Dues medalles catalanes i quatre quarts llocs a Annecy

275

Tres dies sencers a Annecy vivint la cita del trail internacional de 2024, l’Europeu de trail off-road, amb la presència de sis atletes de Catalunya. Dos d’ells han obtingut medalla, amb el bronze a Mountain Classic sub 20. Pere Menéndez i Adrian Macías han aconseguit una medalla que és tot un èxit per a la delegació.

Tots dos atletes ho han aconseguit a la modalitat de Mountain Classic. Precisament, Menéndez i Macías ja havien debutat el divendres a la prova d’Uphill, o Pujada Vertical. Allà, l’atleta de l’UA Terrassa va aconseguir el 16è lloc amb 40:37 i l’atleta de L’Hospitalet Atletisme va ser 28è amb 43:39, sota una intensa pluja.

Avui, però, les coses han canviat. A la prova Mountain Classic, el campió d’Espanya sub 20 ha estat vuitè amb 29:37, mentre que Macías ha acabat 15è amb 30:12. Menéndez i Macías han format equip amb Eduardo Hernàndez i Asheber Díaz per sumar el bronze per equips.

També avui, dia absolut a la Mountain Classic amb Jan Torrella i Miquel Corbera. Ambdós també havien competit a Uphill el passat divendres, i com els seus companys sub 20, les coses han anat millor avui. Torrella ha acabat 8è d’Europa amb un temps d’1:13:45 i ha obtingut una bona classificació, seguint la dinàmica aconseguida a Innsbruck l’any 2023. Miquel Corbera, d’altra banda, ha estat 22è amb un temps d’1:15:37. L’equip RFEA ha finalitzat en quarta posició. Les condicions avui tampoc han acompanyat gaire a nivell meteorològic. Divendres, d’altra banda, Corbera va ser 24è a Uphill amb 47:06 i Torrella 30è amb 47:49.

Finalment, ahir es va disputar la prova llarga de trail amb la presència de dos atletes de Catalunya a la prova absoluta, Julen Calvo i Víctor del Águila. També finalitzant en quarta posició global, Del Águila i Calvo van sumar posicions importants, per exemple, el medallista de trail català absolut va finalitzar 13è amb 5:23:58, mentre que Calvo finalitzaria 24è amb 5:33:49.

· Resultats