Catalunya va a per totes a les combinades d’Arganda del Rey

288

Catalunya viatja a Arganda del Rey, Madrid, a disputar el Campionat d’Espanya de proves combinades per federacions. Sis atletes de reconegut nivell formen part de la convocatòria catalana, una prova on sempre s’ha tingut un paper destacat i on, de fet, Catalunya defensa títol aconseguit la temporada passada.

Ho farà amb sis atletes, quatre absoluts i dos sub 20, en categoria masculina i femenina. L’equip masculí el formen els dos atletes del Cornellà Atlètic, Gerard Merino i Guillem Font, i l’atleta de l’Intec Zoiti, Ferran Merino. Pel que fa la prova femenina, formen part Clara Gabaldón, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, Ivet Rovira, de L’Hospitalet Atletisme i Zuzanna Bednarek, també del Cornellà Atlètic.

Ivet Rovira amb la medalla de bronze. Foto L’Hospitalet Atletisme

La selecció catalana surt demà a les 10 h rumb a Madrid. A l’expedició hi viatjaran els sis atletes convocats, juntament a Fernando Martínez com a cap d’expedició, el tècnic Sebastián Conesa i Javier Amorós com a fisioterapeuta. Cal recordar que la competició comença dissabte al migdia i s’allargarà fins la nit de diumenge.

La primera jornada començarà a les 15 h i s’acabarà a les 21 h, amb la meitat de les proves disputades. Diumenge, d’13.30 h a 21 h, viurem la resta del Campionat, on es decidirà tot. Recordem que les puntuacions son comunes, és a dir, s’hauran d’ajuntar nois i noies. Son vuit les seleccions autonòmiques presents, a banda de Catalunya, la Comunitat de Madrid, Euskadi, Galícia, Canàries, València, Castella i Lleó i Múrcia.

Pel que fa la selecció catalana, recordem que la temporada passada es van proclamar campions del Campionat de Federacions per primera vegada de forma conjunta. Una fita que aquest curs intentaran repetir. Noms per noms, Catalunya porta a una bona selecció, experta en combinades, que mirarà de lluitar cada punt.

En nois, els germans Merino, Ferran i Gerard, que malgrat la seva encara joventut, són ja experimentats en proves combinades, assidus en els Campionats de Catalunya i sovint presents en els d’Espanya. Ferran Merino, ara a l’Intec Zoiti, serà l’atleta més gran de l’expedició. L’atleta ja sap el que és ser campió de Catalunya de combinades, i en el darrer campionat, a Pista Coberta, va acabar en tercera posició amb el bronze.

En el cas del Gerard, l’atleta del Cornellà Atlètic va ser quart en aquell campionat de combinades decatló i bronze absolut. Merino també està sobradament apunt per ser la referència catalana a les proves combinades. Amb ell hi viatjarà un altre atleta del Cornellà Atlètic, el sub 18 del grup, Guillem Font. És l’actual subcampió de combinades sub 18 i a la pista coberta també va tenir un bon paper, en aquest cas aconseguint la victòria i or sub 18 a l’heptatló.

Pel que fa al grup femení equip d’or el que porta Catalunya, amb tres atletes dominadores. D’entrada, la més veterana del grup, Clara Gabaldón, la capitana de l’Agrupació Atlètica Catalunya, que ja sap que és guanyar el Campionat de Catalunya absolut, i ve de centrar-se en proves de velocitat i salts, ara tindrà endavant una bona oportunitat de mostrar el seu nivell.

Juntament a Gabaldón, Ivet Rovira. La gironina de L’Hospitalet Atletisme també és l’actual dominadora de la prova a Catalunya, amb les dues darreres medalles d’or, a l’aire lliure i a pista coberta. Rovira, a més, ha estat medallista de pentatló d’Espanya sub 23, i un dels grans referents de la categoria a nivell estatal. Un bon paper d’ambdues atletes pot ser vital de cara a les aspiracions catalanes de podi.

Finalment, l’atleta sub 18 que ve amb el grup català és Zuzanna Bednarek. L’atleta del Cornellà Atlètic ja té la mínima per anar a l’Europeu sub 18 d’Eslovàquia en alçada, prova on va batre el rècord català amb 1.83 m. Però a més, Bednarek és experta en proves com 200 mll o llargada, on té aquest plus de cara a poder puntuar més en una combinada. La gran temporada de la jove atleta es veu premiada amb aquesta bona oportunitat de lluitar, amb les seves companyes i companys, pel podi estatal de federacions.

· Web Campionat

A través de les xarxes de la FCA podreu anar seguint les evolucions de la competició amb imatges i la posterior prèvia dels atletes.