Andorra i Cerdanyola acaparen els focus del cros

866

El CAVA Andorra, juntament amb la Federació Andorrana d’Atletisme, i el Cerdanyola Atletisme i Triatló, seran les entitats que donaran protagonisme aquest cap de setmana a la disciplina del cros per tot el territori de parla catalana. D’una banda, el país dels Pirineus acull la segona edició del Cros d’Engolasters. De l’altra, el municipi del Vallès Occidental celebra el 23è cros Ciutat de Cerdanyola.

La temporada passada va ser la primera que Andorra va iniciar el Cros d’Engolasters, una competició emmarcada dins del calendari FCA i que recórrer els bonics paratges de l’estany d’Engolasters a la parròquia d’Encamp. Uns 350 atletes participaran en totes les categories.

La primera prova es disputarà a les 10.30 h amb les curses sub 23 i absoluta masculina i femenina, que recorreran 7.540 metres al voltant del llac. A la mateixa hora donarà inici la cursa sub 20 i màster, amb un recorregut de 5.800 metres. A partir de les 11.30 h i fins a la 13.10 h tindrem la disputa de les curses sub 18 i de categories de promoció.

Diversos atletes de (nivell) hi competiran. A nivell andorrà, destaca la presència de Nahuel Carabaña com a cap de cartell, Carles Gomez, Xènia Moruel i Aina Cinca. A nivell català tindrem la presència d’Arnau Saubí i Annasse Mahboub, de l’AA Palamós,  Marc Fernàndez i Joaquim Rico, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, Yousra Laghmich del CA Canovelles, Marta Mitjans del Playas de Castellón i Berta Segura, l’atleta lleidatana del Puma Running.

· Reglament Andorra

D’altra banda, el mateix dissabte, Cerdanyola del Vallès acull el 23è Cros Ciutat de Cerdanyola, una prova del calendari català que reuneix a més d’un centenar de participants en les curses federades i que ja és un clàssic dins del Vallès Occidental.

Recordem que les proves sub 8 a sub 16 són aquelles on participen atletes amb llicència federativa. La primera serà la dels més grans, a partir de les 11 h del matí, amb cursa conjunta masculina i femenina. A les 12.40 h es disputarà la darrera cursa federada, amb la participació dels i les atletes sub 8. Cal esmentar que a les 10 h es disputa la cursa OPEN on hi participen atletes de totes les edats sense federar.

· Reglament Cerdanyola