Pol Ferrer i Ivet Rovira regnen a les proves combinades

381

Manresa ens va deixar a dos atletes d’un altíssim nivell coronant les proves combinades catalanes. Pol Ferrer i Ivet Rovira son, ara per ara, els millors atletes de combinades de Catalunya. I ahir ho van demostrar a Manresa, obtenint la victòria al decatló i heptatló respectivament. Eloi Santafé, Ferran Merino, Irene Clemente i Èlia Cascalló els van acompanyar al podi, el dia de l’homenatge a Àngel Garcia.

Homenatge a Àngel Garcia, amb la família rebent un ram de flors del CA Manresa – Foto: FCA

Ferrer va obtenir el títol absolut i el sub 23. Amb 7.646, l’atleta del Cornellà Atlètic es va alçar amb la victòria final. Amb molt bones marques a les proves de llançaments, 45.87 m al disc i 51.25 m a la javelina, molt bé al pes i als 110 tanques, Ferrer va tancar amb els 1.500 m ja amb molta calma una bona combinada que li servirà per agafar bones sensacions. Precisament, el dia del seu aniversari. Aquesta marca significava rècord dels Campionats. 

En segon lloc, Eloi Santafé. L’atleta del CA Igualada va tancar la combinada amb 6.903 punts, lluitant fins al final aconseguir la mínim per l’absolut. Santafé va aconseguir la victòria als 1.500 m i també a perxa. Bona combinada de campió català, que tornava després d’un període de baixa. En tercer lloc, Ferran Merino. L’atleta, que venia de representar a Catalunya a Arganda del Rey, va obtenir el bronze amb un temps de 6.673 punts, amb bones actuacions a la javelina i als 400 mll.

Podi Absolut masculí – Foto: FCA

La combinada sub 23 deixava a Pol Ferrer campió, a Yago Lozano segon amb 5.515 punts i a Oriol Horne amb el bronze i 5.237 punts.

A l’heptatló femení, doblet absolut i sub 23 amb el podi repetit. Ivet Rovira, de L’Hospitalet Atletisme, va obtenir la victòria, sent bicampiona de Catalunya en proves combinades i repetint per primer cop en els darrers cinc anys. Rovira va tancar la combinada amb 5.109 punts, havent aconseguit 5.119 punts a Arganda del Rey.

Participants femenines – Foto: FCA

L’atleta gironina va buscar un nou or de cara a centrar-se ja al Campionat d’Espanya absolut. Victòries als 100 tanques, pes, 200 mll i la llargada. Això sí, finalitzant la primera jornada només estava separada per un punt amb Irene Clemente. No obstant, les tres proves finals van deixar a Rovira com a campiona catalana. Proper objectiu, La Nucia.

Precisament, Clemente, va lluitar fins al final per la victòria, però finalment va tancar amb la plata i 4.771 punts. L’atleta del Cornellà Atlètic va obtenir la victòria a l’alçada amb 1.72 m. El tercer lloc va ser per Èlia Cascalló. L’atleta del Martorell AC va tancar el campionat obtenint la victòria als 800 m amb 4.446 punts, lluitant el tercer lloc amb Marta Amiel. Cascalló va obtenir 2:19:72 a la darrera prova, i va segellar així el bronze. Aquest podi també va ser el mateix al sub 23.

Podi Sub 20 masculí – Foto: FCA

Pel que fa a la categoria sub 20, el decatló es va tancar amb la victòria final d’Adrian Priego. L’atleta del FC Barcelona venia com a favorit però havia de demostrar que és el millor decatleta sub 20 català. Ho va fer amb 6.749 punts, obtenint vuit victòries, només deixant javelina i 1.500 m, que en aquest cas van ser per Aaron Ramírez. La plata va ser per Nil Sharma, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, amb 6.176 punts, i el bronze Lluc Fernando amb 5.869 punts.

A l’heptatló sub 20, Núria Crusellas, del CA Vic, va obtenir la victòria amb una marca de 3.334 punts, seguida de Laia Romero, del CA Castellar, amb 2.830 punts.

Podi Sub 18 femení – Foto: FCA

A la prova sub 18, victòria de Guillem Font, del Cornellà Atlètic, que també venia de competir a Arganda del Rey. Font va tancar la combinada amb 6.328 punts, seguit de Pau Frigola amb 5.497 punts i de Joan Pajarols amb 5.465 punts. A la femenina, Miquelina Gorgals, del CA Vic, va obtenir el primer lloc amb 4.349 punts, seguida de Martina Casals, del CA Puigcerdà, amb 4.174 punts. En tercer lloc, Vinyet Gelmà, també del CA Vic, amb 3.860 punts.

Finalment, també es va disputar la prova sub 16, amb Jana Queralt aconseguint la victòria amb 3.716 punts, seguida de Natàlia Calvache amb 3.552 punts i el bronze d’Adriana Alejandre amb 3.278 punts. En nois, Adrià Sànchez va obtenir la victòria amb 4.845 punts, amb el segon lloc de Manel Ramos amb 4.357 punts i Anatole Levy amb 4.209 punts.

Pol Ferrer i Ivet Rovira van rebre el trofeu del memorial Àngel Garcia, l’entrenador de combinades del Manresa que ens va deixar ara fa sis anys, i que va tenir a la seva família i a ex atletes d’ell durant el memorial acompanyant als atletes guanyadors.

· Resultats   · Fotografies (Xiulet Final)