Mollerussa torna a acollir el Campionat de mitja marató

222

La temporada passada vam tenir a Xavi Badia i a Mireia Guarner com a guanyadors del Campionat de Catalunya de mitja marató, precisament al mateix escenari d’aquest cap de setmana. Mollerussa tornarà a acollir el Campionat de la distància, en el marc de la 36a Mitja de Mollerussa, organitzada per l’AA Xafatolls.

Seran una cinquantena de federats i federades de Catalunya que prendran part de la sortida de la mitja marató. El gran reclam, sense cap mena de dubte, serà la presència de Meritxell Soler, atleta olímpica en els passats JJOO de París, que vindrà a buscar un nou títol de la distància, tenint ja el rècord de Catalunya vigent, establert en 1:10:21. Soler buscarà la victòria i ho farà davant de l’actual campionat, la seva companya d’equip Mireia Guarner, que no li posarà les coses fàcils.

Soler va aconseguir la victòria al campionat ara fa dos anys a Lleida, i a Mollerussa buscarà el seu segon títol, també ho farà Guarner, que la temporada anterior va dominar la cursa de principi a fi. Ambdues atletes del CA Manresa seran el gran reclam a la cursa femenina, que a més tindrà la presència de l’atleta del Cornellà Atlètic Andrea Bernal, experta en proves de menor distància, la medallista en la darrera cursa de la Mercè, Argentina Oria de Rueda, l’atleta local Núria Tilló i l’atleta de l’Olímpic Farners, Natàlia Ramón.

Pel que fa a la prova masculina, no hi serà l’actual campió català, Xavi Badia, però sí Ricard Pastó. L’atleta local està davant d’una nova opció d’aconseguir la victòria absoluta, com ja va fer l’any 2018 a Sant Cugat. Pastó tindrà a Mourad Mounim com un dels grans rivals. L’atleta buscarà la seva primera victòria absoluta a mitja marató. A banda d’ells, diversos atletes en categoria màster que buscaran una nova victòria a la seva franja d’edat, com l’actual medallista estatal Ferran de Torres a M55, Domingo Ortega a M75 o Andrés López a M50.

A les 9.30 h viurem la sortida del Campionat de Catalunya mitja marató, a banda de la prova genèrica de la mitja, i també la cursa de 5 K. A les 12 h viurem l’entrega de premis del campionat, posant especial atenció al podi absolut. Hem de recordar que dissabte, en el marc de la mitja, es viurà un entrenament especial We Coach, de la mà de la RFEA i de l’AA Xafatolls, que també viurà la presentació de l’escola a les 16.15 h.

· Web   · Atletes inscrits