Arriba el Campionat de Catalunya de 10K en ruta

732

Aquest diumenge 16 d’octubre, a partir de les 10h, es disputarà una nova edició del Campionat de Catalunya de 10K en ruta, en el marc dels 17ens 5K i 10K urbans de Manresa. El Club Atlètic Manresa n’és l’organitzador principal, i serà el quart cop que la capital del Bages aculli el campionat català de la distància, després de les edicions viscudes el 2005, 2010 i 2011.

La cursa absoluta comptarà amb uns sis-cents corredors i corredores, superant les set-centes persones entre totes les proves: els 5K, els 10K i la cursa de promoció. A més a més, s’estrena un nou recorregut, amb homologació de la RFEA, amb menys desnivell, rectes més llargues i girs més adaptats de cara a millorar l’espectacle i a buscar millors marques personals.

D’entre els i les participants, destaquem la manresana Meritxell Soler, atleta del CA Manresa, i guanyadora catalana de la distància en la categoria femenina, i de l’altra, el targarí Xavi Badia, de l’AA Xafatolls, guanyador en la categoria masculina. Ambdós seran els rivals a batre en una graella de sortida amb molts noms coneguts dins de l’atletisme català.

A més a més, d’entre les inscrites més destacades tenim: Mercè Guerra, del CA Manresa, actual medallista catalana de bronze dels 3000 metres obstacles, Laia Casajoana, de L’Hospitalet Atletisme, campiona d’Espanya sub 23 en 1500 m, o Laura Rodríguez, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, campiona catalana absoluta en la milla en ruta.

Pel que fa als inscrits, podrem gaudir de la presència d’Abel Casalí, del CA Manresa, actual bronze català en la milla en ruta, Xavier Tomasa, de l’Ironwill Barcelona, campió de Catalunya en marató, i en Pol Guillen, del CA Manresa, actualment atleta M45, que fou campió català en 5000 mll i en 1500 mll.

L’encarregat de donar el tret de sortida a la cursa absoluta serà l’atleta manresà Manel Deli, 8è en el darrer Campionat del Món de 100K en ruta, recordista català de la distància.

L’entrega de dorsals i xips es durà a terme al Pavelló del Pujolet, el mateix diumenge des d’un quart de nou i fins dos quarts de deu del matí. A més a més, es disposarà d’un servei de guarda-roba i vestidors.

· Reglament   · + informació