Andorra Atletisme i CA Igualada pugen a la final B

527

La Federació Catalana d’Atletisme va organitzar un nou Campionat de Catalunya de clubs Final B durant el matí de diumenge, amb els ascensos del CA Igualada en noies i l’Andorra Atletisme en nois. L’equip de l’Anoia torna a la màxima categoria i tindrà allà els seus dos equips, mentre que l’Andorra ho farà per primer cop amb el seu equip masculí.

Va ser un matí de fortes emocions amb un alt nivell d’atletisme. Diversos equips van buscar l’ascens en ambdós categories, lluitant fins gairebé les darreres proves. En nois, l’Andorra Atletisme va fer-se fort i va aconseguir mantenir el primer lloc durant gairebé tot el campionat, malgrat l’oposició de l’Aldahra Lleida i el CA Granollers, que també van buscar l’ascens.

Foto FCA

El conjunt andorrà va aconseguir diverses victòries i bons llocs. Carles Gómez va guanyar els 3.000 m amb 8:33:52, Pol Leal als 60 mll i Pau Blasi als 200 mll van acabar en segona posició, igual que Danel Herrero als 400 mll, i Nil Martínez als 800 m, o Pol Herreros als 60 mt. Els segons llocs del conjunt andorrà van ser una tònica, amb Pablo Verdeguer, que també debutava amb l’equip del Principat, sent segon al pes.

Els punts de l’Andorra, 81, van ser suficients per superar a Lleida i Granollers. L’equip del Vallès va acabar finalment segon amb un punt de diferència respecte al Lleida. El CA Granollers en va sumar 69, amb la victòria de Pere Casanova, el màxim exponent, amb 7.09 m a la llargada. L’equip lleidatà, d’altra banda, va acabar en segon lloc, amb les victòries de Roger Martínez a l’alçada amb 2.05 m, de Theo Ruiz a la perxa amb 4.80 m, d’Amine Ettalydy al triple amb 13.99 m i de Daniel Cogul al pes amb 13.03 m.

Roger Martínez – Foto Xavier Ballart

La resta de primers llocs van estar molt variats. L’UA Terrassa, 4t global, va sumar els vuit punts al relleu 4×400 i als 200 mll amb Ivan Azuara. El CA Sant Celoni, 5è classificat, va guanyar els 60 mll amb Pol Casals i els 400 mll amb Claudi Gómez, dos dels pesos pesants de l’equip del Montseny. En 6è lloc va acabar la JA Sabadell, amb dos primers llocs, de Pol Molins als 800 m i de Roger Martínez als 60 mt. El CA Montornès, en darrer lloc, va tenir els vuit punts amb Sergio Pérez als 1.500 m.

Pel que fa a la prova femenina, victòria del CA Igualada amb un marge més gran, de 17 punts respecte al segon classificat, les noies de l’Andorra Atletisme. En aquest cas, l’equip de l’Anoia sí va aconseguir diverses victòries per arribar als 85 punts finals. D’entrada, la velocitat les van dominar les noies igualadines, amb la victòria de Mar Buchaca als 60 mll i de Mabintou Camara als 200 mll. També va aconseguir el primer lloc Carla Bisbal als 800 m, Lucia Molina a la llargada amb MMP de 5.56 m i Mar Planas al triple salt.

60 mll femení – Foto Xavier Ballart

L’equip igualadí va fer valdre els primers llocs i alguns de segons com ara el de Laia Alonso als 1.500 m, Jana Planell a la perxa, o Irma Gonzàlez al pes. Darrera de l’Igualada van acabar les atletes de l’Andorra Atletisme, que per ben poc no van poder emular als seus companys masculins. L’equip del Principat va acabar en segon lloc amb 68 punts, amb victòries com el 4×400 m, Duna Viñals als 400 m, i els segons llocs de Cristina Martins al 800 m o Alba Viñals als 60 mt. D’altra banda, tercer lloc pel GEiEG Gironí amb 62.5 punts, amb la victòria d’Estel Pons al pes.

El 4t lloc va ser per la JA Sabadell, que va tenir també dues victòries individuals, d’Aicha Khoumi als 60 mt i de Fatoumata Diallo a l’alçada. El 5è lloc va ser pel CA Vic, també amb dues victòries, la d’Emma Garcia als 1.500 m i la d’Encarna Núñez als 3.000 m, prova destacada perquè les dues primeres classificades van ser atletes màster, Núñez i Marta Camps, del Barcelona Atletisme, que mantenen un magnífic estat de forma any rere any. UA Barberà, Barcelona Atletisme i finalment Ca Laietània, amb la victòria d’Alba Benito a la perxa, van tancar la classificació.

D’aquesta manera, l’any vinent, CA Igualada en noies i Andorra Atletisme en nois estaran a la Final A, mentre que baixen a Final B UCA en nois i CA Tarragona en noies.