Cinc medalles catalanes al Campionat d’Espanya de milla

211

Alcanyiz va ser la seu del Campionat d’Espanya de milla, una prova que va aplegar a un centenar d’atletes, dels quals, més d’una quinzena van ser catalans i catalanes. Bons resultats d’atletes que porten un molt bon 2024, i un estiu ple d’èxits, després dels campionats d’Espanya i del món on l’atletisme màster català va sumar centenars de medalles.

De les cinc medalles, l’única d’or va ser la de Celso Curiel. L’atleta internacional va aconseguir la victòria a la prova M75 amb un temps de 6:24, sumant un nou metall per l’alteta de l’AA Palamós. La següent medalla seria la de Joaquín Parejo, del CA Mollet, que va aconseguir la plata M65. Parejo va tancar la prova amb 6:25 i es va endur una nova medalla a casa.

Els bronzes van ser, d’una banda, d’Eduardo Inès, de l’UCA, a la prvoa M70 amb una marca de 6:34. També de la Colomenca arribaria un nou bronze, en aquest cas, de la categoria més “jove” dins dels màster, la M35, amb Daniel Garcia pujant al podi en el tercer esglaó amb una marca de 5:02. Finalment, la darrera medalla va ser Maria Yolanda Cebrián, de l’Aldahra Lleida, a la cursa F50 amb un temps de 6:07.

Cal destacar també el tercer lloc d’una atleta del CA Sant Celoni, amb llicència catalana, Inna Lebedieva, que va tancar la prova F40 amb una marca de 5:53. Lebedieva té llicència estrangera i per tant no va poder pujar al podi. Lebedieva va rebre medalla de la Milla d’Alcanyiz com a tercera.