Marta Mitjans triomfa a Albacete amb l’or a la milla

260

Albacete va acollir el Campionat d’Espanya de ruta, amb tres proves diferents, la milla, el 5 K i la mitja marató. Una de les grans triomfadores va ser la maresmenca Marta Mitjans, que va sumar el seu primer or absolut individual de la seva carrera a la milla. Mitjans va ser la catalana més destacada durant el cap de setmana al municipi manxec.

Mitjans va demostrar la seva polivalència amb una magnífica cursa de milla, deixant enrere a les seves rivals i sumant el seu primer or absolut individual de la seva carrera, sent atleta sub 20. Amb 4:55:46, l’atleta formada al CA Canovelles va superar a la castellonenca Carla Masip per dos segons. Amb aquesta victòria segueix una magnífica ratxa que l’ha portada a competir al mundial sub 20 de Lima, i a tocar la medalla al Campionat d’Espanya absolut de La Nucia.

A la prova dels 5 K femenina, Laura Rodríguez va acabar 6a amb una marca de 17:21. L’atleta va lluitar per estar entre les millors, tot i que al final no va poder apropar-se al podi. Mitjans i Rodríguez van ser les úniques catalanes absolutes durant el dissabte.

Diumenge vam viure totes les mitges maratons, absolutes i màster. Aquí, el millor català va ser l’Artur Bossy, el campió català de marató, acabant 15è amb un temps d’1:06:33. En Xavi Badia va ser 17è amb una marca d’1:06:36. Badia és l’actual campió català de la distància. Oriol Ramírez va tancar la prova amb una marca d’1:21:25.

A les proves màster, molta participació catalana amb alguns èxits. Ferran de Torres va obtenir l’única medalla catalana amb el bronze M55, i un temps d’1:17:29. L’atleta de l’ATE suma un nou metall màster. A més, a M50, Albert Caballero va ser 11è amb 1:16:00 i Xavi Roca va ser 25è amb 1:19:26.

A la prova femenina, Ana Esther Fidalgo va ser 4a a F55 amb 1:37:49, amb Eulàlia Alonso 6a i temps d’1:43:12 i el 8è lloc de Maria Dolors Ruiz i temps d’1:50:21.

A F50, 5à posició de Carmen Martín, de l’Atletisme 4 El km, amb 1:33:38, seguida de la 8a posició d’Eva Roca, Sedentaris, amb 1:35:21, el 16è lloc de Reyes Viera i el 21è de Meritxell Salvador. A la prova F60, Veronique Foulon va ser 5a amb 1:53:13.