunya o el Pratenc AA també portaran els seus dos conjunts.

· Atletes inscrits Sub14

La tercera en arribar serà el Campionat català sub 10, al matí de diumenge. Aquí trobem 16 equips masculins i 16 de femenins, de 20 clubs. Repeteixen CA Igualada, UCA, CE Penedès, UA Barberà, CA Tarragona, Cornellà Atlètic, UA Rubí, UA Terrassa, CA Manresa i Lluïsos Mataró, tot i que L’Hospitalet Atletisme o AA Catalunya, en només categoria masculina o femenina, tenen opcions de victòria.

· Atletes inscrits Sub10

Finalment, a la prova sub 16, la categoria masculina competirà al migdia del diumenge i la femenina, a la tarda, que tancarà definitivament el Campionat. Aquí trobem 16 equips masculins i 17 de femenins, de 21 clubs diferents. Repeteixen Cornellà Atlètic, Lleida UA, UGE Badalona, Sant Just, CA Tarragona, CA Igualada i JA Sabadell, i tenen opcions de podi, juntament a L’Hospitalet Atletisme a la prova masculina o CA Manresa i AA Catalunya a la femenina. El CA Igualada aporta els vuit equips dels vuit campionats a disputar.

· Atletes inscrits Sub16

Durant tot el cap de setmana estarem molt pendents de les evolucions de tots i totes les atletes participants, en un campionat on es repartiran fins a 24 trofeus de podi i 8 de campions de Catalunya.