Nou atletes de Catalunya a l’Europeu de Banská Bystrica

170

Banská Bystrica és una localitat del centre d’Eslovàquia on els propers quatre dies es disputa l’Europeu sub 18. Aquesta competició tindrà la presència de nou atletes de Catalunya, que tancaran una magnífica temporada en un escenari perfecte per seguir millorant i aprenent al costat dels millors del continent.

Els nou atletes de Catalunya que han viatjat amb l’expedició de la RFEA son Zuzanna Bednarek, Bakr El Asri, Erika Sellart, Jan López, Mario Stefanov, Óscar Curto, Iván Garcia, Noa Martínez i Gina Torres. Son nou d’entre 56 presents de la delegació estatal, un 16% del total.

El primer atleta de Catalunya en entrar en joc serà Ivan Garcia, aquest mateix matí, amb la qualificació de la llargada. L’atleta del Barça arriba en un bon estat de forma, després de la plata a Màlaga, i d’haver fet medalla també a pista coberta, a la prova dels 60 mll. L’atleta mirarà de buscar la final a la qualificació i superar els 7.29 m de la final del sub 18 d’Espanya. A les 17.10 h de divendres es disputarà la final.

Zuzanna Bednarek al Campionat d’Espanya celebrat a Sabadell. Foto Chiqui Martín

A les 15.40 h d’avui començarà la seva disputa Zuzanna Bednarek a la prova de l’alçada. L’atleta del Cornellà Atlètic vol tancar un 2024 de glòria, després de saltar 1.83 m amb RCAT sub 18 i d’aconseguir dos ors sub 18 a PC i aire lliure. Bednarek mirarà de buscar la final per seguir acumulant bons registres i aprenentatge. A les 18.20 h de dissabte es disputarà la final.

A les 16.40 h serà el torn per a Mario Stefanov. L’atleta del Club Atletisme Ascó sortirà a les qualificacions R1 dels 110 tanques, després d’haver aconseguir RCAT amb 13.42, i d’haver obtingut or PC i plata a Màlaga. El primer pas serà buscar les semifinals. A les 16.55 h de divendres seran les semifinals i a les 19.40 h del mateix dia, la final.

A les 9 h de divendres competirà Bakr El Asri a la prova dels 2.000 obstacles. L’atleta del CA Lloret també ha sumat doblet de medalles, a pista coberta i a l’aire lliure, on va aconseguir l’or en la seva millor prova. Amb 5:44:61, l’atleta lloretenc va aconseguir l’esglaó més alt del podi i aquí mirarà de classificar-se per a la gran final, que es disputarà diumenge a les 17.33 h.

El mateix dia, a les 10.05 h, serà el torn de Noa Martínez. L’atleta del Barça, després dels dos ors a PC i Aire Lliure, mirarà també de classificar-se per la final de perxa, després de superar de nou els 4 metres en el darrer campionat. A les 17.30 h de diumenge es disputarà la final.

A les 12.25 h del divendres, R1 dels 200 mll amb Jan López. L’atleta de L’Hospitalet Atletisme també ha aconseguit doblet de plates PC i Aire Lliure aquest 2024, i voldrà classificar-se per les semifinals, després d’aconseguir una molt bona marca de 21.57. A les 18.42 h de dissabte les semifinals i a les 20.25 h, la final.

A les 18.40 h de divendres es disputarà la gran final dels 5.000 marxa, amb la presència de l’atleta de l’Aldahra Lleida Gina Torres. Després d’aconseguir l’or a Màlaga, Torres mirarà de tenir una bona actuació internacional, seguint amb la bona tònica de la marxa catalana en esdeveniments pel continent.

A les 11.31 h de dissabte, Érika Sellart tindrà l’opció de classificar-se per la final del concurs de javelina. L’atleta del Segrià arriba després de ser plata a Màlaga i amb l’objectiu de poder superar els 50 metres i tenir opcions de continuar endavant en el concurs, a banda de seguir sumant experiències, en aquest cas, a nivell internacional. A les 18.55 h de diumenge arribarà la final.

Finalment, a les 12.13 h, donarà inici la qualificació de triple salt, amb la participació d’Óscar Curto, del Dinamik Vilanova. La prolífica cantera de l’equip del Garraf en matèria de salts porta ara a un atleta a un Europeu, en aquest cas, després de ser or a Màlaga amb 14.93 m. La final serà a les 16 h de diumenge.

Cal destacar que una altra atleta amb llicència catalana competirà a Banská Bystrica. Alba Viñals, campiona a Màlaga als 400 tanques, competirà amb el seu país, Andorra, a l’Europeu sub 18. A les 9.40 h de divendres es disputarà la primera ronda amb la presència de Viñals.

Farem un ampli seguiment de les evolucions dels i les nostres atletes durant el Campionat d’Europa a Eslovàquia.

· Web Campionat