Sis equips FCA competiran a la 2a Divisió espanyola

793

Aquest cap de setmana es disputa la 2a divisió RFEA de clubs, a una única jornada i amb diverses seus. No obstant, només les Finals A opten a l’ascens a 1a Divisió. En el còmput global de finals trobem a sis equips FCA de quatre clubs diferents, però només dos, Aldahra Lleida femení i CA Tarragona femení, al mateix grup, tindran opcions de pujar a 1a si aconsegueixen quedar entre els dos primers equips de la Final.

D’altra banda, cal apuntar que també participaran en finals B els equips de l’Andorra Atletisme masculí i femení, el CA Tarragona masculí i el CA Vic femení. En el cas de les vigatanes serà el debut a la competició estatal. Cal apuntar que, en el cas dels dos equips masculins, s’enfrontaran conjuntament en una mateixa seu a Tarragona.

Comencem pels dos conjunts amb opcions d’ascens. L’Aldahra Lleida ve de baixar de 1a Divisió la temporada passada i voldrà convertir en un peatge aquesta temporada a 2a Divisió. En només una jornada, es juguen el seu futur i tot passa per aconseguir quedar entre els dos millors equips. L’Estadi Larrabide de Pamplona acull a les lleidatanes i també al CA Tarragona, a més de Hiru-Herri com a locals, el Durango, l’Atletismo Albacete, Ourense Atletismo, Image FDR i CAPEX.

L’Aldahra Lleida femení a PC aquesta temporada. Foto club

L’equip lleidatà es juga el seu futur amb un equip conjuntat, de gent molt jove i amb ganes de poder donar un cop sobre la taula. D’aquest grup en destaquen Meritxell Hernàndez als 100 mll, Carla Cagigós als 200 mll, Mar Segura als 400 mll, Estel Jordan als 800 m, Marwa El Khouya als 1.500 m, Carla Ferrara als 3.000 m, Diana Fernàndez, que aquí disputarà el 400 tanques, Haja Gerewu al pes, Maria Vallès al disc i l’atleta aragonesa Elena Sanz, al martell, a més de l’atleta del CA Granollers, Laura Monje, a la marxa.

Un equip fort i amb ganes de poder lluitar-ho tot, amb una mitjana d’edat força baixa i atletes que han estat campiones de Catalunya en categories inferiors. No obstant, davant tindran equips molt potents. Un d’ells, sens dubte, serà el CA Tarragona, que voldrà tornar a intentar l’ascens de categoria. Les tarragonines ho tornen a provar i ho faran també amb tot el seu arsenal.

Un equip capitanejat per Mireia López, que competirà als 100 tanques, i que la segueixen Laurine Marimón al triple salt, Mireia Redondo als 400 mll, Claudia Mir als 400 tanques, Carla Gonzàlez als 3.000 obstacles, Júlia Suàrez als 5.000 marxa i atletes més veteranes, com Marina Tibau al pes i l’atleta màster Bàrbara Pintado al disc. Mir i Gonzàlez venen de competir a la 2a jornada de Divisió d’Honor amb la samarreta de L’Hospitalet Atletisme. Amb aquest grup, les tarragonines esperen lluitar fins als relleus per buscar una de les dues places d’ascens.

D’altre banda, a les Finals B, un total de quatre equips catalans competiran per la victòria. L’Andorra Atletisme i el CA Vic buscaran pujar a l’esglaó més alt del podi femení a Monzón. Per fer-ho, competiran contra les locals de l’Hinaco Monzón, el CAI Gran Canaria, el CEA Tenerife 1984, Lô Esport Menorca, l’Atletismo Zuera i el Cecome Menorca Atletisme.

El CA Vic mixt al Campionat Català de clubs. Foto Club

L’equip del principat comptarà amb un bon grup d’atletes, com ara la Marta Carrion als 200 mll, la Fiorella Chiappe als 400 mll, la Cristina Martins als 800 m, Aroa Carballo als 400 tanques, l’Aina Cinca als 3.000 m, Xènia Mourelo als 3.000 obstacles, Noa Godoy a l’alçada i Maria Morató a la javelina.

Pel que fa a les vigatanes, buscaran fer-ho molt bé en el seu debut i per aconseguir-ho tindran la sort de comptar amb un grup de joves i veteranes, com Irene Montoliu als 800 m, Emma Garcia als 1.500 m, Encarna Núñez als 3.000 m, Miquelina Gorgals als 400 tanques, Fiona Cavilli als 100 tanques, Queralt Aranda en el triple salt i Irati Blum al disc. A més a més, comptaran amb Paola Serrano i Lucia Carmona del CA Vila-Seca i amb Martina Casals del CA Puigcerdà.

L’Andorra Atletisme també estarà representat pel seu equip masculí a Tarragona, juntament amb l’equip local, un CA Tarragona que tindrà els ulls posats als seus dos equips absoluts. A més a més, també s’enfrontaran a l’Olympus 21 Tenerife, al Club Aguere, al Clator Orotava, a l’Atletismo Zuera, al CA Milla Chicharrera 2007 i l’Hinaco Monzón.

Els tarragonins buscaran lluitar per les places capdavanteres a casa seva amb atletes joves però punters, com ara Aleix Lago als 1.500 m,  Joan Martorell als 400 mll, Xavier Ros als 800 m, Pol Aixalà als 400 tanques, Lluc Subirós a la perxa, Víctor Jiménez a la llargada i Marc Suàrez als 5.000 marxa. Alguns d’ells ja saben que és guanyar medalles en campionats catalans de categories inferiors, i son una bona base de cara al futur.

Finalment, un dels seus rivals, l’Andorra Atletisme masculí, comptarà amb un equip el qual promet espectacle amb Guillem Arderiu als 100 mll, Pol Leal als 200 mll, Pau Blasi als 400 mll, Nil Martínez als 800m, Carles Gomez als 1.500 m, Pol Herreros al 110 tanques, Marcos Sanza als 3.000 obstacles, Miquel Vilchez a la perxa, Adrià Calzada a la llargada, Pablo Verdeguer al pes i David Bofill al disc. Amb aquest equip, el conjunt del principat vol seguir la bona dinàmica d’aquest curs, amb l’ascens a Final A a PC i la victòria a la Final C d’aire lliure, tots ells al Campionat de Catalunya de clubs.

Des de la FCA estarem molt pendents de les evolucions dels sis equips catalans que lluitaran tant a les Finals A com a les Finals B de la 2a divisió espanyola.

· Equips participants, encontres i seus