Bakr El Asri es proclama campió a Banská Bystrica

104

En un magnífic final de prova, Bakr El Asri va ser capaç d’aconseguir l’or als 2.000 obstacles de l’Europeu sub 18 de Banská Bystrica, a Eslovàquia. L’atleta lloretenc va sumar l’única medalla catalana a la prova internacional, però va ser un metall molt preuat. El Asri ha guanyat tot tipus de medalles aquest curs, des de pista coberta passant per cros i aire lliure, on acaba amb un or europeu.

El Asri va pujar a l’esglaó més alt del podi amb un temps de 5:46:79, però ja a les semifinals va demostrar el seu gran estat de forma, passant a la final amb 5:57:15 en un final ajustat. L’atleta lloretenc ha passat per tot tipus de situacions al campionat però les ha solucionades a la perfecció.

A banda de Bakr El Asri, a l’Europeu van participar nou atletes més amb llicència catalana. Comencem fent un repàs de tots ells i elles. La millor classificada a banda de Bakr El Asri va ser Gina Torres. La marxadora de l’Aldahra Lleida va acabar en 4a posició a la prova dels 5.000 marxa, amb un temps de 24:04:35. Torres va fregar les medalles, i tanca així una gran temporada on també ha estat campiona d’Espanya.

Mario Stefanov – Foto RFEA

A banda de Torres, magnífica temporada de Mario Stefanov. Campió dels 60 mt a Sabadell, campió de Catalunya a Palafrugell dels 110 t, subcampió i RCAT a Màlaga, i a Banská Bystrica, 5è classificat a la gran final. L’atleta del Club Atletisme Ascó va aconseguir amb 13.49, quedar entre els cinc millors d’Europa.

Bona actuació també de la lleidatana Érika Sellart. La llançadora de javelina es va classificar per a la gran final amb 47.50 m i allà va acabar com a 7a d’Europa amb un llançament de 49.48 m, tancant també un bon curs on ha estat subcampiona d’Espanya. El mateix dia, Noa Martínez va acabar en 13a posició a la perxa, amb una marca de 3.60 m, tancant també un bon curs on ha estat campiona d’Espanya a PC i Aire Lliure, superant els 4 metres.

Erika Sellart – Foto RFEA

També bona actuació de Zuzanna Bednarek. L’atleta del Cornellà Atlètic va tancar la temporada amb un salt d’1.74 m i acabant 9a d’Europa. Juntament a Maria Durán, la seva entrenadora, Bednarek ha tingut un gran 2024 on ha batut el rècord de Catalunya i ha estat campiona d’Espanya en dues ocasions i ha obtingut diverses medalles catalanes en tres proves diferents.

Cal destacar també a Jan López, que arribava en aquesta cita després de ser subcampió d’Espanya als 200 mll, i marxa com a 17è d’Europa. L’atleta de L’Hospitalet Atletisme va passar a les semifinals i allà va tancar la seva participació amb una marca de 21.65. També va actuar Óscar Curto. L’atleta del Dinamik Vilanova no va poder passar a la final de triple amb una marca de 14.15 m, però també ha tingut un gran any, on ha sumat set medalles entre Catalunya i Espanya.

Jan López – Foto RFEA

Finalment, cal destacar també la participació d’Ivan Garcia a la llargada. L’atleta del FC Barcelona no va poder tenir una bona final degut a una lesió, però sí que va poder superar la ronda prèvia i va guanyar experiència a Europa. També va tenir un cas similar l’andorrana Alba Viñals. La saltadora de 400 tanques va passar a semifinals, però degut a unes molèsties no va poder-hi competir més. Desitgem una recuperació ràpida a ambdós atletes.

Els i les sub 18 tanquen així una magnífica temporada, sumant una nova experiència que enriquirà el seu futur.