Cinc equips catalans tenen cites als d’Espanya sub 20 i màster

492

Cinc equips catalans es veuen immersos aquest cap de setmana en competicions de clubs a nivell estatal. Concretament a Madrid, Barcelona i Durango. El FC Barcelona porta el seu equip sub 20, masculí i femení, a Vallehermoso pel Campionat d’Espanya de clubs de la categoria, AA Catalunya, CA Vic i Aldahra Lleida ho faran a Barcelona a la final B2 femenina, mentre que l’equip bagenc viatja a Biscaia al Campionat d’Espanya de clubs mixtos màster.

A l’estadi Vallehermoso es disputa la Final A del Campionat d’Espanya de clubs sub 20, amb la presència de Barça a la categoria masculina i femenina, amb l’objectiu de derrocar el regnat del FACSA Playas de Castellón. Per aquest motiu, el Barça presenta el millor equip possible a la cita, tot i les diverses baixes, i és candidat a buscar el podi en ambdues categories. 

La competició es disputarà dissabte i començarà a la 13.30 h, fent-se de forma simultània, acabant a les 20.30 h, hora en el que sabrem, un cop finalitzat els relleus, els podis d’ambdues proves. Anem a fer un repàs dels dos equips blaugrana a la cita. Per començar, l’equip masculí tindrà a atletes com Adrian Priego als 400 mll, Bruno Maturana als 800 m, Albert Alsina als 1.500 m, Biel Morancho als 2.000 obstacles, Max Ordoyo als 3.000 m, Alejandro Muñoz a l’alçada, Adrià Ripollès a la perxa, Martí Fontanals al triple, Mikel Arlegui a la javelina o Iñaki López al pes.

D’altra banda, l’equip femení tindrà la presència de Marina Polo als 200 mll, Mar Serrano als 1.500 m, Marta Mas als 2.000 obstacles, Natalia Benito als 3.000 m, Martina Zunino als 400 tanques, Paula López a l’alçada, Noa Martínez a la perxa, Elda Romeva al triple salt, Carla Serral al martell i Ingrid Valcarcel a la javelina.

També haurem d’estar pendents de Barcelona, on tres equips de Catalunya disputen la Final B2 del Campionat d’Espanya de clubs sub 20. De 16.30 h a 19.10 h es disputarà aquesta final femenina, amb Agrupació Atlètica Catalunya, CA Vic i Aldahra Lleida.

Comencem per l’equip local, l’Agrupació Atlètica que arriba després de pujar al podi del Campionat d’Espanya sub 16. Per aquesta prova comptarà amb la presència de Carla Gallardo als 100 mll, Daniela Moreno als 200 mll, Irene Garrido als 400 mll, Julia Cervantes a la perxa, Judit Franco a la llargada o Sofia Ros al martell.

Davant tindran la presència de l’Aldahra Lleida, un equip que ja sap que és guanyar medalla en campionats d’Espanya de promoció. Aquí, arriben amb la presència de Claudia Martínez als 100 mll, Carla Cagigós als 200 mll, Marwa El Khouya als 1.500 m, Estel Jordán als 2.000 obstacles, Carla Ferrara als 3.000 m, Paula Reyes als 400 tanques, Martina Felis a l’alçada, i les germanes Mònica Vallès al pes i Maria Vallès al disc.

Finalment, el CA Vic també té experiència en aquest tipus de proves recentment, amb atletes sub 20 molt destacades. Les vigatanes arriben amb Paola Serrano als 100 mll, Èlia Val als 400 mll, Irene Montoliu als 800 m, Emma Garcia als 1.500 m, Fiona Cavilli als 100 tanques o Aina Gost al martell.

Els rivals dels equips catalans seran, d’una banda, pel Barça masculí, Playas de Castellón, Cueva de Nerja, Super Amara BAT, Atletismo Alcorcón, Safor Teika, AD Marathon i DELSUR Coop La Palma. Pel que fa a l’equip femení, Playas, Marathon Nerja i Alcorcón repeteixen i s’uneixen Valencia Atletismo, Grupo Empleo Pamplona i  Ourense Atletismo. D’altra banda, Intec Zoiti i AC Pegasus seran els rivals de vigatanes, barcelonines i lleidatanes.

· Web Campionat

D’altra banda, diumenge al matí es disputa el Campionat d’Espanya de clubs màster mixt amb la presència de l’Avinent Manresa com a únic club català. La competició començarà a les 10 h i s’acabarà a la 13.30 h. L’equip manresà vol buscar la millor posició possible i lluitar per les posicions capdavanteres.

L’equip bagenc arriba a la cita amb la presència de Maite Marzo als 200 mll i a les tanques baixes, Marc Vallbona als 400 m i a la llargada, Sergi Martínez als 800 m, Salvador Amella a la prova d’alçada, Jordi Lladó a la perxa, Lourdes Rossinyol al pes i al martell i David Cervelló al 3.000 marxa.

El CA Manresa tindrà com a rivals a Durango al Dawako Atlhetics, Club Atletismo Sada, Catarroja UE, Moratalaz, Cuevas de Nerja, Samertolameu, Aguere, Durango, Canguro AAC, Valdizarbe i Image FDR.

· Web Campionat