Antequera rebrà a setanta atletes de Catalunya al sub 23

626

Catalunya portarà a una setantena d’atletes sub 23 a Antequera, al Campionat d’Espanya sub 23 short track. Com podeu comprovar, la denominació de la temporada de pista coberta ha canviat, i ara, segons normativa internacional, s’anomena short track o “pista curta”, per tant, adaptarem el nom de la temporada com a tal, tot i que els pavellons, com el de Sabadell, continuaran sent per nosaltres “Pistes Cobertes”.

Al municipi malagueny es disputarà una nova edició d’un campionat que tindrà a molts i moltes atletes de Catalunya com a favorits i favorites a les seves proves. Farem un ampli repàs del que ens depararà aquest campionat, amb noms que ja destaquen des de fa temps en el panorama català absolut, i en alguns casos fins i tot en el absolut estatal.

Recordem que els sub 23 van tenir ara fa dues setmanes el seu Campionat català, englobat amb el campionat absolut, i que per alguns serà una molt bona opció per aconseguir mínima de cara a l’absolut estatal d’Ourense.

Com dèiem, fins a una setantena d’atletes de Catalunya participaran a Antequera. Comencem per la categoria masculina, amb els atletes de velocitat. Aquí, com a millor marca, trobem al campió català, Guillem Crespí, que ja sap que és guanyar un campionat d’Espanya sub 23, ho va fer a Tarragona el curs passat. Crespí serà un dels referents amb els seus 6.72.

No obstant, no serà l’únic velocista destacat. Precisament, a la prova dels 200mll, tres catalans encapçalen el rànquing. D’una banda, Adrià Alfonso, que ja saps que és ser campió d’Espanya absolut indoor, i per tant, parteix amb avantatge. No obstant, els seus companys d’entrenament, Adam Tallón i Albert Romeo, buscaran lluitar pel podi arribant a Antequera amb les màximes opcions.

Finalment, als 400 mll, trobem un altre català a la pole position. Claudi Gómez, el campió català absolut, arriba amb la segona millor marca i disposat a tot, com ja vam poder veure a Sabadell fa dues setmanes. Roger Pons, que el vam veure al míting, també estarà present.

A la prova dels 800 m, el millor català serà Pau Mora, que buscarà entrar a la final, juntament amb Pelayo Garcia i Pol Fernàndez. Als 1.500 m, també trobem dos catalans liderant el rànquing. D’una banda, Eric Guzman, que també sap que és penjar-se medalles estatals, arriba seguit de Víctor Blasi, el campió català de cros curt i 1.500 m pc. Guzman i Blasi buscaran el podi davant de grans rivals. Tancant el mig fons, dos catalans també opten a medalla als 3.000 m. D’una banda, el campió català absolut, Ismail Atriki, que ve de l’estatal de cros, i de l’altre Roger Súria, amb la 4a millor marca, sense oblidar a Eric Lore.

Pep Bossa i Roger Martínez als 60 mt. Foto Avancam Dani Meumann

Als 60 mt, Roger Martínez, que va estar apunt de ser campió català absolut a Sabadell, arriba amb la segona millor marca i disposat a lluitar per l’or. Atletes com Pep Bossa i Pablo Ángel buscaran entrar a la final.

Pel que fa als salts, Edgar Climent, amb la tercera millor marca, mirarà de lluitar pel podi, amb Ferran Martínez i Lluís Toledo com a outsiders. A la perxa, Àlex Teruel arriba amb la segona millor marca i també amb opcions de tot. Víctor León i Ignacio Aoiz també hi participaran. A la llargada, el nivell és molt alt, i prova d’això és que Jan Díaz, subcampió català absolut, arriba amb la cinquena millor marca, però també disposat a tot. En el triple salt, Marc Sala i Pau Vergés també buscaran el podi.

Pere Casanova al salt de llargada. Foto Avancam Alicia Pou

Finalment, a les proves combinades. Dos dels màxims exponents son catalans. D’una banda, Quim Rodríguez el subcampió català absolut, que arriba amb la millor marca. Estem davant d’un dels millors estats de forma de l’atleta de L’Hospitalet i mirarà de rematar-ho a Antequera. No obstant, davant tindrà a tot un atleta com Pol Ferrer. El del Cornellà Atlètic ja sap que és guanyar medalles estatals, arriba també en un bon estat de forma i malgrat portar la tercera millor marca, és clarament un dels candidats a victòria.

Anem a fer un repàs també a les proves femenines i a les opcions de medalla i podi. D’entrada, a la velocitat, participació de la gironina Marta López als 60 mll i als 200 mll, tot i que l’opció més propera de medalla és de l’atleta del Barça Celia Payrató. L’atleta ve de ser medallista catalana absoluta a Sabadell i arriba als 200 mll amb la cinquena millor marca i també disposada a tot.

En els 400 mll, trobem a moltes atletes catalanes, tot i que una destaca amb la segona millor marca. La lleidatana Berta Segura mirarà de buscar la victòria i ho farà lluitant contra Carmen Avilés o Blanca Hervás, dues rivals de molt de pes. A banda d’ella, Laia Monforte, Xènia Pubill, Karla Mongay i Claudia Mir buscaran el passi a la final.

Àmbar Tomàs, Aida Alemany o Ruth Martí referents a 3.000 m. Foto Avancam. Alicia Pou

En els 800 m, l’única representant serà l’andorrana Cristina Martins. En els 1.500 m, Marina Martínez tindrà opcions de victòria. L’atleta maresmenca ja vam competir a Sabadell fa dues setmanes per començar la posada a punt, i sempre és una rival a tenir en compte. Tres atletes de L’Hospitalet Atletisme, Laura Torres, Andrea Alemany i Aida Alemany també hi participaran. De fet, Aida Alemany també la veiem al 3.000 m, en una prova on Àmbar Tomàs buscarà pujar al podi. L’atleta del Barça ve de guanyar medalla individual i col·lectiva al Campionat de cros, i juntament amb Ruth Martí i Alemany competiran en un 3.000 m on ella parteix com una de les favorites.

Als 60 mt, dues catalanes tenen opció de podi. D’una banda, Marina Lamata, que malgrat tenir lluny l’or, tindrà moltes opcions de buscar podi, sent actualment una de les referents catalanes absolutes. De l’altra, Igambo Muakuku també mirarà de buscar entrar a la final i lluitar pel podi.

Nerea Pérez al salt en perxa a Sabadell. Foto Avancam

Pel que fa als salts, moltes atletes destacades. A l’alçada, Irene Clemente vol lluitar pel podi, tot i no tenir-ho gens fàcil, arribant amb la 4a millor marca de les classificades. A la perxa, dues catalanes lideren el rànquing. D’una banda, Clara Fernàndez, amb el seu darrer salt de 4.01 m, i de l’altra , Nerea Pérez, que arriba segona. Esther Dobón també hi participarà. A la llargada, tindrem la presència de Marta Gallo i al triple de Mar Planas. Finalment, al pes, tindrem la presència d’Estel Pons. La gironina, una de les referents catalanes de pes, mirarà de lluitar per escalar posicions.

Finalment, A les proves combinades, dues catalanes. D’entrada, la campiona absoluta, Ivet Rovira, buscarà seguir millorant per pujar al podi, un podi que ja va trepitjar l’any anterior. La gironina, ara a L’Hospitalet Atletisme, no renuncia a res. També al podi català de combinades, Elia Cascallo, del Martorell Atlètic, participarà tot buscar seguir millorant.

Podreu seguir les evolucions de tots i totes les atletes de Catalunya a les xarxes socials de la FCA durant tot el cap de setmana, amb especial atenció del que vagi passant pel que fa als podis.

· Web Campionat