Bona actuació catalana al cros d’Atapuerca

164

La temporada de cros a nivell estatal també s’ha encetat, i aquest diumenge ha viscut una de les primeres pedres de toc. El clàssic cros internacional d’Atapuerca, de la categoria or del circuit mundial de cros, va reunir a diversos dels i les millors atletes del món en aquesta disciplina. Va ser un desafiament de l’atletisme africà davant dels i les atletes d’Espanya. De casa nostra hi van participar una vintena.

A la prova absoluta, cal destacar la cursa masculina. Adel Mechaal va ser el primer europeu en entrar a meta, ho va fer en sisena posició, per darrera de cinc atletes africans. El palamosí va tancar el seu primer cros amb un temps de 26:11. El següent català va ser l’ebrenc Adam Maijó, que ho va fer en catorzena posició, quart estatal, amb temps de 26:41. Eric Lore va acabar amb un sensacional 21è lloc amb 27:04.

A la prova femenina, la millor atleta catalana va ser Àmbar Tomàs. La blaugrana va acabar en 15a posició amb un temps de 27:38, quedant entre les millors sub 23. Naima Aït Alibou va ser la 30a classificada amb 28:29.

A la categoria sub 20 vam tenir dos èxits rellevants. D’entrada, a la prova masculina, plata per Gonçalo José Sousa, del JA Berga, amb un temps de 15:14. L’atleta va saber aprofitar el seu bon final per aconseguir el segon lloc. Aniol Clavell va ser 10è i Jofre Roca, 14è. D’altra banda, a la prova femenina, Anna Rovirosa es va endur la plata en un final molt ajustat, aconseguint una medalla preuada amb temps de 13:43 per a l’atleta del FACVAC.

A la prova sub 18 masculina, Albert Bartolí va ser 6è i Lluís Quiles, 9è, amb Amin Ezzitouni entrant en 12a posició. A la prova sub 16, Rabab Ouzemmou va tornar a demostrar estar en forma en la prova de cros, acabant en 4a posició amb un temps de 7:08, seguida d’Alba Antúñez, del GEiEG, 7a amb 7:23.

Això pel que fa a Atapuerca, però a casa nostra es van disputar dos proves de cros més. D’una banda, Vidreres va celebrar el seu 34è cros, la segona jornada del circuit gironí i l’avantsala del que serà diumenge vinent el Campionat de Catalunya de cros per clubs a Santa Coloma de Farners.

La prova va reunir a centenars de corredors i corredores, sobretot dels clubs gironins. La prova absoluta va estar dominada, en categoria masculina, per Víctor Da Costa, el campió TRS, amb 15:08, seguit de Joel Vila, del CN Olot, mentre que la prova femenina va tenir a Paula Fabregat, com l’atleta més ràpida, amb 19:08. Laura Prieto seria la guanyadora sub 23.

Una sortida del cros de Vila-seca. Foto organització

A Vila-seca es va organitzar el 41è cros, de la mà del CA Vila-seca i el Consell Esportiu del Tarragonès. El municipi tarragoní va acollir el curs passat el Campionat de Catalunya de cros curt, i empès per aquesta bona dinàmica va reunir a més de 200 atletes en diferents categories.

Abella Guzmán, del CA Ascó, va ser la guanyadora de la prova absoluta femenina, amb un temps de 19:52, mentre que Josep Jiménez, del CA Reus Ploms, va ser el guanyador absolut amb 19:24.