AA Xafatolls i JA Berga es proclamen campions de Catalunya de cros per clubs

1007

Mollerussa ha estat la seu del Campionat de Catalunya de cros per clubs, celebrat en una nova edició del cros Cullerè, organitzat per l’AA Xafatolls. Aquesta edició ha reunit a més de 1.300 atletes, i l’AA Xafatolls en categoria masculina i la JA Berga en categoria femenina s’han emportat la victòria final en categoria absoluta.

En la cursa sènior, l’equip local s’ha endut la victòria masculina, amb atletes com Xavi Badia, segon a la general, Ricard Pastó, Aleix Serra o Jordi Alsina, que han dominat els seus rivals. El Castillejo Running Team ha pujat al segon esglaó del podi, amb Artur Bossy, guanyador a nivell individual, Llorenç Sales, Carles Castillejo o Salvador Márquez. Finalment, en tercera posició ha acabat el JA Berga amb Genís Grau, Josep Maria Arnal, Víctor Aguilera o Óscar Rodríguez. El tercer classificat individual ha estat l’Albert Ollé, del CA Olesa.

En categoria femenina, la JA Berga ha sumat l’or, en una gran competició dominada de principi a fi. Núria Artells, Núria Cascante, Vanesa Chirveches o Eva Palma han estat les destacades del conjunt berguedà. En segona posició ha acabat el CA Vic, amb Laia Andreu, segona de la general, Marta Sánchez o Anna Pallarès. Finalment, el CA Granollers ha acabat en tercera posició, amb Nidia Zulma Borget o Elisabet Martín. Mireia Guarner, del CA Manresa, ha guanyat la cursa individual, mentre que Maria Benito s’ha endut el bronze.

D’altra banda, cal destacar més podis. En sub 23, el CE Universitari ha guanyat en categoria masculina. En la femenina, victòria de la JA Berga. Precisament, Marta Romance, del conjunt berguedà, ha acabat en segona posició, deixant el primer lloc a Marina Freixa, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, i en tercera a Meritxell Raimundo, de la JA Sabadell. En nois, Pau Orive del Cornellà Atlètic ha guanyat, deixant en segona posició a Yassine Bendada i en tercera a Èric Guzmàn.

En categoria sub 20, el CE Universitari ha aconseguit la victòria en categoria masculina, seguit de l’UA Terrassa, en segona posició, i el CA Granollers com a tercers. En la femenina, la JA Sabadell s’ha endut l’or, amb atletes com Àmbar Tomàs, guanyadora de la cursa, Ona Patxot o Laia Cuervo. En nois, la victòria final se l’ha endut Aleix Vives.

En categoria sub 18, el CA Canovelles s’ha endut l’or femení, amb Marta Mitjans com a atleta destacada, seguit del CA Castellar i de la UA Barberà. La cursa masculina ha acabat amb victòria del CA Manresa, seguit del CA Granollers i del FC Barcelona. Marwa El Khouya i Gonzalo José Sousa han guanyat la cursa. En sub 16, victòria femenina del CA Terres de Ponent, seguit del CA Vic i el FACVAC Valls amb el bronze. En la cursa masculina, victòria del FC Barcelona, amb CA Mollet segons i CA Terres de Ponent repetint podi en tercera posició. Bakr El Asri i Marta Gutiérrez han guanyat les respectives curses.

També s’ha de destacar la victòria sub 14 del CA Canovelles en la cursa femenina, seguit de la JA Berga i del FC Barcelona. En nois, victòria de l’Esportiu Penedès, seguit del CA Granollers i del CA Manresa, amb Màxim València i Rabab Ouzemmou guanyant les curses. En sub 12, el CA Terres de Ponent ha estat el màxim dominador en la cursa femenina, seguit del CA Mollet i el Cornellà Atlètic. En nois, CA Mollet s’ha endut l’or, amb CA Granollers i CA Manresa en els altres dos esglaons del podi.

Finalment, victòria de l’Esportiu Penedès en la cursa femenina sub 10, amb CA Manresa i CA Igualada com a segons i tercers. En la cursa masculina, victòria del CA Manresa, amb el CA Gavà com a segons i el Cornellà Atlètic com a tercers. Després de les sènior, s’han celebrat unes curses per a atletes menors de 10 anys, els quals han rebut tots i totes una medalla de condecoració.

El Campionat ha comptat amb la presència de Mercè Rosich, presidenta de la FCA, de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, el regidor d’esports, Bernat Díaz, el president del club organitzador del cros, Xavi Puigredon, de l’AA Xafatolls, el director tècnic de la federació catalana, Quim Erta, o els membres de la Junta de la FCA, Juli Niubó i Betània Duarte. Els clubs participants han superat la setantena, i s’ha pogut comptar amb una retransmissió a través d’streaming, amb els comentaris i les anàlisis tècniques d’Arnau Erta i Núria Tilló.

· Resultats   · Retransmissió

· Fotos (Alex Elices)   · Fotos (Miquel Merino)