Alt nivell a la segona parada del curs de la marxa catalana

958

Manresa celebra una nova edició del Gran Premi de marxa Ciutat de Manresa, memorial Enric Vilaplana, una de les parades clàssiques de la marxa en ruta a Catalunya, i la segona parada de la temporada de marxa a Catalunya, després de la primera prova que vam viure a Canet de Marc. Manresa serà la prèvia del que viurem al desembre, per exemple, el Campionat d’Espanya de promoció i el de 10 K màster, ambdós a Getafe.

A les 10 h començarà el GP, amb la cursa sub 16 masculí i femení de 3 K. A les 10.25h arribarà la cursa sub 14, a les 10.50 h la sub 12 i a les 11.10 h la sub 10. A les 11.20 h viurem la categoria màster i a les 12 h l’absoluta juntament amb la resta de categories. Dues hores intenses de marxa amb la presència d’atletes molt destacats.

D’entrada, a la categoria femenina absoluta, trobem diversos noms destacats. Dos d’ells han estat internacionals aquest 2023. D’una banda, Júlia Suàrez i de l’altra Paula Juàrez. La del CA Tarragona i la de l’Aldahra Lleida lluitaran en un 5 K per dirimir la guanyadora, juntament a d’altres destacades, com Beatriz Cantero i Érika Duro, del Cornellà Atlètic, i Iria Teijeiro, de l’Hinaco Monzón. Alexia Palomero i Marta Jiménez, de l’Agrupa, també entren en el grup de destacades.

D’altra banda, a la prova absoluta masculina, Ivan Molina, del CA Laietània, arriba amb la millor marca als 5 K, amb Joaquim Rico i Lluc Serrat com a marxadors destacats just darrere. També tindrem la presència de dos atletes sub 18 com Urien Fernàndez i Rubén Teijeiro, de la mateixa categoria que Molina.

També viurem alt nivell a la prova sub 16. Alguns dels destacats, que ja hem vist en Campionats d’Espanya, estaran presents, com ara Oriol López, de l’UA Barberà i Marc Suàrez, del CA Tarragona, o també Biel Elvira, del CA Viladecans. Pel que fa a la prova femenina, Núria Férriz, Andrea Moreno, Laia Miralles i Queralt Serra seran de les més destacades.

Finalment, destaquem la presència de la marxa màster, molt destacada a nivell estatal i internacional. Olga Cabrera i Maria Teresa Blasco a la prova femenina i Josep Obrador, David Cervelló i Alberto Cemborain a la prova masculina seran els noms més destacats.

El circuit serà pel Passeig Pere III de Manresa, el lloc tradicional de la prova manresana, en un tram que sempre agrada als marxadors i marxadores. Les inscripcions encara estaran obertes fins demà divendres. De moment, uns 130 atletes s’han inscrit a la competició, amb il·lusió per part dels organitzadors de fregar els 150 experts i expertes de marxa.

· Reglament