Cerdanyola fa front a la pluja en el 1r cros català del curs

768

Si donaves un tomb per l’interior del cros de Cerdanyola, un circuit preparat durant tot l’any per poder-hi entrenar, amb un frondós bosc al bell mig, podies imaginar tranquil·lament que estaves en un circuit britànic, d’aquells que veus només als vídeos i a les fotos antigues. A més, si li afegíem la pluja, un bri de fang i les boles de palla, teníem un autèntic ambient de cros per on més de 700 atletes han circulat aquest matí durant la primera jornada del GP català, aquest any en homenatge a “Pep Molins”.

El 24è Cros Ciutat de Cerdanyola, una prova organitzada pel Cerdanyola Atletisme i Triatló, ha inaugurat la temporada de cros català que ens portarà tres mesos de molt de moviment. Hem vist curses, com la sub 18 masculina o les sub 14 masculina i femenina amb un bon feix d’atletes, fet que ens ha omplert d’alegria, així com als organitzadors, que han valorat molt positivament l’experiència.

https://x.com/Atletisme_FCA/status/1837825019075809645

A nivell de noms, els mateixos que ja vam viure la temporada, a l’espera de nous que omplin de titulars les nostres cròniques. De moment, atletes com Pere Mas, Rabab Ouzemmou, Albert Ruz, Guillem Cuartero o Amira Benmerzouk, molt joves la gran majoria d’ells i elles, han complert a la primera cita de 2024.

El podi conjunt de la categoria sub 18. Foto FCA

Analitzem, primer, les dues curses on hi eren els i les sèniors. A la categoria masculina, el guanyador ha estat, precisament, un sènior, l’atleta del Lluïsos de Mataró Albert Ruz, que la temporada passada ja va competir fins al final pels llocs de glòria del GP. Ruz ha tancat els 6.500 metres del circuit en 22:10, seguit d’un clàssic de l’atletisme, Carles Montllor, que tornava al cros anys després per ser segon classificat, amb 22:30. El tercer ha estat Pablo Carnero amb 22:33.

A la cursa sènior femenina, d’altra banda, competien també sub 23 i sub 20, a banda de màsters amb una volta menys. Aquesta cursa l’ha guanyada Alejandra Prat, de L’Hospitalet Atletisme, en categoria sub 20, per tant, guanyadora de la cursa de la seva edat, amb un temps de 21:21. La segona ha estat Helena Díez, CA Nou Barris, campiona sub 23 amb 21:36. Beth Cáceres, amb 22:00, ha estat tercera i segona sub 20, i la tercera sub 20 ha estat Mar Serrrano. Lucia Mayolas, CA Tarragona, ha estat segona sub 23 i Teresa Celma, del JA Montcada, tercera.

D’altra banda, la primera campiona sènior del GP català ha estat Irene Perales. L’atleta del Lo Esport Menorca, sortida del CA Canovelles, ha tancat la cursa amb 24:20, seguida de Paula Molina i Clàudia Martínez.

Pel que fa a la prova sub 20 i sub 23 masculina, Jofre Roca s’ha endut l’or a la primera, amb 19:42, seguit de M’hamed Mouacha i Biel Morancho, mentre que Martí Jurado, amb 24:29, ha estat el millor sub 23, seguit de Marça Roig i Cesc Ullar.

A la prova sub 18 hem viscut emoció fins al final. A la masculina, cursa molt igualada

El podi sub 20 femení del cros Cerdanyola. Foto FCA

entre diversos atletes, dels quals tres s’han jugat les garrofes al final. Pere Mas, de l’AA Xafatolls, ha estat el més ràpid amb un temps de 18:01, seguit de Pol Carrera, del CA Igualada, en una gran cursa, acabant amb 18:05, pels 18:07 d’Adrià Boyano, de l’UAT, que ha fet una part de la cursa sense calçat al peu esquerre al perdre la vamba a mitja cursa. Bakr El Asri, finalment, ha estat 4t.

A la cursa femenina, Amira Benmerzouk ha tancat la cursa amb l’or solvent i una marca de 16:50. La del CA Vila-seca ha vist com es distanciava de la seva rival durant la cursa,  Carla Yanguas, del CA Canovelles, gairebé al final. 16:54 per a ella, i 16:59 per a Elsa Carnero, tercera.

La prova sub 16 també ha tingut dos dels dominadors de la temporada passada. D’una banda, Rabab Ouzemmou, del CA Pobla de Segur, amb 12:58 després dels 3.150 metres de recorregut. Estela Alberola segona i Berta Galán, tercera, han completat el podi. D’altra banda, Guillem Cuartero ha estat guanyador sub 16 amb 13:41. L’atleta del CA Canovelles ha estat el més ràpid, seguit de Màxim València i Eloy Noguera.

En categories inferiors, Marcel Samsó ha guanyat la prova sub 14 masculina, mentre que Alisa Dyomina ha estat la guanyadora femenina. Nausica Picón ha estat la més ràpida sub 12, sent l’única guanyadora de l’equip local (fora de la cursa OPEN i els sub 8), el Cerdanyola Atletisme, mentre que Daniel Lerín ha estat el guanyador masculí.  Finalment, David Sadovici ha estat el guanyador sub 10 masculí i Valentina Lacroix la femenina.

El Cros de Cerdanyola ha inaugurat la temporada de cros amb un gran ambient, més d’una quinzena de curses, la presència dels vicepresidents de la FCA, Jordi Molins i Betània Duarte, i de Nicolás Escribano, membre de la Junta Directiva. A més, el Cerdanyola Atlètisme i Triatló s’ha implicat amb un bon grapat de voluntaris i voluntàries que han fet un magnífic treball indicant als atletes, repartint menjar i beure i facilitant les tasques a l’equip de jutges i tècnic de la Federació Catalana.

· Resultats