Núria Gil i Jordi Bolet guanyen el trail vertical català

645

Cercs va acollir el Campionat de Catalunya de trail vertical, una prova que va reunir a un centenar d’atletes de trail catalans disposats a buscar ser els primers en completar els 4,5 K de pujada vertical. La prova femenina va ser molt destacada, amb un podi copat d’atletes de nivell internacional. A la prova masculina, un nou campió català de la disciplina, també del JA Berga com en les dues anteriors edicions.

El podi al complet del Campionat català de trail vertical. Foto Albert Codina

L’arribada als Cingles de Vall-llobrega va portar emoció fins al final. A 1.760 metres d’alçada, en una tarda emboirada i amb fred, els i les atletes van haver de superar les inclemències per arribar a la part més alta. A la prova femenina, Núria Gil, la campiona catalana de trail, va distanciar-se de les seves rivals per arribar a la zona més alta amb contundència i guanyar amb temps de 50:30. A Gil la va seguir Natàlia Gonzàlez, del JA Berga, amb un temps de 52:07 i el tercer lloc per Sheila Avilés, amb 53:00. El podi era l’esperat, s’havia de decidir l’ordre final de les places. La jove Laia Calzada va ser la 4a classificada i campionat sub 23.

A la prova masculina, victòria novament d’un atleta del JA Berga. Jordi Bolet es feia amb el triomf arribant a meta amb un temps de 40:45, superant al veterà atleta Eduard Hernàndez, que però aconseguia la plata i l’or M40 amb un temps de 41:35. El tercer del podi seria Xavi Tomasa, subcampió català de marató, amb un temps de 44:19, sent també campió M35. Pere Menéndez, 4t classificat general, seria el campió sub 20 amb 45:37.

El podi al complet del Campionat català de trail vertical masculí. Foto Albert Codina

Altres campions i campiones del dia van ser, Carla Yanguas, campiona sub 18 amb 1:16:00, Jan Isla, campió sub 18 amb 47:41, Oriol Gibert, campió sub 23 amb 47:19, Ángel Nevado, campió M45 amb 51:13, Pere Marsé, campió M50 amb 54:57, Jordi Martín, campió M55 amb 53:53, Jordi Aguilaniedo, campió M60 amb 1:15:02, Juan Ramón Martos, campió M65 amb 1:04:59 i Domingo Ortega, campió M75 amb 1:41:35. Al màster femení, Vanesa Chiriveches, campiona F40 amb 1:03:14, Rosa Navarro, campiona F45 amb 56:28, Mar Besas, campiona F50 amb 1:03:39, Ana Ruiz, campiona F55 amb 1:11:34 i finalment, Maria Filomena Canal, campiona F65 amb 1:58:11.

Tothom va gaudir de la prova, reconeixement la bona organització de les entitats que van tirar endavant la prova, destacant el paper dels Joves Atletes de Berga, que organitzava el Campionat català sota el mandat de la FCA.