Sis atletes de Catalunya a l’Europeu de trail d’Annecy

242

L’Europeu Off Road d’Annecy és la gran cita del trail a nivell internacional d’aquest 2024. Les millors seleccions europees es reuneixen aquest cap de setmana a la localitat francesa per buscar les diferents medalles de les disciplines de la muntanya. Sis atletes de Catalunya, que han destacat aquests primers cinc mesos d’any, acompanyaran a la selecció RFEA per buscar nous èxits pel trail català.

La competició començarà demà divendres i s’allargarà fins al diumenge. En aquests tres dies es disputaran diverses curses i modalitats del trail, uphill, mountain classic o trail running. La primera prova en arribar serà demà a partir de les 9 h, amb la prova Uphill sub 20. A les 10.20 h sortirà la darrera prova Uphill, amb l’entrega de medalles posteriorment.

Dissabte serà el torn de la cursa de 57,6 K de trail running a Faverges. Finalment, diumenge viurem les proves de Up&Down Mountain race, amb inici a les 08 h.

Quatre atletes de Catalunya començaran demà la competició. A la prova absoluta, dos autèntics pals de paller de la delegació catalana, d’una banda, el campió de Catalunya de trail i dominador darrerament, Miquel Corbera, i de l’altra, el Campió d’Espanya de curses de muntanya 2024, Jan Torrella. Corbera ha tingut un bon curs genèric i el vol tancar a Annecy amb la prova d’Uphill primer i després mountain clàssic absolut. Recordem que Corbera també va ser medallista al Campionat d’Espanya per federacions a nivell individual.

Pel que fa a Torrella, ha tingut la seva eclosió al trail running federatiu aquest curs. L’atleta del JA Berga feia anys que mostrava el seu potencial en categories inferiors, però aquest 2024 li ha arribat la glòria absoluta, amb els dos ors al Campionat d’Espanya de pujada vertical i cursa de muntanya. Aquí, Torrella tindrà opcions reals de lluitar també pel podi amb forts rivals en la prova d’Uphill i Mountain Classic, igual que Corbera.

Pere Menéndez

Dos atletes més de Catalunya també faran doblet i començaran demà la seva trajectòria en aquest europeu. Parlem d’Adrian Macías, de L’Hospitalet Atletisme, i Pere Menéndez, de l’UA Terrassa. Els dos atletes competiran a les proves sub 20 d’Uphill i Mountain Classic. Menéndez va ser campió d’Espanya sub 20 per federacions i també ha dominat a Catalunya, amb la consecució del campionat català sub 20. Macías, d’altra banda, també ha participat amb Catalunya aquest curs i ha pujat al podi d’Olesa i amb el bronze a Candeleda al Campionat d’Espanya sub 20.

Dissabte és el dia del trail running. Aquí trobem també a dos atletes de Catalunya. D’una banda, Víctor del Águila. L’atleta del JA Berga arriba a la cita havent estat també en totes les curses anteriors, defensant els colors de Catalunya al trail per federacions i amb la plata col·lectiva i el bronze individual al Campionat de Catalunya. A Del Águilla l’acompanyarà Julen Calvo, del CE Penedès. Calvo també arriba a aquesta cita en un bon estat de forma, acabant 10è a la pujada vertical de Candeleda, i formant part del grup que es va proclamar campió per equips amb el CE Penedès.

Finalment, diumenge es disputarà la prova de Mountain Classic, amb la presència de Pere Menéndez i Adrian Macías a la prova sub 20, i a Miquel Corbera i Jan Torrella a la prova absoluta, una cursa de 16 K en el cas de l’absoluta i 5,9 K a la cursa sub 20.

Els sis atletes de Catalunya, Torrella, Del Águila, Corbera, Calvo, Menéndez i Macías, seran una part important de la selecció RFEA, que aporta una vintena d’atletes a nivell masculí i femení per mirar de lluitar amb les potències europees.

· Web Campionat