Cinc atletes de Catalunya al Campionat Iberoamericà a Cuiabà

310

Els i les cinc atletes de Catalunya presents al Campionat Iberoamericà ja estan a la localitat brasilera de Cuiabà on demà comença una prova clàssica del calendari internacional. Aquesta competició l’enfronten els equips de l’Amèrica Llatina i Centreamèrica amb Espanya i Andorra i les federacions africanes de parla portuguesa i espanyola. Amb la selecció RFEA han viatjat Aleix Pi, Paula Juàrez, Ilias Fifa, Carlos Sáez i Zoya Naumov.

La competició l’organitza l’Associació Iberoamericana d’Atletisme juntament amb la Confederació Brasilera d’Atletisme, i el municipi escollit és Cuiabà, capital de Mato Crosso. Les proves es duran a terme al Centre d’entrenament de la Universitat Federal de Mato Grosso (UFMT). Hi participaran 450 atletes de 23 països diferents.

La competició començarà el divendres al matí i s’acabarà diumenge a la tarda, per tant, seran fins a sis jornades les que es disputaran en total.

La primera atleta en entrar en acció serà Zoya Naumov. La santcugatenca competirà als 800 m a les 19.10 h hora local, a la 01.10 h hora catalana. Naumov, que ha recuperat els darrers mesos un alt nivell, ve de ser campiona d’Espanya universitària als 1.500 m i buscarà classificar-se per la gran final, que es disputarà dissabte al matí.

La següent en entrar en joc serà Paula Juàrez. La marxadora de l’Aldahra Lleida també arriba en un gran estat de forma, després d’estar trencant fronteres aquest curs. Juàrez, recordem, va estar en el darrer mundial d’Antalya, i porta un mes focalitzada en les proves internacionals. Competirà als 20 K a les 06 h de dissabte, a les 12 h hora catalana.

El següent serà Ilias Fifa. L’atleta de Santa Coloma de Gramenet ha tingut un primer tram d’any molt mogut, sent campió d’Espanya de 10.000 m a Gavà i tenint entre cella i cella poder anar als Jocs de París. De moment, competirà en aquest 10 K en ruta a les 06.30 h de diumenge, 12.30 h hora catalana.

D’altra banda, Aleix Pi, competirà diumenge a la tarda a la final directe. L’atleta del Barça, en una trajectòria totalment ascendent, va aconseguir la plata absoluta a Ourense amb 5.45 m, i ara mirarà d’encarar el primer tram de la temporada aire lliure lluitant per les medalles a l’Iberoamericà.

El darrer atleta català en entrar en joc serà Carlos Sáez, en la darrera prova del Campionat, la final directe dels 1.500 m. L’atleta, que ve de ser plata al Campionat d’Espanya Ourense PC aquest curs, mirarà de seguir la línia ascendent i col·locar-se entre els millors dels 24 països presents.

Estarem molt pendents de les evolucions de la participació catalana en aquest iberoamericà.

· Web Campionat