Alt nivell al Campionat Catalunya absolut i sub 23

1215

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar el Campionat de Catalunya absolut i sub 23 a Sabadell, que va viure una jornada festiva amb molta gent a les grades del pavelló de la Pista Coberta i amb molt nivell a les pistes. Es van repartir medalles en les dues categories i es van coronar diversos nous campions i campiones.

La jornada matinal va començar a les proves del triple salt i la perxa masculina. Marc Sala es va convertir en el primer campió absolut del 2023, en aquest cas a la prova del triple amb marca de 14.74 m. També es va proclamar campió sub 23. En el podi absolut el van acompanyar els atletes de L’Hospitalet Atletisme Albert Urquia, amb 14.59 m i Andrei Lavila, amb 14.17 m. D’altra banda, la prova femenina també es va disputar al matí, amb la vic·tòria Naiara Estanga per cinquena vegada, amb temps de 12.81 m. Laurine Marimon va obtenir el segon lloc amb 12.53 m, lluitant el primer lloc amb Estanga, i sent la tercera Nora Taher amb 12.14 m.

La perxa masculina va tenir com a protagonista a Aleix Pi. L’atleta del FC Barcelona va tornar a obtenir el títol amb una marca de 5.40 m. Doblet del Barça amb Artur Coll, plata amb 5.30 m i campió sub 23 i en tercer lloc Oriol Almirall, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, amb 4.90 m i bronze. D’altra banda, la prova femenina també va tenir una dominadora clara. Mònica Clemente, també del FC Barcelona, va obtenir l’or amb 4.15 m. En segon lloc i campiona sub 23, Esther Dobón, amb un salt de 3.65 m. Finalment, Marta Méndez, del CA Canaletes, obtenia el bronze amb 3.65 m.

La velocitat també ens va deixa el bo i millor del país. A la categoria masculina, els 60 mll va tenir un podi d’autèntic luxe. Bernat Canet va obtenir l’or amb RCAM de 6.74, deixant a Pol Retamal amb la plata i temps de 6.75, amb Arnau Monné tercer i marca de 6.85. A la final B van córrer els sub 23, amb victòria d’Adam Tallón amb 6.98. També victòria d’una de les atletes de renom catalanes, com Jaël Bestué, amb RCAM de 7.37. Ona Rossell va ser segona amb 7.52, deixant a la jove Jazmin Romeu en tercer lloc. Celia Payrato, del FC Barcelona, va ser la campiona sub 23 amb 7.71.

En els 60 mt, també disputat a la jornada matinal, Marc Gale va revalidar el títol de campió de Catalunya amb una marca de 7.99. No obstant, fins a l’últim sospir vam tenir igualtat, amb dues grans actuacions d’Eloi Santafé, bronze i campió sub 23, i la tornada d’Arnau Erta, plata, sumant tots dos el temps de 8.09. També vam viure una magnífica final femenina. Xènia Benach va guanyar amb RCAM de 8.20, amb rivals també de molt de pes. Emilia del Hoyo va obtenir la plata amb 8.49 i Mireia López va ser tercera amb 8.61. Marina Lamata va ser la campiona sub 23 amb 8.65.

La darrera final del matí va ser la dels 1.500 m. A la categoria femenina, Marina Guerrero va obtenir la primera medalla del dia, l’or absolut amb un temps de 4:40:87, amb la segona posició de Laura Rodríguez, també sumant un doblet, amb temps de 4:42:47 i amb tercera posició d’Aida Alemany i temps de 4:47:04, sent campiona sub 23. A la categoria masculina, Artur bossy va obtenir la medalla d’or amb 3:47:96, deixant a Abdelhakim Hamid segon amb 3:50:53 i a Joan Bru tercer amb 3:51:27 i campió sub 23.

Per la tarda vam viure la resta de finals. Els 200 mll ens va deixar una gran marca a nivell masculí. Adrià Alfonso va obtenir la victòria amb temps de 21.21, deixant en segon lloc a Albert Romeo, també amb gran marca de 21.66. Finalment, tercer lloc per Miguel Gasch amb 21.74. Aquest també va ser el podi sub 23. A nivell femení, tornada de Carmen Sànchez, amb el seu segon títol indoor a la prova, amb temps de 24.75. Segon lloc per Maria de Mingo amb marca de 25.35 i bronze per Anna Monsó amb 25.37.

També vam tenir finals intenses als 400 mll. Laura Bou va obtenir el seu primer títol absolut de la seva vida, amb temps de 55.31 a la final. Laia Zurita va ser subcampiona amb temps de 55.60, deixant en tercer lloc a l’atleta de l’Aldahra Lleida Mar Segura, amb 56.29. En nois, domini de David Fradera, actualment un dels atletes més en forma en aquesta prova, amb un temps de 47.81. En segon lloc, Ivan Azuara amb 48.53, deixant al campió absolut aire lliure dels 400 tanques, Javi Lorente, en tercer lloc, amb 48.65. Roger Pons va ser el guanyador sub 23.

Més finals a l’anella. En el 800 m, arribada justa a meta amb victòria final d’Eric Guzmán amb 1:49:96 i sent també campió sub 23. Raúl Vilalonga va obtenir la plata amb temps d’1:50:72 i tercer lloc de Marça Herráiz amb 1:52:25. També aquest va ser el podi sub 23. També màxima igualtat a la prova femenina, amb victòria de la jove Marta Mitjans amb temps de 2:11:26, seguida de Geena Stephens amb 2:11:29 i deixant en tercer lloc a Marina Guerrero, segona medalla de l’atleta del CA Manresa, amb temps de 2:12:74. Julia Lillo, campiona sub 23.

Les dues arribades dels 3.000 també van ser de màxima emoció. Laura Rodríguez aconseguia la victòria de manera molt ajustada amb temps de 9:40:51, seguida de Douae Ouboukir i temps de 9:41:20. En tercer lloc, Khadija Mendou, amb 9:54:85. Marina Freixa va obtenir la victòria al sub 23. En categoria masculina, victòria d’Abdessamad Oukhelfen amb temps de 7:53:68, seguit d’Adam Maijó amb temps de 7:53:88 i campió sub 23, amb Abderrahim Ougra tercer i temps de 8:07:86.

A l’alçada, magnífica victòria d’Eduard Fàbregas amb una marca de 2.08 m, deixant als germans Torrero amb plata i bronze, Àngel segon amb 2.06 m i Dani tercer amb 2.01 m, sent els primers sub 23. A la prova femenina, magnífica actuació d’Ona Bonet, del CA Manresa, rècord de Catalunya sub 18 i saltant 1.76 m. Núria Caballero va acabar en segona posició amb 1.70 m, deixant a Irene Clemente tercera amb 1.70 m, sent elles les dues primeres sub 23.

A la llargada, també sorpresa final amb la prova masculina. Jan Díaz va derrotar als seus companys amb un magnífic últim salt de 7.23 m, deixant a Xavi Barrubés segon amb 7.15 m i Ferran Urquia tercer amb la mateixa marxa de 7.15 m. A la prova femenina, Andrea Sabou va ser l’única en passar dels 6 metres, amb 6.02 m, guanyant l’or, deixant amb la plata a Clara Gabaldón i marca de 5.96 m i a Elena Llobera tercera amb 5.86 m.

Finalment, al pes, nova victòria d’Aaron Sola amb una marca de 16.60 m, deixant en segon lloc a Eloi Rovira, 16.39 m i nou rècord d’Espanya M 40. Jotas Ortega, un altre clàssic, va obtenir el bronze amb 16.16 m. A la categoria femenina, títol per la jove Daniela Fernàndez amb 13.35 m. Estel Pons va obtenir la plata amb 11.83 m i Olga Morraja el bronze amb 11.14 m.

El Campionat de Catalunya va comptar amb la presència d’un streaming conduït per Robert Díez i Cora Salas, que va apropar l’atletisme català als espectadors que no van poder assistir a Sabadell.

Aquest és el darrer campionat abans del Míting Internacional Catalunya que s’ha de celebrar el proper dissabte 28 de gener.