Cornellà, Manresa i Serrahima centre l’atenció dels circuits

566

Segueix endavant la temporada del circuit català de velocitat i tanques, de salts i dels GP de fons i migfons. Cornellà de Llobregat, Manresa i l’estadi Serrahima de Barcelona acolliran aquest cap de setmana quatre jornades dels circuits amb centenars d’atletes buscant de nou un bon registre per encarar amb solvència el darrer mes abans del Campionat català absolut.

En el cas del Circuit català de velocitat i tanques, parlem de la segona jornada, després de la celebrada la setmana passada a Gavà. Parlem del mateix format, un inici a les 17 h amb les proves de 100 mll i un final cap a les 21.30 h amb les proves de 400 mll. Enmig, les proves de tanques. Cal comentar també, que coincidirà amb la tercera jornada del Circuit català de salts. La segona, s’estarà disputant de forma simultània a Manresa.

Pel que fa als presents a la prova de Cornellà, anem destacant alguns dels atletes que donaran joc a la cita. Als 100 mll masculins, atletes com Mark Bezzelt o Àlex Kingue, s’hauran de tenir en compte, mentre que als 200 mll, destaca per sobre de tots la presència d’Oriol Madí i el jove Max Peula. Finalment, als 400 mll, noms com els de Pau Blasi o Àlex Bocanegra criden més l’atenció.

Pel que fa als 100 mll femenins, també bon nombre de presents, destacant Laia Monforte i Laura Sabaté per un costat, que ja vam veure a Gavà a bon nivell, i d’altres molt joves que pugen amb empenta, com Inès Gomez, Sara Manuela Murillo o Ariadna Cabello. Als 200 mll, molta presència de noms importants, com la internacional Laura Bou, que deixa a un costat la seva prova en aquest control per centrar-se en una distància més curta, i l’acompanyaran Aina Barri, Maria Brullas, Claudia Camacho, i de nou, Laia Monforte i Laura Sabaté. En els 400 mll, atletes com Karla Mongay i Marta Gironés, que buscarà bona marca en una distància més llarga.

Un dels moments de la 1a jornada del circuit de velocitat i tanques. Foto Miquel Adell
Un dels moments de la 1a jornada del circuit de velocitat i tanques. Foto Miquel Adell

D’altra banda, a l’apartat de tanques, als 110 sub 18 destaca la presència del campió d’Espanya de la categoria Mario Stefanov. A la prova absoluta, es viurà una autèntica final catalana, amb Marc Gale, Roger Martínez i Arnau Erta. En els 400 mll, Eric Esteve, Sergi Teixeira i Daniel de la Hoz, tres de les millors marques, també estan presents a les llistes.

Als 100 tanques femenins, a la prova sub 18 tindrem la presència de Mercè Junyent o Ada Serrano, i a la prova absoluta, molt bon nivell on destaca Marina Lamata, medallista sub 23 estatal, que segueix amb la seva progressió. Als 400 tanques, bona presència d’atletes amb l’andorrana Bruna Luque, amb Duna Malet o Alba Martínez.

De 16 h a 21.30 h viurem una nova jornada del circuit de salts. Aquí destaquen les proves de llargada i alçada. Amb dos grups a la llargada masculina, dos a la femenina,  i un de cada a l’alçada, una vuitantena d’atletes buscaran millorar els seus registres.

A l’alçada masculina, Alejandro Muñoz, del Barça, és la presència més destacada. A la prova femenina, Anna Pereiras, de L’Hospitalet Atletisme, té una de les millors marques. A la llargada masculina destaca la presència d’Ivan Garcia, del Barça, i Mohamed Iddrisu, de l’Agrupació Atlètica, com a joves amb més projecció, i a nivell més absolut, Sergio Acera, Aitor Caldito, Jordi Yoshinori Matsuoka, Oriol Castells, Saul Ruíz i Víctor Guerrero.

Finalment, a la llargada femenina, presència d’una banda de Martina Hurtado com a jove més destacada, i a nivell absolut, un nom per sobre de la resta, la local Diwa Vila, a més de l’atleta de l’Avinent Manresa Marta Gallo.

A Manresa, gairebé de forma simultània, s’estarà disputant la segona jornada del circuit de salts. Aquí tenim les proves de perxa, triple salt i també una nova d’alçada. De fet, la perxa comença molt aviat, a les 10.30 h i finalitzarà passades les 20 h. El triple salt tindrà inici a les 17 h i a les 19 h.

En el cas del triple, els salts son mixtos i se separen per taules. Així, al primer grup amb taula d’11 m, destaca la presència d’Óscar Curto i Bruno Rivera, de Dinamik Vilanova, Pau Vergés i Oriol Ramos. A més, a nivell femení, Sheila Dobón. A les 19 h, i en taula de 9 m, l’atleta de L’Hospitalet Atletisme Júlia Quevedo, juntament amb la del CA Igualada Elia Ramos.

El nivell a l’alçada també serà alt. En el grup masculí, presència d’Antoni Gonzàlez, Gerard Girbau, Isaac Balta, Marc Sànchez, Martí Cerdà o Joan Jiménez, atletes tots ells cridats a ser protagonistes en campionats catalans. A la femenina, destaca la jove del CA Gavà Mònica Malevych.

El concurs de perxa també és dels que creen expectació. Els darrers en saltar, a les 19 h, seran els atletes d’alt nivell, i aquí destaca el campió iberoamericà, Aleix Pi, juntament a Oriol Almirall, Martí Serra, Àlex Teruel, Henry Esteban Piedrahita o Ignacio Aoiz. De la resta de grups de perxa, destaca Eloi Caparrós o Martí Brullas en el de les 17 h, Romeu Sànchez, Nerea Pérez, Marta Méndez, Meritxell Benito i Arlet Sust en el de les 15 h i Helena Torres i Miriam Martínez en el de les 12.30 h.

Recordem que aquest serà l’escenari del Campionat de Catalunya absolut el cap de setmana del 15 i 16 de juny.

Finalment, la nit de diumenge, es disputarà la segona jornada del GP de fons i migfons. Serà en un escenari ideal, després de la disputa del Míting Internacional Ciutat de Barcelona Continental Tour Bronze, a partir de les 20.45 h. Aquí, viurem diferents proves, els 800 m, els 1.500 m i els 3.000 m.

I la presència d’atletes és multitudinària. Als 800 m masculins destaca la presència de Adrian Gómez, Pelayo Garcia, Ignacio Flaquer, Pau Mora, Gerard Riera, el campió d’Espanya sub 20 Mathios Rodríguez o Miquel Sànchez. Pel que fa als 1.500 m, presència de Brahim Fateh, Joan Bru, el jove Karim Fartaz, David Lombrana, Aldelhakim Hamid i Aleix Serra. Finalment, als 3.000 m, els joves Albert Alsina, Biel Morancho i Max Ordoyo.

Pel que fa a les proves femenines, en els 800 m, Carla Bisbal, Marta Bayo o la jove Maria March, en els 1.500 m, la campiona catalana dels 5 K, Laura Rodríguez, les germanes Alemany, Aida i Andrea, Laia Casajoana, la màster Marta Camps, Ruth Martí, Marina Guerrero, Julia Solé i Emma Taggi, i en els 3.000 m, també inscrita la mateixa Laura Rodríguez, i les joves Rabab Ouzemmou i Arhane Garuz.