Més d’un centenar d’atletes de Catalunya al sub 23 de Burgos

273

Burgos acollirà aquest cap de setmana el Campionat d’Espanya sub 23. És una pista poc usada per aquest tipus de competicions, per tant, per a la gran majoria, serà la primera vegada que trepitgen el tartà de color verd i negre del municipi burgalès. Amb tot, no ha de ser un impediment per a veure un magnífic espectacle de la mà d’alguns dels i les millors atletes del moment a Catalunya.

I és que la llista de noms és molt llarga. Més d’un centenar d’atletes catalans participaran a la competició, un bon grapat els vam poder veure a La Nucia. Abans de repassar la llista, recordar que la competició es divideix en quatre jornades, dues dissabte i dues diumenge. De 9.30 h a 13.30 h tindrem la primera jornada, de 18 h a 21.45 h la segona, de 9.30 h a 14 h de diumenge la tercera i es tancarà amb la prova dels relleus, que posarà punt i final a la quarta jornada de 18 h a 21 h.

Com dèiem, alguns dels presents ja els vam veure a La Nucia, o fins i tot al darrer Europeu. És el cas d’en Guillem Crespí, que després de competir a Roma, arriba per buscar millorar els seus 10.17 als 100 mll. Serà la gran basa masculina de la velocitat catalana, acompanyat de tres andorrans a la prova de la recta, Roig, Arderiu i Ben-Ahmed.

Als 200 mll, Albert Romeo, Adam Tallón i l’atleta de combinades Yago Lozano seran els catalans presents. Al 400 m, davant les baixes, Pol Ibáñez serà el millor català classificat. Al 800 m, dos atletes de l’Agrupació, Pelayo Garcia i Aniol Borràs arriben amb bons registres. Als 1.500 m, a banda de Borràs, la millor marca catalana és de Jan Badia, que ha estat entrenant fins ara als Estats Units. Als 5.000 m, Aleix Vives arriba amb la tercera millor marca disposat a lluitar pel podi, així com Eric Lore.

Ismail Atriki – Foto: Avancam

Als 110 tanques, el subcampió català, Roger Martínez, arriba amb la segona millor marca i no pas lluny de lluitar per l’or. Biel Díaz i Biel Salas, de l’Avinent Manresa, també arriben amb opcions reals de final. Als 400 tanques, Mario Santín, que va fer marca a La Nucia, el bronze absolut català, Teo Tiburcio, i Gerard Rodríguez, tenen també moltes opcions de lluitar per la final, així com l’andorrà Eloi Vilella. Als 3.000 obstacles també tenim moltes opcions de podi català. Ismail Atriki arriba amb la tercera millor marca, seguit de Roger Súria i Chakir El Hamdouni. Marc Fernàndez també hi serà.

Als salts, tenim a Edgar Climent com un dels favorits per lluitar per les medalles a l’alçada. També a la perxa comptem amb un atleta amb opcions de podi, com és Àlex Teruel, que ve també de fer la seva MMP a La Nucia. A la llargada, el subcampió català Jan Díaz, Joan Gea i Pere Casanova, que van protagonitzar un gran concurs al campionat català, competiran a la llargada, mentre que Marc Sala i Pau Vergés, de l’AA Catalunya, ho faran al triple salt.

Jan Díaz – Foto Regió 7

Als llançaments, Àlex Duran i Aleix Llorenç seran la representació al disc, Daniel Ruiz al martell, amb opcions de podi, mentre que Àlex Gonzàlez i Roger Mogas ho seran a la javelina. Al decatló, a priori, veurem a Pol Ferrer, després d’unes competicions on no ha pogut estar, lluitar per la victòria, mentre que als 10.000 marxa, la gran basa és Joaquim Rico i Óscar Martínez.

Pel que fa a l’àmbit femení, als 100 mll tindrem a Celia Payrató amb la tercera millor marca, amb Marta López també amb opcions de final. Les dues atletes participaran també als 200 mll, juntament a Lara Castaño, que també té mínima per competir als 100 mll. Als 400 mll, Laia Monforte arriba amb la quarta millor marca i amb opcions de lluitar pel podi, i l’acompanyaran Karla Mongay i Natàlia Grau.

Blanca Batlle – Foto Sismica Race

Als 800 m, la campiona catalana, Irene Rubio, arriba amb la millor marca de les nostres, sisena global, i amb opcions de lluitar pel podi. Al 1.500 m, una altra atleta de L’Hospitalet Atletisme, Laura Torres, arriba amb la millor marca catalana, i l’acompanyaran Anna Torras i Júlia Solé, del CA Igualada, i Andrea Alemany, també de l’equip hospitalenc. Als 5.000 m, tres noms de molt de pes, Ruth Martí i Blanca Batlle, dues atletes internacionals en cros o trail, i Carla Domínguez. Tres noms que prometen espectacle.

A les tanques, la medallista a pista coberta, Marina Lamata, arriba també amb opcions de podi, amb la cinquena millor marca, seguida d’Igambo Muakuku. Als 400 tanques, Martina Martínez i Clàudia Mir, que van lluitar frec a frec al campionat català, seran les catalanes presents, juntament a l’andorrana Bruna Luque. Aida Alemany, Carla Gonzàlez i Joana Minguet seran les atletes presents als 3.000 obstacles.

Pel que fa als salts, Irene Clemente serà la catalana millor classificada, i amb opcions reals de podi, acompanyada de Júlia Lillo. A la perxa, Clara Fernàndez voldrà optar a un nou títol d’Espanya, i arriba amb la millor marca, juntament a Nerea Pérez, Anna Cardona i Esther Dobón. Pel que fa al triple, Laurine Marimón, com és habitual, buscarà medalla sent la segona millor marca. L’atleta del CA Tarragona serà l’única catalana a la prova.

Alba Ruiz – Fotos Martín

Als llançaments, Estel Pons, del GEiEG, serà l’única catalana al pes, Zaynab Nouali, bronze absolut català, buscarà podi al disc, mentre que Alba Ruiz, amb la tercera millor marca, serà l’encarregada de lluitar al martell per pujar a un dels tres esglaons. Aisha Mohamed-Mariche serà la representant a la javelina.

Finalment, a l’heptatló, la medallista absoluta a La Nucia, Ivet Rovira, serà una de les favorites, i tindrà la companyia de la també gironina Laia Passolas, de l’atleta del Martorell AC Èlia Cascalló i de Martina Miquel. Als 10.000 marxa, cinc catalanes, destacant la medallista catalana Laura Monje, i també Iria Teijeiro i Noa Rodríguez.

Des dels comptes oficials de xarxes de la FCA farem un seguiment del que pugui succeir a Burgos amb tots els catalans i catalanes en un nou campionat d’Espanya, amb el tancament de la temporada per a la gran majoria d’ells i elles.

· Web Campionat