Alba Benito trenca rècords a la jornada PC a Sabadell

746

La Federació Catalana d’Atletisme va tornar a tenir una jornada molt intensa a la Pista Coberta de Sabadell, en el que és l’actual temporada de pista curta o short track. Es van disputar molts campionats catalans, i un d’ells, el Campionat Catalunya sub 16, ens va deixar una nota molt positiva. L’atleta del CA Laietània, Alba Benito, va aconseguir el rècord d’Espanya sub 16 a la perxa amb un tros de marca de 3.95 m.

Benito va sumar l’or, l’RCAT, RCAM i finalment, el Rècord d’Espanya sub 16 amb aquesta sensacional marca, fins i tot va provar en un darrer intent superar els 4 metres. D’aquesta manera, Benito entra als llibres d’història de l’atletisme català i estatal, i es col·loca amb la segona millor marca mundial sub 16.

Podi de la perxa sub 16. Foto FCA

I és que la jornada de dissabte va ser íntegra pel campionat català sub 16. A banda de Benito, cal destacar altres fites i atletes. Per exemple, Marc Benavent, del CA Ascó, es va endur l’RCAM als 3.000 m amb marca de 9:09:28, i suma un nou èxit aquest curs després de l’or al cros i al trail sub 16.

La velocitat masculina va anar a càrrec de Guim Turró als 300 mll amb 37.46 i Alonso Fernàndez als 60 mll amb 7.37. Héctor Robledo es va emportar l’or de 600 m amb 1:26:76, mentre que Adrià Caso ho va fer als 1.000 m, amb 2:40:70. Als 60 mt, victòria de Roger Pérez, de l’AA Figueres, amb 8.50, mentre que a l’alçada, un company seu a l’equip figuerenc, Idalky Paulino, va obtenir l’or. A la perxa, victòria de Guillem Alonso amb 3.90 m, a la llargada victòria d’Adrià Sànchez amb 6.15 m, mentre que al triple va obtenir l’or Joan Boubacar Guzman, amb 12.96 m. Finalment, Dídac Vila, al pes, va guanyar l’or amb 12.11 m.

El podi sub 16 de 300 mll. Foto FCA

Pel que fa a les proves femenines, magnífica marca de Berta Linares, del CA Lloret, or i RCAM als 60 mll amb 7.72. Mabintou Camara va ser la guanyadora als 300 mll, amb 41.17. Als 600 m, Maia Parés, que domina al cros, va obtenir l’or amb temps d’1:36:82. El 1.000 m va ser territori de Bruna Borràs, amb 3:05:06, mentre que als 3.000 m, Rabab Ouzemmou, una de les més destacades, va sumar, igual que Marc Benavent, triplet aquest 2024: cros, trail i pista, amb un temps de 10:24:73. Jana Queralt va ser la guanyadora dels 60 mt, amb 8.78, mentre que Noa Godoy ho va ser a l’alçada, amb 1.56 m.

El podi de triple salt femení del Campionat sub 16. Foto FCA

A la llargada, Adriana Curto aconseguia l’or amb marca de 5.36 m, mentre que al triple, Martina Chaboye sumava un nou or pel Dinamik Vilanova amb 11.06 m. Mariona Arenas, que havia obtingut la plata als 300 m, va aconseguir l’or al pes amb 11.76 m.

Finalment, al 4×300 m, L’Agrupació Atlètica Catalunya es va endur l’or amb temps de 2:53:91, seguit de l’Aldahra Lleida amb 2:54:88 i el tercer lloc de l’UA Montsià, amb 2:55:44. A la categoria masculina, victòria del CA Canaletes amb 2:37:59, seguit de la JA Sabadell amb 2:41:06 i el tercer lloc de l’UCA amb 2:42:04.

El podi sub 12 de clubs femení Foto FCA

Això pel que fa al sub 16. Diumenge també vam tenir jornada de pista curta a Sabadell i el protagonisme se’l van endur els clubs. D’una banda, el Campionat de Catalunya de clubs sub 12 B, ens va deixar la victòria del Club Atlètic Nou Barris en categoria masculina amb 94 punts, seguit del CA Sant Celoni amb 90 i el GEiEG Gironí amb 80 punts.

D’altra banda, en categoria femenina, victòria del Lluïsos de Mataró amb 85 punts, seguit del CA Canovelles amb 81 punts i el tercer lloc de CA Laietània amb 76 punts.

El podi sub 12 de clubs masculí. Foto FCA

Al Campionat de Catalunya de clubs sub 12 A, victòria del Cornellà Atlètic en categoria masculina, que es proclamava així com el Campió català, amb una marca de 94 punts, seguit de l’Avinent Manresa amb 80 punts i el bronze de la JA Sabadell, amb 79 punts.

Pel que fa a la prova femenina, primer lloc de l’Avinent Manresa amb 104 punts, seguit de la JA Sabadell amb 86.5 punts i el tercer lloc del CA Igualada amb 82 punts.

Olga Cabrera amb l’or de la marxa. Foto FCA

Finalment, a la tarda, va ser el torn dels màster. Per començar, parlem del Campionat de Catalunya de marxa màster que es va disputar durant el Campionat de clubs. Destaquem diversos aspectes, com la victòria d’Olga Cabrera i el RESP F50 amb 14:49:70. Aitor Santafé va ser el campió M35, Raúl Martínez el campió M45, Jordi Arias el campió M50, Josep Alfons Cazurra el campió M55, Marta Nogueira la campiona F40, Eva Pérez la campiona F45 i Carmen Montserrat Pérez la campiona F55.

D’altra banda, també es va disputar el Campionat de Catalunya de clubs màster. La prova femenina la va dominar el Barcelona Atletisme, amb 68 punts, seguit amb la plata del Cornellà Atlètic amb 53 punts i el bronze del GA Lluïsos de Mataró amb 53 punts. Aquí destacar les victòries de Silvia Cortés als 200 mll amb 30.36, de Maite Marzo amb 1:02:70 als 400 mll i Lourdes Rossinyol al pes amb 8.97 m pel CA Manresa, d’Alba Pérez als 800 m amb 2:30:03 i Marta Camps als 1.500 m amb 4:54:63 pel Barcelona Atletisme i de Pat Vidal a l’alçada amb 1.41 m i Mònica Navarro a la llargada amb 4.38 m pel CA Granollers.

Tots els marxadors i marxadores màster després de la prova. Foto FCA

Pel que fa a la categoria masculina, victòria solvent del Pratenc AA amb 125 punts, amb la plata de l’UCA amb 113 punts i el tercer lloc del CA Nou Barris amb 113 punts, deixant al Barcelona Atletisme quart amb 112 punts. Aquí, hem de fer una puntualització, i és que es va donar per error el tercer lloc al conjunt que entrena a la Mar Bella, quan era l’equip de Nou Barris el tercer.

Destacar les victòries de Francesc Bonfill als 200 mll amb 23.52 i de Jose Ramon de la Fuente als 400 mll amb 54.35 pel Pratenc AA, de Juan Carlos Saco als 800 m amb 2:16:36 pel CA Nou Barris, de Marc Bel als 60 mt amb 8.85 i Jordi Bedmar al triple amb 11.98 m pel Barcelona Atletisme i de Carlos Teruel a la perxa amb 3.82 m i de Javi Segovia amb 6.00 m per l’UCA.