Arriba el Campionat d’Espanya de cros per federacions

815

La RFEA organitza aquest proper diumenge el Campionat d’Espanya de cros per federacions i individual, a la localitat basca d’Ortuella, Biscaia. La competició començarà a les 10 h amb la cursa masculina sub 20 i s’allargarà fins a les 14.05 h, quan es disputi la prova sub 20 femenina. Entremig, les curses sub 23 i les absolutes, amb molts atletes de nivell presents.

D’entrada, Catalunya arriba a la cita amb els millors atletes que ja vam veure al Campionat de Catalunya de cros ara fa dues setmanes a Mataró. A la categoria masculina, sis atletes representaran a la selecció a Ortuella. L’actual campió català, Santiago Catrofé, estarà acompanyat pel subcampió, Abdennasser Oukhelfen, i també per Aaron Las Heras, Abdessamad Oukhelfen, Ilias Fifa i Adel Mechaal, un equip d’autèntic luxe que lluitarà per tot.

A la categoria femenina, part del podi del campionat català hi serà, conformat per Douae Ouboukir i Mireia Guarner. A més a més, una de les atletes que va acabar més en forma el 2022 a la disciplina, Naima Aït Alibou, acompanyada de Cristina Silva, Núria Tilló i Meritxell Raimundo.

La cursa sènior masculina es disputarà a la 13:20, mentre que la sènior femenina serà una mica abans, a les 12.30 h. Tots ells i totes elles hauran de cobrir una distància de 9.500 m.

La categoria sub 23 femenina també comptarà amb el podi català. La campiona Clara Las Heras tindrà la companyia de les germanes Alemany, Aida i Andrea, de Marina Freixa, Mercè Sànchez i Andrea Bernal, que conformaran també un equip molt potent amb experiència a les proves de cros. La prova serà a les 10.20 h.

La categoria sub 23 masculina arriba amb el campió, Adam Maijó, acompanyat d’altres atletes amb experiència, com són Marc Fernàndez, Roger Súria i Eric Lore, a més de Joan de la Torre i Ismail Atriki. La prova es disputarà a les 11.20 h. Igual que els sènior, els i les sub 23 cobriran una distància de 9.500 m.

Finalment, obriran i tancaran el campionat els i les sub 20. La categoria femenina serà la darrera, a les 14-05 h, i comptarà amb la presència de la campiona, Blanca Batlle, també amb un gran final d’any 2022, juntament a Àmbar Tomàs, subcampiona i la tercera classificada, Maria Taggi, tancant la convocatòria Júlia Munté, Anna Rovirosa i Laia Cuervo.

La primera prova serà la masculina, amb la presència del campió català Aleix Vives, juntament amb els companys de podi, Pol Seriñana i Cesc Boix. Oriol Jové, Gonçalo José Sousa i Pau Valdepeñas tanquen la convocatòria. Els sub 20 masculins i les sub 20 completaran una distància de 7.620 metres.

Finalment, quatre atletes participaran al relleu mixt. Laura Rodríguez, Marina Guerrero, Abderrahim Ougra i Artur Bossy lluitaran per una posició capdavantera al campionat, en una prova que començarà a les 12 h.

· Reglament   · Selecció Catalana   · Atletes inscrits

A banda del cros d’Ortuella, a casa nostra es disputen dues proves més de cros que tot seguit repassem. D’una banda, dissabte es disputa el 6è cros Pineda de Mar, la setena prova del circuit maresmenc. Quan acabi només restaran dues més per finalitzar la competició de cros comarcal. Es disputarà al CEE Horitzó- Marpi i tindrà inici a les 10 h amb la cursa màster, finalitzant a les 12.20 h amb les sub 8 i sent les 11.20 h l’hora marcada per les curses sènior.

· Web Pineda

Finalment, a Castelló d’Empúries, es disputa la primera edició del cros del municipi, nova prova del circuit gironí. La població de l’Alt Empordà estrena la seva participació acollint el campionat territorial individual i per equips del circuit. La prova es correrà al Parc del Trabuc i començarà a les 9.15 h amb la cursa OPEN.

· Web Castelló d’Empúries