Activitat intensa a Catalunya amb mitges maratons i cros

357

La Mitja Marató de L’Espirall de Vilafranca del Penedès és ja tot un clàssic. Diumenge es va celebrar una nova edició amb la presència de més de 2.100 participants en tres proves diferents, essent també el Campionat català universitari de la distància. A la capital penedesenca vam poder viure els 21 K, els 10 K i els 5 K.

La 44a edició de la mitja més antiga de Catalunya ens va deixar a a Roger Roca com a nou campió de la prova, amb un temps d’1:11:25, seguit d’Albert Ferrer, amb 1:11:37, amb el bronze per Alejandro Delgado, i temps d’1:13:01. A la prova femenina, Gisela Carrión es va endur el títol amb una marca d’1:21:53, seguida d’Elisabet Rodríguez, amb 1:28:23, i amb el tercer lloc de Carla Palomar, amb 1:28.34.

Podi 5K Mitja Espirall Vilafranca. Foto Mitja

La categoria universitària la va dominar German Anashkin, seguit de Baptiste Delmás i Enric Joan Tejedor. A la prova femenina, Gisela Carrión fou la primera, seguida d’Irene Perales i Carla Gonzàlez.

Pel que fa a la mitja jove, Sam Linares va ser el guanyador amb 16:12, seguit de Biel Uberni amb 16:35 i Nil Mata amb 17:25. La prova femenina la va dominar Bruna Pascual, amb 21:25, seguida d’Abril Muñoz amb 22:12, i amb el tercer lloc de Vinyet López, amb 25:43. La cursa de 5 K la va dominar Oriol Vilaplana amb 15:04, seguit de Víctor Montaner amb 15:53 i finalment amb Óscar Barrientos amb 16:05. En noies, victòria d’África Zamorano amb 18.34, seguida de Guillou Helena amb 19:31 i el tercer lloc de Marta Ros amb 20:18.

· Resultats Vilafranca

Ripoll va ser l’escenari d’una nova edició de la mitja Ripoll i Campionat de fons del Ripollès, amb la presència de gairebé 600 atletes participant en les tres distàncies, els 21 K, els 10 K i els 5 K. Pel que fa a la mitja marató, victòria de l’atleta letó de la Sansi Dmitrijs Serjogins, amb un temps d’1:06:18, seguit de Carles Montllor, atleta internacional recentment als 50 K, segon amb un temps d’1:08:25. El tercer lloc va ser per Marc Guardia, amb 1:09:47.

A la prova femenina, Miriam Ortiz, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, va tornar a les competicions federades amb una victòria i tens d’1:19:19, seguida de Rebeca Suàrez, de la Sansi, amb 1:20:55, i el tercer lloc d’Elisabet Martín, amb 1:25:00.

D’altra banda, Silvia Segura va ser la guanyadora dels 10 K, amb 37:27, seguida de Laia Canals amb 40:50 i de Vanessa Verdaguer, amb 40:50. En nois, Miqui Riera va ser el més ràpid, amb 30:54, amb el segon lloc de Blai Roca, amb 32:17 i de Hugo Triguero, amb 35:15. Als 5 K, Roc Codina va ser el guanyador amb 15:35, seguit de Martí Quer amb 16:15 i Jordi Riera amb 16:24. La prova femenina la va dominar Carmen Martín, amb 23:11, seguida d’Anna Ribera amb 23:40 i Paula Casquero amb 23:58.

· Resultats Ripoll

Podis 5 K milles Cerdanyola. Foto organització

Finalment, pel que fa la ruta, Cerdanyola del Vallès va acollir una nova edició de les Milles nocturnes de Cerdanyola, amb la presència d’uns 1070 atletes en totes les categories i proves. A la cursa 5 K, la reina, la va dominar Víctor Cadenas en categoria masculina, amb un temps de 16:02, seguit de Daniel Campo amb 16:08 i finalment de Marc Arriaza amb 16:11. A la prova femenina, Núria Avileo va ser primera amb 18:18, seguida d’Aina Siscart amb 19:48 i de Júlia Sànchez amb 20:52.

· Resultats Cerdanyola

Un dels podis del cros de Sant Hilari. Foto organització

Pel que fa al cros, Sant Hilari va celebrar la 40a edició de la seva prova de camp a través, una nova jornada del circuit gironí de cros i organitzat pel Consell Comarcal de la Selva. Bàrbara Ramon, recent mundialista de 50 K, va dominar la prova femenina amb un temps de 19:24, amb el segon lloc de Marta Gorgoll, de L’Olímpic Farners i Mireia Soler, tercera classificada. A la prova màster, la victòria va ser per a Natàlia Ramon i la sub 18 per Ainhoa Fitó.

D’altra banda, a la prova masculina, victòria de Salah-Edinne Lameti, de l’UA Barberà, amb 15:36, seguit d’Arnau Turón amb 15:37 i de Jonatan Romeo amb 15:52. Joan Salomon va ser el dominador de la cursa sub 20 masculina i Pau Carol de la prova sub 23.

· Resultats Sant Hilari

Un dels podis del cros de Ripollet. Foto cros

Finalment, el cros de Ripollet va celebrar una nova edició amb la presència de centenars d’atletes de diverses categories. A la sènior masculina, David Cuesta es va endur l’or amb 27:47, seguit de Dani Garcia Bello amb 28:43, i deixant el tercer lloc a Nelson Elías Miranda, amb 28:47. A la prova femenina, Louise Darrort va ser l’atleta més ràpida amb 35:42. Mercedes Gràcia va ser la guanyadora màster.