Arriba el campionat d’Espanya sub 23 a Antequera

829

La Real Federación Española de Atletismo (RFEA) organitza aquest proper cap de setmana el Campionat d’Espanya sub 23 a Antequera, Màlaga, en el que és el primer campionat en pista coberta de la temporada a nivell estatal. Una setantena d’atletes catalanes i catalans hi participaran, amb moltes opcions de bons resultats i de podis.

La competició començarà dissabte a les 10 h amb la prova de l’heptatló i s’allargarà durant tres jornades, comptant la de tarda, amb inici a les 17 h i les eliminatòries dels 60 mll i també la del matí del diumenge, amb l’inici a les 10 h amb els 60 mt de l’heptatló i finalitzant a la 13.50 h, amb la darrera prova de les combinades.

Fent una ullada a la setantena d’atletes catalans i catalanes inscrits al campionat, destaquem, primer, els que arriben amb la millor marca de les seves proves. Guillem Crespí, del Barcelona Atletisme, apareix líder dels 60 mll, igual que Adrià Alfonso pel que fa als 200 mll i Elvin Josué Canales, de L’Hospitalet Atletisme, als 800 m. Ells tres seran dels atletes catalans amb més opcions d’endur-se la victòria final.

A nivell masculí també destaquen dos líders més, Adam Maijó als 3.000 m i Pol Ferrer a l’heptatló. L’atleta del Cornellà Atlètic també parteix com a màxim favorit per obtenir la victòria i el seu primer títol sub 23 estatal.

Pel que fa a la categoria femenina, destaca als 400 mll la participació de Berta Segura, líder del curs, que ja la vam veure en el Míting Internacional Catalunya. És l’única atleta catalana que arriba con a millor marca, però no serà l’única amb opcions de podi. Tot seguit, les repassem.

A les proves de velocitat, molt atents a Laia Sola als 60 mll i a Anna Monsó i Maria de Mingo als 200 mll, les millors classificades catalanes. A més a més, en el 400 mll, Segura tindrà la companyia de Meritxell Tarragó, del CA Manresa. Destaquem també la presència d’Aina Barri en les dues proves més ràpides, i de Maria Brullas, del CA Gavà, als 60 mll.

A la prova dels 1.500 m, molta atenció a Marina Martínez, l’atleta maresmenca, que també arriba amb ganes de disputar el títol a les primeres classificades. Amb ella destaquen les germanes Alemany, Aida i Andrea, a L’Hospitalet Atletisme. En el cas d’Aida Alemany arriba amb la 4a millor marca. Els 3.000 m tindrà la participació de Marina Freixa i Mercè Sànchez, ambdues de l’Agrupació Atlètica.

Als 60 mt, molta atenció a Marina Lamata, amb clara progressió en els últims anys, que ja sap el que és disputar finals en campionats d’Espanya i acabar en molt bones posicions. A l’alçada trobem a Irene Clemente, també al pentatló, i que arriba amb la segona millor marca, juntament a Júlia Lillo, que provarà sort als salts i també als 800 m. Al triple trobem a Rosa Maria Buscà i al pes a Estel Pons, del GEiEG, amb opció de lluitar pel podi.

Finalment, a la perxa, molta presència de saltadores catalanes, destacant a Clara Fernàndez, amb la tercera millor marca, Esther Dobón, Marta Méndez i Nerea Pérez. Al Pentatló, Clemente estarà acompanyada per Ivet Rovira.

Pel que fa a la categoria masculina, a la velocitat, destaca el nom d’Adam Tallón, del CA Canaletes, als 60 mll i als 200 mll. A la primera prova l’acompanyarà Mark Bezzelt, amb l’objectiu de creuar la barrera dels set segons. A la segona tindrà la companyia d’Albert Romeo, flamant medallista català absolut, que arriba amb la tercera millor marca. Els tres atletes pertanyen als clubs barcelonins de la Mar Bella, CA Canaletes i Barcelona Atletisme.

Als 400 mll, molt atents a Roger Pons, del Cornellà Atlètic. Als 800 mll, Canales serà acompanyat per Eric Guzman i Raúl Villalonga, que precisament arriben amb la segona i la tercera millor marca, pel que l’opció d’un podi català és força factible. Cinc atletes prendran part dels 1.500 m, amb Joan Bru i Víctor Blasi amb les millors marques, seguit de Pelayo Garcia. Al 3.000, Maijó estarà acompanyat pel seu ex company d’equip, en Marc Fernàndez, de l’AA Catalunya.

Als 60 metres tanques trobem a l’atleta figuerenc Yassir El Boussettaoui com el millor classificat, seguit de Roger Martínez, de la JA Sabadell. Fins a set atletes catalans poden prendre part de les eliminatòries de la prova.

A l’alçada, tot i no arribar amb les millors marques, sempre tenen protagonisme els germans Torrero, en Dani i l’Àngel, que ja saben que és pujar a podis estatals. A la perxa també trobem un nom que destaca, com és el d’Artur Coll, amb grans prestacions al Míting Internacional, i estarà acompanyat per Carlos Teruel i Eloi Caparrós. Al triple, nou duel entre Marc Sala i Andrei Lavila, ex companys al Muntanyenc de Sant Cugat, en el darrer podi absolut a Sabadell.

Finalment, menció apart dels atletes de combinades. Juntament a Pol Ferrer afegim a Eloi Santafé, segona millor marca i que ja ha estat campió de Catalunya absolut en anys anteriors, a Joaquim Rodríguez i a Gerard Merino, altres dos atletes amb excel·lents prestacions que miraran de millorar les seves marques i apropar-se als llocs d’honor.

La competició es podrà seguir a través d’streaming mitjançant el portal de LaLigaSportsTV.

· Reglament   · Atletes inscrits   · Informació tècnica